Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Afera

 

Britanski ministri otkriveni u svojim lopovlucima

 

Kradu, a na kraljicu ne misle

 

Britansku vladu i parlament potresaju afere nastale otkrivanjem lopovluka ministara i parlamentaraca, koji su nemilice trošili državne pare i na taj način funte gurali u svoj džep. Kada su počele da se obelodanjuju sramne krađe, vlada je pala u najveću krizu u dosadašnjoj vladavini

 

Piše: Sandra Skoko
  dopisnik iz Londona

Grupa očajnih laburističkih članova parlamenta kovala je zaveru da smakne s vlasti premijera Gordona Brauna. Na lokalnim i evropskim izborima, laburisti su katastrofalno pali na treće mesto, iza konzervativaca i liberal-demokrata, što se nije dogodilo još od 1987. godine.
Sve je počelo aferom naplate o državnom trošku porno-filmova i drugih privatnih potreba sekretara unutrašnjih poslova Džeki Smit. Klupko sramnih krađa u vladinim krugovima polako je počelo da se odmotava i tako vlada pada u najveću krizu do sada, piše Dejli mejl od 1. juna 2009. godine. Dalje je otkriveno da je "Alister Darling potraživao novac od države za stan koji je iznajmio stanarima. Društveni sekretar Hejzel Bler utajila je porez na svoju drugu kuću, dok je član parlamenta Frenk Kuk pokušao da povrati od države pet funti koje je dao kao prilog crkvi."
Prema pisanju britanske štampe, sekretar za transport Džef Hun naplaćivao je troškove za dve kuće u isto vreme. Takođe je otkriveno da sekretar za transport nije platio porez na zaradu kada je prodao stan u Londonu i da je o državnom trošku potrošio hiljadu funti na nameštaj, dekoracije i drugo.
"Gordon Braun je pod ogromnim pritiskom da preduzme odgovarajuće poteze protiv ministara koji su zloupotrebljavali državni budžet. Međutim, Gordon Braun je bio suočen s glavnom krizom kabineta, nakon ostavki tri ministra - Džeki Smit, sekretara unutrašnjih poslova, Hejzel Bler, i Beverli Hjuz, ministra za decu, piše Dejli telegraf od 3. juna 2009. godine i dodaje da je "Harijet Harman, zamenik lidera laburista, bila primorana na očajni demanti tvrdnje kako se Braunova administracija topi i raspada." No, Gardijan od 3. juna 2009. navodi da Patriša Hjuit, bivši sekretar za zdravstvo, napušta parlament u narednim izborima, Dejvid Čejtor napušta poziciju člana parlamenta, kao i Tom Vatson, ministar kabineta, koji takođe daje ostavku. Kolaps morala u krugovima laburističke partije vrlo je primetan. "Istina je da kod Brauna ne postoji vizija, plan, nema argumenata za budućnost i nema podrške. Javnost to vidi. Njegova partija vidi. Kabinet takođe, ali još nisu spremni da priznaju, piše Gardijan.
Indipendent od 3. juna 2009. godine objavljuje kako se britanski premijer Gordon Braun bori da povrati autoritet nakon serije ostavki lejburovih ministara. Tajms od 3. juna 2009. jednostavno kaže: "Moral u partiji je srušen. Raspoloženje se još više smrklo kada je otkriveno da su još četiri lejbur člana parlamenta bili uvučeni u skandal sa troškovima - Eliot Morli, Dejvid Čejtor, Ian Gibson i Margaret Moran."
Zemlja koja svima soli pamet o moralu i demokratiji, grca od sramote i lopovluka sopstvene vlade. Iako su pobunjenici Laburističke stranke tvrdili kako mogu da skupe osamdeset potpisa protiv premijera Gordona Brauna i da ga smaknu s vlasti, to nisu uspeli, piše Dejli telegraf od 4. juna 2009. godine. Iako je oko sto lejburovih članova parlamenta bilo spremno da potpiše zahtev za Braunovu ostavku, premijer je to decidirano odbio. Ministri su promenjeni, ali je afera zloupotrebe državnog budžeta došla i do ruku Metropoliten policije za određene članove parlamenta.
Prema pisanju Sandej telegrafa od 21. juna ove godine, "Skotland Jard je objavio da će izvršiti istragu finansijskih prevara najmanje pet članova parlamenta i lordova. Margaret Beker, koja se kandiduje da postane predsedavajuća članica parlamenta, uzela je na račun države 11.000 funti za troškove sređivanja bašte, računajući 1.380 funti za kupovinu cveća."
Sandej telegraf od 21. juna 2009. dalje dodaje da su Beverli Hjuz, Dejvid Blanket i Mark Tami među onim članovima parlamenta koji su tražili previše novca za plaćanje poreza na boravak za njihove druge kuće. A da će i laburistički članovi parlamenta Dejvid Čejtor i Eliot Morli biti ispitivani od policije o njihovim troškovima. Alan Bit je o državnom trošku iznajmljivao stan sekretarici, koji košta 220 funti nedeljno i dva puta je naplaćivao za iste stvari u kancelariji.
I kako bi Platon rekao u svom delu Republika: "Kad postoji porez na prihode, pošten čovek će platiti više, a nepošten manje na istu količinu zarade."

 

Zemlja koja svima soli pamet o moralu i demokratiji, grca od sramote i lopovluka sopstvene vlade.

 

Margaret Beker, koja se kandiduje da postane predsedavajuća članica parlamenta, uzela je na račun države 11.000 funti za troškove sređivanja bašte, računajući 1.380 funti za kupovinu cveća

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane