Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Uterivanje Terala

 

N.V.

 

Kad neka velika imperija ove epohe pošalje svog ambasadora u zemlju Srbiju, taj mora da je nešto zgrešio, ili ide na popravni ispit. Ali, ima i onih koji tvrde da su došli u Beograd da službuju diplomatiji svoje zemlje, jer im je žena bila znatiželjna. Eto, sadašnji ambasador Francuske Žan-Fransoa Teral tvrdi da je bio u Beogradu još u vreme kongresa nesvrstanih (ne kaže u kom svojstvu), te da je svojoj ženi preneo najlepše utiske, pa je ona poželela da Žan-Fransoa jednog dana bude ambasador baš u ovoj zemlji. Želja joj se mnogo godina kasnije -  ispunila. Ali, čim je došao u Srbiju, iz nekog razloga je odmah otišao da proveri gde je Novi Pazar. Valjda ga je vukla nostalgija za jugom Francuske koji je u međuvremenu postao mali Alžir.

Čim je tamo stigao, radosno je saopštio javnosti: Moje je duboko uverenje da Beograd nije čitava Srbija, ali da Novi Pazar jeste Srbija.

Ovo epohalno otkriće prošlo je prilično nezapaženo. U zemlji izluđenoj terorom raznih Terala koji su prošli ovuda poslednjih nekoliko decenija, nije bilo za očekivati da će ovo naučno dostignuće ostaviti na nekoga utisak. Bolje bi prošao ambasador Srbije u Francuskoj da je utvrdio kako je Pariz Francuska, ali da to nije čitava Francuska.

 Nije ambasador Teral stao na ovome. Krenuo je redom da javno iznosi svoje političke stavove, pa je konstatovao kako u Srbiji više pričaju o politici nego o ekonomiji, kako je Francuska priznala Kosovo, ali da to Srbija ne mora da uradi (uradila je to Francuska za nas, kao i toliko toga u istoriji našeg neobičnog prijateljstva), da je gej parada u redu, ali da on ne može ići na to jednorodno veselje jer kao ambasador "nije kompatibilan", te da on zna da će Međunarodni sud u Hagu presuditi da je Kosovo na legalan način postalo država...

 Bolest imperatorskog ponašanja šefova diplomatskih misija takozvanih velikih sila u Srbiji, mutirala je u moralni obrazac. Funkcija ambasadora u Beogradu podrazumeva aktivno učešće u društvenom i političkom životu zemlje domaćina, angažman u predizbornim kampanjama, slobodu javnog licitiranja omiljenih kandidata za članove Vlade...

Kad ubrzo shvate gde su došli i koliko je domorodačko stanovništvo ogrezlo u podaništvu, ambasadori takozvanih velikih sila dobiju prirodnu potrebu da uriniraju na zahvalnog domaćina sa balkona ovdašnjih malograđanskih kupleraja, a uz snažnu podršku sreskih špijuna, baraba i kurvi.

U duhu te nove diplomatske etike nastupa i ovaj provereni srpski prijatelj.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane