Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(H)umorna priča

 

Ko su oni?

 

Lopovi s pedigreom

 

Kad god se nekom ministru nešto ne dopadne, njegovo ministarstvo donosi zakon za očuvanje lika i dela dotičnog ministra

Piše Neša (pročitao Milovan, a ko će još videćemo)

Kad ne bih živeo u ovoj zemlji i samo čitao novine, uglavnom one u kojima rade novinari moje već izanđale generacije, stekao bih utisak da se ovde samo gradi, radi, zapošljava, a oni koji nisu zaposleni tako uživaju da je glupo i da nešto rade. 
Evo i ja uživam čitajući novine, koje su, već viđeno, primenile zakon samocenzure. Jer, država je krenula u pohod s varijantom - ako nisi s nama - onda si protiv nas. A ako si protiv nas onda si naš neprijatelj, a sa neprijateljem se zna šta treba činiti. Ima da ti šaljemo inspekciju svake vrste i svaki dan, pa ćeš i ti da budeš naš.
Novi Zakon o informisanju je odjednom postao nasušna potreba, a oni koji je trebalo da ga prave nisu znali da su ga već napravili.
Novi Zakon o informisanju umnogome će pomoći oporavku vlasti i medija. Kao prvo, kad neko nešto slaže, nećeš smeti da napišeš da je taj lažov, a u našem narodu se dobro zna - ko laže, taj i krade, ko krade njega ošišaju, a koga ošišaju taj ide u zatvor.
E sad dolazi nastavak: lopove nećemo zvati lopovima, lažovi će govoriti samo istinu, pa makar to bila i lažna istina, neće biti ošišanih, a u zatvor će ići samo novinari, na usavršavanje. Ići će i sitne jajare, tek da nam zatvori ne budu prazni. Naravno, pod uslovom da postoji neko ko je u funkciji v.d. sudije i ima muda ili već nešto slično da ih osudi i, naravno, da se ne boji za svoju egzistenciju i živote svojih najbližih, kao i da taj neko nije toliko moćan da ga postavi na stub srama što je dotično mamino mezimče malo trgovalo i pućkalo drogu.
Stvarnost će nam kroz medije biti mnogo lepša, a i medijima će biti jeftinije. Takve novine neće morati da izlaze svakog dana. Napraviš jedne novine i onda pet-šest dana menjaš datume.
Znalo se dobro, svojevremeno kada je Miloš Šestić (bivši fudbaler Jedinstva iz Stare Pazove, Crvene zvezde i Vojvodine) imao loptu u nogama, sagne glavu, nikog ne vidi i vuče loptu do gola. A šta se tamo dešavalo najbolje je opisao jedan radioreporter: "Loptu je primio Šestić, ide brzo ka golu. Šestić daje gol. Šestić još uvek daje gol. Šestić i dalje daje gol..."
Dosta su nas driblali, natezali, vukli za dresove i sada su nam dali gol. I to kakav gol!
Kad god se nekom ministru nešto ne dopadne, njegovo ministarstvo donosi zakon za očuvanje lika i dela dotičnog ministra. A što taj laže... Da li i krade to narod zna, bar tako kaže narodna izreka...
Još i da distributeri prestanu da kradu pare od izdavača, možda bi se nešto nabolje i promenilo. Ali, toga nema u Zakonu.
Kad ne može bolje, onda neka bude još gore. Kada se Dinkić obračuna sa Kurirom i Rajom Rodićem, onda će verovatno opet biti potrebno menjati Zakon, koji je (koji put upotrebljavaju to sranje od formulacije) usklađen sa zakonodavstvom Evropske unije. Kada donesu sledeći zakon, onda će se valjda Evropska unija usklađivati sa tim našim čedom od zakona, kao što su i prepisivali Program za izlazak iz krize.
Samo budala ne želi da vidi, ili neće da vidi, ili je toliko ubeđena da to što oni rade vodi ovu zemlju napred. Ne vidi da se više od 50 odsto anketiranih mladih ljudi izjasnilo da bi sutra napustilo Srbiju, samo ako im se ukaže prilika.
Sve privatizacije napravljene u ovoj zemlji gotovo da propadaju. Lopovi prodali lopovima. Napunili svoj džepove i sada kao kritikuju jedni druge: nismo mi - oni su. Ko su oni - ne, to ste vi isti i juče i danas, a nažalost i sutra.
Guverner preti kako će uvesti red, ali dogodine. Narediće bankama da nijedan nalog za plate ne sme biti pušten ako nisu uplaćeni porezi i doprinosi. Gospodine gerneru, u čemu je razlika? To se nije smelo dosada, bar nismo smeli mi obični smrtnici, jer ste nam mengelama stezali onu stvar.
Pa ko je taj ko nije uplaćivao? Ti kojima ste prodali preduzeća u bescenje. Ti kojima ste davali pomoć iz budžeta u vidu kredita sa maleckim kamatama, naravno kao pomoć partijskim drugovima.
Ja ne znam odakle se ovaj predsednik Vlade snabdeva informacijama koje iznosi u javnost. Ili njega neko stvarno zajebava, pa mu podmeće lažne podatke, ili on sam smišlja takve nebuloze. "Beograd najjeftiniji grad na Balkanu", "Izašli smo iz krize". Poslednji biser "Trgovci vratili 70 odsto dugova". Kao, toliko se popravila likvidnost između trgovaca i njihovih dobavljača da teče med i mleko. Ajde svrati, Cvetkoviću, ili pošalji ako smeš Ljiljanu Dragutinović ili Nebojšu Bradića kod nekih distributera - da vidiš kako plaćaju prodatu štampu, i kako ti preživljavaju mediji, i zašto novinari nisu primili plate po tri-četiri meseca.
U svakom slučaju, ono što pored ovog predsednika čini da ovom zemljom vladaju dvorske budale je i to da budžetska inspekcija u izveštaju navodi da je prošle godine kontrolisan 71 budžetski korisnik, a da su 63 institucije nenamenski trošile budžetska sredstva ili nisu poštovale proceduru javnih nabavki. Među njima su Bezbednosno-informativna agencija, Ministarstvo nauke, Ministarstvo omladine i sporta. Dakle, 90 odsto korisnika budžeta je nenamenski trošilo naše pare. Inspekcija je, između ostalog, naložila povraćaj sredstava u iznosu od 841.595.211 dinara na račun izvršenja republičkog budžeta. Inspekcija je u izveštaju navela da od 1. januara 2006. godine do dana kontrole, kod JP Poslovni prostor Novi Sad utvrđeno da je to preduzeće sredstva od uplate neosnovano obračunatog poreza na promet usluga u ukupnom iznosu od 297.565.641 dinara i 90.000 pripadajuće kamate, umesto na račun budžeta grada Novog Sada, protivzakonito uplatilo na sopstveni račun.
Ajmo rebalans budžeta, pa sve ispočetka. Ko nama šta može?
Sve bi ovo bilo i smešno da se ne događa u ovoj zemlji, zemlji Srbiji, u kojoj ja živim i radim i imam nameru da ostanem. Video sam ja Miloševiću leđa, a videću i vama.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane