Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

 

Beograd-Nikšić: Kad se dve države uortače u rešavanju banalnog slučaja

 

Misterija jednog stana

 

Kada je našoj čitateljki Ratomirki Bojović u septembru 2005. u Nikšiću umro rođeni brat, za nju je to bila velika tragedija. Ono što je posle toga usledilo, šikaniranje od lokalnih moćnika, tragediju je još više produbilo

 

Piše: Igor Milanović

 

Posle smrti rođenog brata, od njegove udovice je Ratomirka Bojović saznala da je stan njenih roditelja u Nikšiću, navodno, prenet u vlasništvo pokojnika. Istog dana kada je Ratomirka doputovala iz Beograda, snaja Marina Jaredić-Bojović joj je u tom istom stanu saopštila da je ona kao jedina naslednica odlučila da i nju, Ratomirku, kao i njenu osamdesetogodišnju majku, koja je stan otkupila i posle, navodno, prenela na sina, izbaci na ulicu.

Ratomirka se, međutim, obratila sudu u pokušaju da dokaže da je ugovor o poklonu fiktivan. Na to je sumnjala, jer je njen pokojni brat već jedan svoj raniji stan prvo preneo na ćerku iz prvog braka, a zatim, dva dana kasnije, isti taj stan i prodao trećem licu. Ponašanje brata Ratomirki je zato bilo čudno, kao i njegova iznenadna smrt.

U toku sudskog postupka snaja Marina se dobrovoljno iselila iz stana. Međutim, nekoliko meseci kasnije, u trenutku kada je Ratomirka opet boravila u Beogradu, u Nikšiću umire i njena majka i Ratomirka prestaje da dolazi u Nikšić. To je iskoristila Marina i pre okončanja sudskog spora oko vlasništva nad stanom u njega nasilno ulazi. Ratomirka tvrdi da je to učinjeno u noći kada je u Centru bezbednosti Nikšića dežurni starešina bio Raičević Predrag, Marinin brat od ujaka.

Iako je ubrzo posle bratovljeve smrti Ratomirka preko Višeg tužilaštva izdejstvovala nalog za ekshumaciju i ponovno veštačenje uzroka smrti u tom se procesu ništa nije dešavalo, ali je zato beogradska policija po zamolnici MUP-a Crne Gore došla u Ratomirkin stan. Obrazloženje koje je začuđena Ratomirka dobila bilo je da je Viši državni tužilac u Podgorici, Ranka Čarapić, tražila proveru njene adrese kako bi je obavestila o smrti majke. I to tri meseca pošto je Ratomirka u Nikšiću u prisustvu mnogobrojne rodbine majku sahranila!? Da još jednom napomenemo: Ratomirka je u to vreme vodila nekoliko sporova pred sudovima u Crnoj Gori, a jedan od njih je bio i zahtev za ekshumaciju vođen pred istim tim Višim tužilaštvom, i da je svuda navodila svoju beogradsku adresu.

Policijska poseta bila je samo još jedan vid pritiska na Ratomirku, isto kao i dolazak patrole iz CB Nikšić kod njenog ujaka, koja se raspitivala o Ratomirkinoj majci nekoliko meseci posle staričine smrti. Isti vid pritiska Ratomirka vidi i u dolasku još jedne navodne provere prebivališta od strane Višeg tužilaštva u Podgorici decembra 2007. i to iz istog razloga - da je obaveste o smrti majke koja je umrla marta 2006!?

"Da bih potkrepila moju tužbu za poništenje navodnog ugovora o prenosu stana ja sam sudu skrenula pažnju i na samu ličnost moje snaje Marine", priča nam Ratomirka. Kako smo uspeli da saznamo, Marina je pokušala antidatiranim ugovorom lažno da prikaže kako joj je pokojni muž poklonio i auto. Prevara je otkrivena i sudija Ljubiša Marković je Marinu za ovo osudio na uslovnu kaznu zatvora.

Kada je u pitanju stan stvari se nisu odvijale u Ratkinu korist, jer su iza Marine u Crnoj Gori stajali moćni zaštitnici zainteresovani za jeftinu kupovinu sporne nekretnine.

"Dok sam ja živela u Beogradu sa mužem i decom, Marina je po Nikšiću jurila veze", objašnjava nam Ratomirka. A te veze nisu bile beznačajne, budući da je dobar deo njene porodice zaposlen u policiji i tajnim službama. Da li onda čudi što sud nije hteo Ratomirki da dozvoli ni da iz stana u koji se nasilno uselila Marina iznese lične stvari svojih roditelja? Da li je za čuđenje da je na obdukcioni nalaz za brata Ratomirka čekala godinu i po? Ne čudi onda ni što je pomenuti tužilac Ranka Čarapić dva puta slala policiju da, navodno, proveri Ratomirkino boravište, a onda to negirala iako postoje pisani izveštaji i srpske i crnogorske policije ko je i zašto tražio proveru.

Jedino što se ne zna jeste da li je tačna informacija da iza Marinine porodice stoji jedan poynati kriminalac, kako se priča. Bilo kako bilo, Ratomirka se još uzda u Ustavni sud Crne Gore, do koga je u međuvremenu stigao ovaj slučaj.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane