Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Carina

Carina

 

Pismo radnika Carinarnice Niš

 

Imate li šta da prijavite?

 

 

Veselo je u Carinarnici Niš. Pomoćnik upravnika odlično peva, drugi pomoćnik zapošljava svoju suprugu kao svog ličnog špijuna, šef na graničnom prelazu Preševo organizuje alkoholičarske antistres partije, dok suspendovana devojka sadašnjeg pomoćnika direktora Uprave carina Srbije i bivša devojka raspevanog pomoćnika direktora Carinarnice vodi politiku iz senke.

 

 

Red je da čujete šta se događa u Carinarnici Niš, a sve zbog rukovodilaca koji ne sagledavaju rad službe, već gledaju svoje lične i interese njima dragih ljudi.

U Carinarnici Niš situacija nije ništa bolja od one kakva je u drugim carinarnicama. Unazad dve godine, sve je gore i gore.

Krajem 2007. godine za upravnika je, po političkoj pripadnosti, iz Demokratske stranke postavljen Ljubiša Krstić iz Poreske uprave, koji je za kratko vreme proneverio 15,5 miliona dinara (oko 170.000 evra). Navodno je noću opljačkana zgrada Carinarnice. A oštetio je ovu službu za ukupno oko 31 milion dinara (nestalih 15,5 miliona i 15,5 miliona koje su morale biti nadoknađene). Ovakvi su postupci, valjda, opravdani i dozvoljeni! On je smenjen sa rukovodećeg mesta, ali još vlada iz senke.

Umesto njega, opet po partijskoj liniji, iz Demokratske stranke, takođe iz Poreske uprave, dovedena je Žarica Veselinović, koja je rukovođenje prepustila tek novopridošlom pomoćniku upravnika Miodragu Petronijeviću, a i kako ne bi kada joj on kao slavuj peva.

Nedavno na Roštiljijadi u Leskovcu, gde se okupio određeni broj radnika na mezetluk i piće, u trenutku kada je stigla gospođa upravnica, pomoćnik upravnika Miodrag Petronijević se osokolio, razvedrio, uzeo mikrofon i počeo da peva na uvce gospođi upravnici, kao što je to radio po kafanama, pre nego što je doveden u carinsku službu.

Njoj peva, a ostalima skida glave. Naravno ne i svojim prijateljima - njihove propuste prikriva i ne prosleđuje ih do Beograda. Tako je zaštitio svog kolegu Branislava Živkovića, posle pisane žalbe stranke sa kojom se potukao na radnom mestu. Kako i ne bi, kada je stalno pijan.

"Sposobni" na mestima šefova ispostava skoro su uništili ovu službu. 

Tako, na primer, šef na graničnom prelazu Preševo okuplja u svoju kancelariju odabrane radnike, da sa njima popije pokoju ljutu - dobro je protiv stresa. Šef u carinskoj ispostavi  Ristovac smatra da je to dobra praksa; takođe to primenjuje sa svojim radnicima, ali sebi sipa duplo.

Ne zaostaje ni carinska ispostava u Zavarivaču. Tamo su neki žestoki momci, koji bez goriva ne mogu da rade. Dok jedni vrše dezinfekciju i leče se od stresa, drugi na prelazima ka Bugarskoj propuštaju kombije i automobile pune kutija sa cigaretama.

 A kako slika i ne bi bila takva, kada ugled prvi ruše šefovi. Ne poštuju obavezu nošenja uniformi, krše propise...

U carinarnici je situacija veoma napeta. Do dolaska pomoćnika upravnika Miodraga Petronijevića, svi su bili lojalni pomoćniku upravnika Vladi Samardžiću; nakon toga došlo je do deobe na dve grupe.

 Kad jedan želi ili ima potrebu da ode kod drugog u kancelariju, u strahu je da ga neko ne vidi. Da bi Vlada Samardžić ojačao i da bi imao više informacija o događajima, doveo je svoju suprugu Milicu, kojoj je radni zadatak špijunaža.

Još malo, i počeće da dovodi i drugu svoju rodbinu, sledeći primer svog prethodnika Đurice Nikolića koji je za vreme svog mandata zaposlio suprugu, sestru, zeta, teču...

 Za njima ne zaostaje ni pomoćnik upravnika Miodrag Petronijević. On je svoju carinsku ispostavu Leskovac, u kojoj je donedavno bio šef, poverio svojoj milosnici Nadici, šefu ekspedicije Transportšpedu, koja predstavlja strah i trepet za carinske radnike.

Pomoćnici upravnika imaju različito viđenje uloge kadrova u carinskoj ispostavi Aerodrom, pa danima rastržu radnike. Par dana u jednu, par dana u drugu ispostavu, i tako u krug...

 Dok kadrovsku politiku južne pruge vode trenutno suspendovana fatalna Anita (njen bivši momak je pomoćnik upravnika Miodrag Petronijević, a njen sadašnji momak je pomoćnik direktora Uprave carina Srbije Goran Grahovac), na drugoj strani, mala ali odabrana grupa carinika svakodnevno se sastaje zbog izvesnih dogovora u restoranu koji drže dvojica kolega -  Saša Stojanović i Dušan Nacković. Gospodin Nacković se bavi privatnim biznisom, ima lokale, stanove u Beogradu, Nišu, vile na moru... A u Carinu je došao isključivo zbog potrebe da se oseća moćnim.

Jednom rečju, u službi je sve gore... Direktor Uprave carina Srbije gospodin Predrag Petronijević ništa ne preduzima, ili nije informisan, ili službom upravlja kako ko stigne?

Nadamo se da ćemo ovim pismom javno upoznati direktora Petronijevića sa stanjem u Carinarnici Niš.

 

                (Imena radnika poznata redakciji)

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane