Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid istražuje

Tabloid istražuje

 

Pravosuđe: Karikaturalan izbor više stotina ljudi na najodgovornije funkcije u pravosudnom sistemu

 

 

Zagorka Dolovac u raljama života

 

 

Ono što se događa sa pravosuđem u Srbiji prevazišlo je granice zdravorazumskog poimanja stvari. Dok se prema vrednim i dostojnim sudijama ponašaju kao prema krpama, neki anonimnusi iz zabačenih jazbina izlaze na svetlo dana kao velika pravnička imena. Dobre sudije u naponu stručne i moralne snage neizborom ubijaju, a neke koji su zaista umrli biraju na odgovorne pravosudne dužnosti. Šta će iz toga da se izrodi jasno je već sada, a građani će da osete tek kad za nekoliko godina (iako tvrde - od 1. januara 2010) to počne i da "funkcioniše".        

 

Milovan Brkić

 

 

 

Srpsko pravosuđe je u punom rasulu. Progresijom bolesti i ludila predsednika Srbije Borisa Tadića i pravosudni sitem je "klinički mrtav".

U nameri da sudije i tužioce učini poslušnima, Boris Tadić je naredio da svi nosioci pravosudnih funkcija "idu na reizbor".

Bolesna želja gospodina Tadića da se sprda sa građanima dovela je do potpune blokade sudske vlasti.

Na tajnim i zavereničkim sastancima sa svojim savetnicima, gospodin Tadić je dao nalog stranačkim kolegama da očiste pravosuđe od slobodnomislećih ljudi, koji dosledno primenjuju zakonitost kao osnovno načelo pravnog sistema.

Prema zakonskom ustrojstvu, sudije u Srbiji bira (a one koji se na tu dužnost prvi put imenuju, Narodnoj skupštini Srbije predlaže) Visoki savet sudstva. Državno veće tužilaca predlaže za izbor javne tužioce, a imenuje zamenike javnih tužilaca.

Pre nego što je raspisan konkurs za izbor sudija, predsednika sudova, javnih tužilaca i njihovih zamenika, glavari Demokratske stranke održali su tajne sastanke i izvršili raspodelu funkcija.

Kada je krajem novembra objavljena odluka o izboru javnih tužilaca i predsednika sudova, pokazala se i kriminalna delatnost predsednika Tadića i njegovih stranačkih sledbenika.

Pošto su podelili funkcije, svi izabrani su pozvani da napišu formalne prijave. Teško je pretpostaviti da je zamenik javnog tužioca Srbije Krsman Ilić konkurisao za javnog tužioca Apelacionog tužilaštva u Nišu - svojom voljom. Jer, gospodin Ilić je - iz Lazarevca! Gospođa Gordana Čolić, tužilac Trećeg opštinskog javnog tužilaštva u Beogradu, čiji zet je Dragan Kopčalić, visoki funkcioner i finansijer Demokratske stranke i usput vođa opasne kriminalne grupe, izabrana je za višeg tužioca u Pančevu, a njena zamenica Ana Borović za osnovnog tužioca u Pančevu! Njih dve nisu konkurisale za rad u nekom beogradskom tužilaštvu, nego u Pančevu, kako im je rečeno! Uticaj gospođe Čolić na kadrovanje u tužilaštvu nije zanemarljiv. Skoro svi njeni zamenici u Trećem opštinskom javnom tužilaštvu u Beogradu izabrani su za zamenike u Višem tužilaštvu u Beogradu!

Izvesni Budić, šef Narodne kancelarije Borisa Tadića u Prokuplju, postavljen je za apelacionog tužioca u Kragujevcu!

Tek kada je Tadićeva kamarila podelila funkcije, onda je raspisan konkurs, koji to, kao što se vidi, u stvari i nije bio. Odluke su donete unapred, na tajnom zasedanju gospode iz Demokratske stranke.

Za predsednika Vrhovnog kasacionog suda Srbije, po nalogu Borisa Tadića je izabrana Nata Mesarović, rođena Krapović, njegova rođaka iz Podgorice. Njena biografija pokazuje da je reč o lošem pravniku i još gorem čoveku.

 

Borisova rođaka

 

Nata Mesarović je počela da radi kao sudija za prekršaje i na tom mestu je provela više od deset godina! Karijeru je nastavila u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu, u krivičnom odeljenju. Uoči pada Miloševićevog režima, kao podoban sudija prelazi na rad u Okružni sud u Beogradu! Njeni rezultati su među najslabijima, ali zahvaljujući Borisu Tadiću, aprila 2003. godine Mesarovićeva je izabrana za sudiju Vrhovnog suda Srbije. Odmah sa tog mesta je delegirana za sudiju Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu, u kome je, kao predsednica sudskog veća, pročitala, kako je rekla, presudu "koju je dobila", a kojom je osudila Milorada Ulemeka Legiju i Zvezdana Jovanovića na po 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. U Posebnom odeljenju radila je do 1. januara 2008. godine, od kada je sudija Krivičnog odeljenja Vrhovnog suda Srbije.

Zbog zasluga za "čitanje presude koju je dobila", gospođa Mesarović nagrađena je stanom od 110 kvadrata u strogom centru Beograda, u Vlajkovićevoj ulici broj 11. Stan u kojem je stanovala ostavila je svom sinu Vladimiru, koji je sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu.

Gospođa Nata Mesarović, rođena Krapović, izjašnjavala se kao Hrvatica.

 

Bojanova kuma

Predsednik Srbije uvažio je i interese svog bliskog partijskog druga Bojana Pajtića. Prvo je prošle godine za v.d. okružnog tužioca u Beogradu postavljena Pajtićeva kuma Zagorka Dolovac. Gospođica Dolovac je došla sa mesta zamenika okružnog javnog tužioca u Novom Sadu. Njen ukupan staž u tužilaštvu je jedva pet godina. Po nacionalnosti je takođe Hrvatica.

Bojan Pajtić je imao jake razloge da svoju kumu Zagorku, iz terapeutskih razloga, postavi na važno mesto.

Gospođica Zagorka Dolovac rođena je 1966. godine u Novom Sadu. Nekoliko godina provela je na radu u tužilaštvu, prvo kao zamenik opštinskog, a potom kao zamenik okružnog javnog tužioca u Novom Sadu.

Gospođica Dolovac je neudata. Više godina se, zbog psihičkih problema i frustracija, leči kod psihijatra. U nameri da pomogne svojoj neservisiranoj kumi, Bojan Pajtić traži od Borisa Tadića da Zagorku premesti u Beograd, da vrši dužnost okružnog javnog tužioca u Beogradu!

Gospođica Zagorka ima strah od muškaraca. Psihijatri su pokušali da je izleče od te neprijatne fobije, ali sve je bilo uzalud. Osamljeno srce ni u Beogradu ne nalazi srodnu dušu. Zamenik javnog tužioca Srbije Đorđe Ostojić često dolazi iz Novog Sada u Beograd, da malo "uteši" gospođicu Dolovac. U Palati pravde zamenici tužioca i sudije organizovali su čak i kladionicu sa pitanjem - da li je gospođica Dolovac još uvek nevina. I sudije i tužioci se u svom poslu susreću sa frustriranim osobama, poput Štefice Cvek u kultnom filmu Rajka Grlića U raljama života.

Nakon što je u Narodnoj skupštini Srbije položila zakletvu, gospođica Zagorka Dolovac je potvrdila svoju odlučnost da se ne pojavljuje u javnosti, ističući da je javni tužilac profesionalac koji mora da radi.

Boravak u Beogradu, očigledno, nije postigao terapeutske svrhe i gospodin Pajtić je odlučio da pojača "dozu". Predsednik Srbije naložio je da se ova neugledna gospođica postavi za javnog tužioca Srbije! Valjda će pomoći!

Upućeni tvrde da je Bojan Pajtić, postavljajući gospođicu Dolovac za prvog tužioca Srbije, želeo da osigura interese Vojvodine, koja je, poslednjom "statutarnom" reorganizacijom, praktično dobila samostalno sudstvo. Sve pravnosnažne presude, i u parnici i krivici, sada se donose u Apelacionom sudu u Novom Sadu! Protiv pravnosnažnih presuda moguće je podizanje zahteva za zaštitu zakonitosti, ali tu je sada, na čelu tužilaštva - njegova kuma!

Tužilac Zagorka Dolovac nadgledala je slučaj Miladina Kovačevića iz Vrbasa, ali je odbacila kritike da ga je vodila netransparentno.

"Informacije o slučaju Kovačević, koje su uzburkale našu javnost, nisu imale nikakve veze s tužilaštvom, već sa specifičnom pozicijom naše zemlje u ovom slučaju", objasnila je gospođica Dolovac.

Hoće li se ova nesrećna devojka i u svom radu pridržavati načela "specifične pozicije", nije teško zaključiti. Pogotovu ako to zatraži njen kum. Ili njeni psihijatri.

 

Povučeni spisak

Na sajtu Ministarstva pravde Srbije objavljen je 16. decembra, u fajlu "Vesti", spisak izabranih zamenika u Javnom tužilaštvu Srbije, u apelacionim tužilaštvima u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu, kao i spiskovi zamenika tužilaca u višim i osnovnim tužilaštvima.

U četvrtak, 17. decembra, sa sajta Ministarstva pravde Srbije spisak je - skinut! Ko krade, teško sakriva tragove. Ispostavilo se da neki tužioci, koji su dobili aber da su izabrani, nisu na spisku. Ministarka pravde Snežana Malović naredila je da se spisak povuče, dok ga, definitivno, ne odobre predsednik Tadić i glavari Demokratske stranke!

 

Beograd u blokadi

Kada je u četvrtak, 17. decembra, objavljen spisak izabranih sudija u Vrhovnom kasacionom sudu Srbije, apelacionim, višim i osnovnim sudovima, delioci pravde iz Beograda su ostali zaprepašćeni.

Na udaru klike Borisa Tadića našle su se sudije Vrhovnog suda Srbije. Samo njih troje izabrano je u Vrhovni kasacioni sud Srbije! Više od 40 sudija Vrhovnog suda Srbije ostalo je bez posla! Svaki od ovih sudija ima više od 30 godina rada u pravosuđu, ali će morati na biro rada! Ko se to tako olako odrekao pravničkog znanja i iskustva sudija dosadašnje "kuće pravde"?

Od udara Visokog saveta sudstva, odnosno Borisa Tadića i njegove Demokratske stranke, najviše je stradalo beogradsko pravosuđe. Za Viši sud u Beogradu iz Okružnog suda u Beogradu nije (re)izabrano dve trećine sudija!

Na sednici Visokog saveta sudstva, kojim je predsedavala gospođa Nata Mesarović, za sudiju Višeg suda u Beogradu (sadašnjeg Okružnog suda u Beogradu) izabran je Vladimir Mesarović, sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu. Pogađate, reč je o sinu gospođe Nate Mesarović. Sin je krenuo majčinim stopama. Iako je Vladimir pokazao loše rezultate u radu, ima napisane 52 odluke, unapređen je glasom svoje majke.

Međutim, da bi gospođa Nata udomila svog sina, posao je izgubio okružni sudija Života Đoinčević. Sudija Đoinčević je uhapšen u akciji Sablja pod optužbom da je u svom stanu neovlašćeno držao oružje. Hapšenje je bilo spektakularno, jer je sudija Đoinčević bio čovek od ugleda. Čestit čovek i čestit sudija. U pritvoru je proveo tri meseca. Posle četiri godine potezanja po sudovima, gospodin Đoinčević je oslobođen odgovornosti i vraćen je na posao. Raspoređen je za predsednika Krivičnog pretresnog veća. Republika Srbija morala je da gospodinu Đoinčeviću plati odštetu od deset miliona dinara i tako nadoknadi četvorogodišnju platu. Gospođa Mesarović je na njegovo mesto izabrala svoga sina Vladimira!

   Posebno su na udaru vrhuške iz Demokratske stranke bile sudije iz Beograda. Iz pet opštinskih sudova u Beogradu bez posla su ostale najiskusnije sudije, poput mr Nikole Kitarevića, Lidije Alagić, Miodraga Stamenkovića iz Prvog opštinskog suda u Beogradu. U Okružnom sudu u Beogradu "pali su" Milinko Cvijović, Bojan Mišić, Vera Vukotić, sudije koje su sudile najteže predmete.

Šta učiniše i od brakova

Tužno je da je bez posla ostala sudija Tatjana Kecman-Lazarević, koja je 15 godina sudija i predsednik parničnog veća u Okružnom sudu u Beogradu. Umesto nje, za sudiju Apelacionog suda izabrana je Đurđa Nešković, koja je poslednjih godinu dana delegirana iz Prvog opštinskog suda u Beogradu, kao pridruženi član njenog veća. Sudija ovog suda Branka Dražić, koja ima teške psihičke probleme, dva dana uoči izbora razvela se od svog zakonitog muža, advokata Branka Dražića, sa kojim vodi brakorazvodnu parnicu pred Trećim sudom u Beogradu više od pet godina. I čuveni Jovan Prijić, bivši specijalni tužilac za organizovani kriminal, da bi opstao kao zamenik javnog tužioca Srbije, morao je da se tri dana uoči izbora razvede od svoje supruge u Opštinskom sudu u Zrenjaninu!

Visoki savet sudstva je, sprovodeći odluku vrha Demokratske stranke, na biro rada poslao i 30 sudija Vrhovnog suda Srbije! Za sudije ovog suda nisu izabrani predsednici krivičnih veća u ovom sudu. Njih petoro je ostalo bez posla, a na njihova mesta dovedene su sudije iz specijalnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu - Radmila Dragičević-Dičić, Maja Kovačević-Tomić i Vesko Krstajić!

Visoki savet sudstva nije (re)izabrao sudiju Okružnog suda u Beogradu Draganu Boljević, koja je predsednica Društva sudija Srbije i koja ima vrhunske rezultate! Gospođa Boljević je mesecima ukazivala na to da će "reforma srpskog pravosuđa" završiti u ćorsokaku.

Visoki savet sudstva predložio je Narodnoj skupštini Srbije još oko 700 kandidata za sudije! To su partijski kadrovi Demokratske stranke, provereni po svim linijama.

Umiranje srpskog pravosuđa je počelo. Kada će početi suđenja, teško je i pretpostaviti.

 

 

 

Najbolji sudija u zemlji

 

Visoki savet sudstva objavio je 16. decembra i spisak sudija koji su izabrani za sudije Opštinskog suda u Požegi. Među 13 izabranih, koji su svi odreda aktivisti Demokratske stranke, našlo se i ime sudije Ljubiše Đurića.

Za sudiju ovog suda nije izabrana gospođa Selena Filipović, sudija Opštinskog suda u Kosjeriću, koja ima najbolje rezultate u radu. Ona je samohrana majka dvoje dece. Umesto nje, izabran je Ljubiša Đurić, koji je, verovali ili ne, umro pre tri meseca! Iako su znali da je Đurić umro, članovi Visokog saveta sudstva hteli su da članu Demokratske stranke i posmrtno odaju počast!

Perverzijama i ludilu Nate Mesarović nema kraja. Nju, članove Visokog saveta sudstva i članove Državnog veća tužilaca treba, kada se promeni vlast, pohapsiti i osuditi na maksimalne kazne zatvora, jer su pristali da za račun Borisa Tadića i njegove kamarile satru srpsko pravosuđe.

 

 

Dušegupka

 

U Okružnom zatvoru u Beogradu već tri meseca je mobilno stanje. Zatvor je prava dušegupka. U ćelijama-samicama spava i po troje pritvorenika. Uglavnom na betonu, jer su sobe prenatrpane. Zbog blokade u radu sudova, suđenja se već mesec dana ne zakazuju, a nova će teško moći da uđu u proceduru do februara, barem što se pritvorskih predmeta tiče. Zatvor će se, izvesno je, još puniti, a rešenja o ukidanju pritvora nema ko da donosi.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane