Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(H)umorna prièa

(H)umorna prièa

 

Možemo li iz ove kože?

 

Za grip su krive Svinje

 

Do sada su svoje neznanje i otimanje pravdali svetskom krizom. Mislim da je, u stvari, za sve kriv svinjski grip. Tako je dobro došao ovoj vlasti, kao da ga je ona direktno naruèila od farmaceutske industrije

 

Piše Nebojša (èita onaj ko zna da napiše pismo)

 

Šta se sve to izdogaðalo proteklih dana izmeðu dva broja Tabloida a da je vredno pažnje i truda da se koja reè više napiše o tome? Ništa posebno ili svašta. Zavisi s koje si strane. Oni što su na vlasti i dalje tvrde kako se izlazi iz krize - samo što nismo. Struènjaci ili bar nazovistruènjaci tvrde da æe sledeæa godina biti gora, bar po standard veæeg dela stanovništva, koje ni sluèajno neæe moæi da iznajmi Koletovu jahtu za 200.000 evriæa na nedelju dana, ili da skupi 2.000-3.000 istog tog novca i doðe Koletu u goste na Kopaonik.

Oni što su izašli iz zatvora - i njima je laknulo. A oni što su dopali prdekane tvrde da su nevini i da ne teba da stanuju tamo. Opet, radnici nekih beogradskih preduzeæa su hteli na silu da uðu u zatvor ne bi li se ogrejali i nešto toplo pojeli. U zatvoru je, kažu, bolje.

Jadna je zemlja u kojoj se prava na hranu ostvaruju u zatvoru a ne radom, i to poštenim i udarnièkim.

Neki su pošteno menjali mazut za eurodizel, pa se dovatili zatvora. Moglo nekada. Sada došao gazda i rekao - njet. Jebi ga, a mi mislili Rusi daleko pa neæe videti šta se ovde radi. Zavrnule baæuške i slavine na koje je curila lova iz NIS-a preko raznoraznih savetnika i pomoænika, pa nam jadne partije ostadoše bez "èlanarine".

Bio je ovih dana i štrajk poštara, ali izgleda da to niko nije ni primetio. Samo nam je jednog dana bilo lepo, a nismo znali zašto. Štrajkovali poštari, pa nam tog dana nisu stigli nikakvi raèuni, opomene i sudski pozivi jer pošta ništa drugo sada i ne raznosi. Retko ko piše onako lepo, od srca. A nekada su se slali i pisma i dopisnice. Pisma su bila ozbiljnija. Pisalo se u njima o ozbiljnim stvarima, o veseljima i tugama, ljubavima i problemima, roðenjima i umiranju, slale se slike... Pisalo se o svemu.

Dopisnice, to parèe žutog kartona na kojem je bila uštampana marka - zelene boje. Svako je mogao da proèita njen sadržaj. Naravno, bila je jeftinija od pisma, pa i popularnija.

Majka me je kao klinca, èim sam nauèio da pišem slova, uèila kako da napišem pismo ili dopisnicu, jer kad to napišeš onda si postajao pismen, a ne kada završiš školu.

Obavezno se poèinjalo sa "Dragi moji, evo da vam se javimo da smo dobro i zdravo što i vama želimo. Baba nam je jako bolesna, od kada je pre dve nedelje deda umro od tuge što nam se zapalio odžak na kuæi i izgorelo sve suvo meso u pušnici na tavanu, tako da ove zime neæemo imati šta da jedemo, a i kuæa nam prokišnjava jer nemamo para da popravimo krov koji se srušio u sobu, pa sada stanujemo kod komšije. Ali, ne brinite, temelji su dobri. Jest da su malo podlokani vodom, koja se slivala niz zidove kada su vatrogasci gasili nameštaj u kuæi -  jer su kasno stigli. Hladno je, malo smo nazebli, navukli neki grip i prehladu, mali ima upalu pluæa, ali proæi æe to samo od sebe pošto ne možemo da idemo kod lekara jer nam firma nije tri godine uplaæivala doprinos pa nam knjižice nisu overene, a za privatnog nemamo para  zato što smo poslednju platu primili pre šest meseci. Važno je da smo dobro i zdravo i sa nestrpljenjem oèekujemo kada æete nam doæi u goste da se vidimo. Dotle, pišite da znamo jeste li dobro i da se ne sekiramo za vas. Oèekujemo brzi odgovor".

Kako je prošlo sve naopaèke, rešio sam u trenucima depresije da se spalim u znak protesta protiv svetske krize, svinjskog gripa, zbog toga što u Beogradu nije održan pederbal, zato što je Partizan sa samo jednom pobedom uspeo da se ugura u Ligu Evrope, a sada više nije pitanje da li æe crno-beli pobediti nego sa koliko æe komada izgubiti, zato što Vladana Lukiæa jure zbog neke majice na kojoj nešto piše sitnim slovima, pa mu se ne dozvoljava da izražava svoj stav (koji pederski nije sigurno - to može), a stadion u Novom Pazaru nazvali po nekom fašisti iz Drugog svetskog rata. Kako je tu dobro èuvanu tajnu provalio Aleksandar Vuèiæ, koji je bio "gost" Jugoslava Æosiæa u emisiji Intervju, hteo sam da je pogledam, ali je nema na sajtu B-92. Ima li razloga da se ta emisija ne naðe meðu ostalim intevjuima, ili je po sistemu  ko video - video, bruka se ne mora dalje širiti. I taman sam hteo da obavim taj èin samospaljivanja, kad poskupeo (opet) benzin. Nemam ti ja para za takvo zajebavanje. Da kupujem najskuplji benzin, ne više u regionu veæ u Evropi, da bi se rešio ovog jada od života koji su mi osmislili oni koje smo izabrali da ih dobro uhranimo, vakcinišemo protiv gripa i umesto u obore, smestimo u svilene èaršafe.

Smisliæu neki drugi naèin - možda stujom dok ne poskupi. Sa gasom ne vredi, veæ su se ugradile neke partije pa je preskup.

Procenjuje se da æe 2010. proseèna zarada, za one koji ih dobijaju, biti 300 evra (kada æe i nas uvrstiti u taj prosek), penzije æe biti zamrznute, poskupeæe struja, oèekuje se i rast cena naftnih derivata, a inflacija æe i dalje biti najviša u regionu. S padom standarda suoèiæe se svi.

Jedan ekonomista reèe da æe sve ovo za Vladu Srbije predstavljati veliki izazov, jer problemi više neæe moæi tako lako da se pravdaju svetskom ekonomskom krizom, imajuæi u vidu da æe istovremeno, pre svega zemlje EU i mnoge druge, pokazati jasne znake oporavka.

Do sada su svoje neznanje i otimanje pravdali svetskom krizom. Mislim da je, u stvari, za sve kriv svinjski grip. Tako je dobro došao ovoj vlasti, kao da ga je ona direktno naruèila od farmaceutske industrije.

Srela ovih dana komšinica moju ženu i objašnjava joj kako da se zaštiti od "svinjskog gripa". Vrlo jednostavno, kaže ona, treba isterati svinju iz kuæe i dovesti piletinu.

Važno da je Ðokoviæ usred Bazela pobedio Federera. Za ostalo æemo lako. Budite mi živi i zdravi do sledeæeg pisma.

 

 

 

 

Neki su pošteno menjali mazut za eurodizel, pa se dovatili zatvora. Moglo nekada. Sada došao gazda i rekao - njet. Jebi ga, a mi mislili Rusi daleko pa neæe videti šta se ovde radi. Zavrnule baæuške i slavine na koje je curila lova iz NIS-a preko raznoraznih savetnika i pomoænika, pa nam jadne partije ostadoše bez "èlanarine".

 

 

 

Bio je ovih dana i štrajk poštara, ali izgleda da to niko nije ni primetio. Samo nam je jednog dana bilo lepo, a nismo znali ni zašto. Štrajkovali poštari, te nam tog dana nisu stigli nikakvi raèuni, opomene i sudski pozivi, jer pošta ništa drugo sada i ne raznosi.

 

 

 

 

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag