Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Govoreæi otvoreno

Govoreæi otvoreno

 

Kraj jedne loše vladavine i poèetak novog doba u fudbalskom klubu Vojvodina

 

 

Bata na velika vrata

 

 

FK Vojvodina dolazi. Siloviti start novosadskih lala podgrejao je nadu da æe jedna nova i sveža timska igra buduæeg lidera meðu srpskim klubovima, pre svega razbiti višegodišnju dijalektiku o prirodnoj vladavini Zvezde i Partizana.

 

Nikola Simiæ

 

 

Možda je to za neke èudno, neobièno, možda i nestvarno... kada se, primera radi, zna da je sadašnji predsednik novosadskog kluba Ratko Bata Buturoviæ preuzeo tim od uveliko kompromitovanih (u svakom pogledu) Vojislava Gajiæa i Mirka Dubroje, iza kojih su ostali dugovi, neispunjena obeæanja, zapušten klub i, istina, osvojeno drugo mesto, vicešampionska titula, što ide na dušu treneru Zoranu Mariæu koji se borio sa mnogim nedaæama da bi Novosaðanima obezbedio uèešæe u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Meðutim, sada su za Vojvodinu došla neka druga, bolja vremena - klub je za kratko vreme kadrovski i organizaciono stabilizovan, finansiranje definisano, doveden je vrhunski fudbalski trener - Dragoslav Stepanoviæ, èovek evropskog trenerskog imena. I, reklo bi se, stekli su se svi uslovi da Vojvodina krene u osvajanje domaæih trofeja.

- Moj drugi povratak na èelnu poziciju u Vojvodini znaèi samo jedno - želim da od ovog kluba napravim u svakom pogledu respektabilnu instituciju. Naravno, kriza u Srbiji je velika, ne treba se razmetati nerealnim obeæanjima, ali ono što mi možemo i moramo - nije nikakav problem da i javno apostrofiram - kaže novi prvi èovek novosadskog prvoligaša Ratko Bata Buturoviæ i dodaje:

- Imamo dobar tim, maksimalno smo iskoristili letošnji prelazni rok i doveli kvalitetna pojaèanja. Time je, nadam se, stvoren okvir da, od starta, razbijemo kompleks Zvezde i Partizana. Odgovorno tvrdim da oni nisu bolji od nas, naprotiv. Meðutim, postojao je u prošlosti kompleks Zvezde i Partizana, pa je Vojvodina gubila meèeve onog trenutka kad preðe most u Beškoj. Sem toga, naša èvrsta odluka je da više nikada ne doðemo u situaciju da prodajemo igraèe Zvezdi i Partizanu, možemo samo od njih da kupujemo. Znaèi, od starta smo odluèili da raskrstimo sa kompleksom koji je Vojvodini onemoguæavao, sve ove godine, da se uzdigne do kluba pred kojim æe, èvrsto verujem u to, klecati kolena i poznatim beogradskim ekipama.

 

 

 

Dolazak Stepanoviæa - vrhunski potez

 

 

Otkako se Dragoslav Stepanoviæ vratio u srpski fudbal, posle sjajnih uspeha u Bundesligi, postao je svojim nastupima, retorikom, harizmom... prva medijska liènost fudbalske Srbije. I tragièar kakav se, èini se, ne raða. Bio je kandidat za selektora Srbije, izabran je Antiæ. Veæ su ga videli na kormilu Crvene zvezde, palo je rukovodstvo sa kojim je pregovarao na Marakani. Bio je najugledniji èlan Struènog odbora, najvišeg struènog tela u fudbalskoj organizaciji, ali je podneo ostavku zbog èinjenice da IO FS Srbije nije izabrao njihovog kandidata za mladu reprezentaciju - Bekvalca, veæ iskusnijeg i mnogo poznatijeg Ratomira Dujkoviæa.

Meðutim, i pored svih tih poraza, ako se tako mogu nazvati, Dragoslav Stepanoviæ je uspeo u svom naumu da preuzme Vojvodinu, jer je u novosadskom prvoligašu, kaže, video potencijal kakav nije imao prilike da sretne ni u Nemaèkoj, odnosno Bundesligi.

- Vojvodina ima uslove na kojima bi joj pozavidela i veæina klubova iz Nemaèke, pa i slavni Bajern - kaže Stepanoviæ. U organizacionom smislu moj sadašnji klub raste iz dana u dan i nije daleko trenutak kada æemo se, bar što se domaæih trofeja tièe, mi pitati o svemu.

Novi Sad je takva fudbalska sredina da teško prihvata ljude sa strane. Ima neku zatvorenost, posebnu vrstu autizma, bez obzira na to što ga je, fenomenološki, teško objasniti. Tim pre što je Vojvodina do šampionskih visina, pre 20 godina (1989 godine), upravo i stigla zahvaljujuæi ljudima sa strane - treneru Ljupku Petroviæu, te Milošu šestiæu, Punišiæu, Joksimoviæu... nekadašnjim igraèima Crvene zvezde.

Sa ovom "blokadom" susreo se i sam Dragoslav Stepanoviæ - nije uspeo da se sa Vojvodinom probije u Ligu Evrope, pao je pred beèkom Austrijom i od tada, èini se, ne prestaju prièe o njegovoj smeni. Maltene da je na probnom radu za svaku utakmicu koju je Vojvodina igrala u domaæem šampionatu. Prièe su, èak, i konkretne: da su Stepanoviæ i Bata Buturoviæ, predsednik kluba, porušili sve mostove saradnje i, vele, pitanje je dana kada æe tikva puæi.

U Vojvodini, meðutim, na to gledaju kao na pokušaj opozicije da destabilizuje klub, da ga vrati na poèetak, jer u mutnom se, vele, riba najbolje lovi.

 

 

Klub sa dušom

 

 

- Ja ne znam kako je u drugim klubovima, ali kod mene trener Stepanoviæ ima potpuno odrešene ruke što se struke tièe. èak me ne obaveštava ni ko æe igrati, ni zašto ko igra, to mene mnogo ne interesuje. Zna on dobro šta je za mene bitno - rezultati i trofeji. A to šta narod prièa, to ne vredi ni demantovati. Postoji ono èuveno pravilo kojeg se ja držim u svakoj prilici: ko demantuje, taj priznaje krivicu. Trener æe imati moju maksimalnu pomoæ, a najveæa je, verujem, u tome što neæu, kao neki drugi, da po svaku cenu prodajem igraèe. Evo vam i poslednjeg primera: u Manèester sitiju boravio je naš mladi reprezentativac Danijel Aleksiæ, prošao je probu, postigao i jedan evrogol, ali se nismo dogovorili oko cene. èelnici Manèestera su nam nudili sedam miliona evra, i svako bi se na tu cifru u Srbiji polakomio - mi nismo. Aleksiæ je dragulj srpskog fudbala i mi i zbog nekakvog rejtinga domaæeg fudbala, ne smemo da naše igraèe prodajemo ispod cene. Svojevremeno smo za Aleksiæa dobijali 12 miliona evra, i ispod te cifre nikome ga neæemo dati.

Konflikt sa Buturoviæem - da ili ne, pitanje je koje smo postavili i Stepanoviæu...

- Ma, hajte, molim vas. Naša saradnja je za primer. Predsednik, normalno, ima pravo da se ljuti, da negoduje što se nismo plasirali u Ligu Evrope, jer bi tu Vojvodina solidno zaradila i ovi igraèi bi stekli kakvo-takvo meðunarodno iskustvo. Nažalost, ja sam kasno došao u Vojvodinu i dok sam sve upoznao, pohvatao konce, došla je i ta utakmica sa Beèlijama. što je ipak najgore, mogli smo da proðemo, nedostajalo nam je malo sreæe i mesec dana više zajednièkog rada.

Kad je o FK Vojvodina reè, ono što je možda i najbitnije jeste to da u svojim redovima ima najplaæenijeg trenera u Srbiji. Dragoslav Stepanoviæ je sa svojih 150.000 evra po sezoni  najplaæeniji struènjak u Superligi. Daleko ispred Slaviše Jokanoviæa, bivšeg trenera Partizana, i Vladimira Petroviæa Pižona. Ovome svakako treba dodati i èinjenicu da bi "Stepi" mogao da zaradi i novih 500.000 evra, ako osvoji duplu krunu.

  - Ja lièno ne volim da govorim o ciframa, o platama mojih zaposlenih, ali sam i igraèima to provukao kroz uši. Doveo sam vam odlièna pojaèanja, jednog od najboljih trenera u Evropi, a najboljeg u Srbiji, i ne priznajem vam nikakva opravdanja ako ne postanete lideri srpskog fudbala - istièe Buturoviæ.

 Da se u srpskoj Atini raða nešto novo na fudbalskom planu, svakako govori i èinjenica da se ovaj klub, posle definisanog tima za tekuæu sezonu, radikalno okrenuo i "unutrašnjoj strani" svog organizacionog profila. Uz Stepanoviæa je i novi sportski direktor Miodrag Panteliæ, bivši igraè Vojvodine i Crvene zvezde, koji koracima od sedam milja uèi zanat prvog èoveka struke. Vojvodina, dakle, investira i u buduæe kadrove, daje šansu svojim bivšim asovima, jer ljudi koji vode ovaj klub ne razmišljaju od danas do sutra. To rade i preko omladinske škole, koja je poverena jednom sjajnom èoveku i mladom struènjaku, Branislavu Novakoviæu, i tu, dakle, leži odgovor kako to Novosaðani imaju u svojim redovima plejadu reprezentativaca - Mrðu, Brkiæa, Tadiæa, Aleksiæa, koji na evropskom tržištu vredi više od 60 miliona evra.

 Najveæi pomak, i to svi primeæuju, napravljen je na planu komunikacije s medijima, odnosa s javnošæu. Za direktora za medije doveden je Ljubiša Paniæ, jedan od vodeæih novinara mlade garde, pa je sad u Vojvodini sva energija usmerena na to da se konaèno izaðe iz medijskog mrtvila koje je Vojvodinu pratilo u Gajiæevoj i Dubrojinoj eri. 

 Sad se u Vojvodini oseæa i duh Evrope: karantin posle odigrane utakmice, pa prijateljski meèevi sredom, kada se igraju evropske utakmice. Pripremaju se lale i za novo osvajanje Evrope.

 - Možda sam malo i preterao sa ambicijama - kaže na kraju predsednik lala, gospodin Buturoviæ, - ali sam ja èovek koji uvek postavlja najviše ciljeve, pa ako se i ne dostignu, bar smo pokušali. No, ono što hoæu, što želim, jeste da Vojvodina kao klub, kao tim... ima dušu.

 Vojvodina, dakle, dolazi. Ne polako, lalinski, veæ eruptivno i muški.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane