Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid otkriva

Tabloid otkriva

Teror: Voždovačka lokacija u epicentru interesovanja udružene građevinske i političke mafije

 

Pa koliko himena ima taj Homen

 

     Iza celog projekta povodom kojeg se već dugo vodi pravi oružani rat između građana i investitora-mafijaša-siledžija, ne stoje poslovni interesi trgovačkog lanca Veropulos, kako to na prvi pogled može da izgleda, nego Homen, Đilas i ostale glavonje iz Demokratske stranke. I Stranka sama

 

Milan Malenović

 

Stambena zadruga Prostor je 1984. sa nekoliko desetina porodica sklopila ugovor za izgradnju stanova na uglu beogradskih ulica Vojvode Stepe i Mite Cenića. Sve zajedno, investitori su za svoje stanove i parking mesta platili preko tri miliona ondašnjih maraka. Dok su stanovi bili završeni u roku, uređenje okolnog zemljišta u skladu sa kupoprodajnim ugovorima nikada nije izvršeno. Na kraju, sami stanari su o svom trošku u blizini zgrada, na zemljištu koje je njima dato na korišćenje, uredili parkiralište i parkić za decu.

Isto to zemljište, koje je već jednom prodato za potrebe pratećih objekata stambenih zgrada na pomenutoj adresi, SZ Prostor početkom 21. veka ponovo prodaje, ovog puta privatnoj firmi Dikem izolacije.

Da bi ova mućka mogla da bude legalizovana, SZ Prostor i novi vlasnik, Dikem, pribegavaju gotovo neverovatnoj akrobatici. Pre izgradnje stambenih zgrada osamdesetih godina na tom mestu se, između ostalih, nalazila i jedna radionica koja je bila nacionalizovana i predata opštini Voždovac na korišćenje. I ta kuća je, kao i sve ostale, srušena kada je počela izgradnja stanova za potrebe članova zadruge Prostor. Međutim, 2005. godine geometar Tomanić iz geodetske firme Teodomat 1389 pravi novi tlopis u kome je pomenuta radionica vaskrsla?! Uzgred, za potrebe SZ Prostor i Dikema, isti taj geometar zaboravlja da u tlocrt unese i betonski objekat od preko 60 kvadrata, kao i prilazni put do zgrada.

Razlog za ovu "zaboravnost" je jednostavan: ako osim pomenute, nacionalizovane radionice na terenu nema drugih građevina, moguća je preparcelacija, koju je tražio Prostor, tako što će sve okolne parcele biti pripojene toj jednoj, na kojoj postoji objekat.

 

Bangkok je ništa

 

Ovakvom mućkom Prostor i Dikem od opštine Voždovac na upotrebu dobijaju skoro četiri hektara građevinskog zemljišta u jednoj od centralnih beogradskih opština. I sve to bez nadoknade!

SZ Prostor odmah ustupa pravo korišćenja ovog zemljišta Dikemu za simboličnih 5.000 evra, a Dikem polovinu prenosi za 2.500 evra Veropulosu, grčkom lancu hipermarketa. 

Dikem izolacije je, inače, u vlasništvu porodice Slobodana Homena, trenutno na službovanju u Ministarstvu pravde i to na mestu državnog sekretara. Ova činjenica nikako nije bez značaja za bolje razumevanje svih mućki koje su se od 2005. do danas dešavale sa pomenutim zemljištem.

Kada su stanari okolnih zgrada krajem 2007. doznali šta se sprema sa zemljištem čije su korišćenje oni već platili Prostoru, oni traže pregovore sa novim investitorom, grčkim Veropulosom. Pomirljivi predlog stanara je bio da se u objektu od 6.500 kvm, koji je tu trebalo da nikne, obezbede parking mesta i za njih. Znajući, međutim, koji sve državni i gradski moćnici stoje iza ovog projekta, grčka strana odbija svaki predlog i insistira na započinjanju izgradnje.

Februara 2008. u pravoj terorističkoj noćnoj akciji, radnici i građevinske mašine firme koju su angažovali investitori (Prostor, Dikem i Veropulos) uz mnogobrojnu svitu privatno angažovanog obezbeđenja, upadaju na posed i započinju sa zidanjem.

Zauzvrat su se i stanari organizovali i uporedo sa tužbama nadležnim sudovima organizovali celodnevna dežurstva kako bi sprečili dalju ilegalnu gradnju. Rezultat je bio pravi ulični rat sa scenama sličnim onima koje smo ovih dana gledali u izveštajima iz Bangkoka.

 

Opasni građani

 

Protiv građana Beograda, stanara koji su branili svoj posed, investitori izvode pravu malu vojsku plaćenika iz raznih "agencija za pružanje zaštite objekata i lica". Po brutalnosti i naoružanju posebno su se isticali momci iz Protekt-tima, agencije koja se proslavila još 2000. kada su njeni jurišnici uleteli u Elektrotehnički fakultet u Beogradu i prebijali pobunjene studente. Na fotografijama dostavljenim našoj redakciji vide se batinaši naoružani različitim prigodnim sredstvima (bejzbol palicama, motkama, a jedan ima čak i bokser na ruci kojom udara jednog učesnika protesta), kako bezobzirno jurišaju na decu, žene i starce koji su pokušavali samo da zaštite svoju imovinu, bar do sudske presude.

Posle svakog ovakvog sukoba, a bilo ih je na desetine, u Urgentnom centru je završavalo između 20 i 30 premlaćenih građana prestonice. Kao u pravom građanskom ratu.

Ni beogradska policija nije sedela skrštenih ruku. Ona je protiv stanara podnela preko 320 prekršajnih prijava po različitim osnovama, a ni jednu jedinu protiv privatne armije investitora. Isto tako, ni jedan jedini put policija nije intervenisala da bi zaštitila građane od surovosti kratko ošišanih batinaša Homenove porodice.

Jednom prilikom je jedan od učesnika protesta priveden u stanicu policije zbog krivične prijave direktora SZ Prostor Obrada Galavića da ga je pomenuti fizički napao u službenim prostorijama. Kada je osumnjičeni, pošto je dokazao da je u vreme navedeno u prijavi bio u inostranstvu, zatražio da policajci po službenoj dužnosti protiv Galavića podnesu krivičnu prijavu zbog lažne prijave, kao odgovor je dobio samo nemoćno raširene ruke državnih službenika i objašnjenje da oni to ne smeju da urade.

Razlog za ovakvu bahatost investitora i nemoć državnih organa vidi se iz samog spiska osoba koje stoje iza ovog projekta.

Prilikom jednog od razgovora u Skupštini grada o mogućnostima mirnog rešenja krize, jednom od učesnika protesta tadašnji v.d. gradonačelnika Zoran Alimpić u poverenju je rekao da je za završetak izgradnje "finansijski zainteresovana sama Demokratska stranka". Po Alimpićevom svedočanstvu, deo provizija odlazi na stranačke račune, tako da celokupna gradska vlast stoji iza ovog kriminalnog projekta.

Da priča nije bez osnova potvrđuje i cirkularno pismo sa potpisom samog gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, kojim je stanare pomenutih zgrada izvestio da na toj lokaciji grad planira da, pored tržnog centra od 6.500 kvm, čija je izgradnja već počela, grčkim investitorima dozvoli i izgradnju celog jednog mini poslovnog grada na preko 30.000 kvadratnih metara.

Istovremeno je i Ministarstvo za prostorno planiranje, na čijem je čelu Oliver Dulić (još jedan kadar DS-a), ukinulo prvostepeno rešenje nadležnih sa opštine Voždovac i proglasivši projekat za nacionalni interes odobrilo dalju izgradnju. Da podsetimo: otac Olivera Dulića i sam ima jednu građevinsku firmu. Da li će u daljoj izgradnji i ovo preduzeće da se pojavi na Voždovcu?

 

Ništa bez NN-a

 

Izgleda da ni neki ljudi iz opozicije nisu ostali bez svog parčeta ovog finansijski veoma zanimljivog kolača. Tako je Veropulos u sudskim postupcima zastupao advokat Đorđe Mamula, koji je u isto to vreme bio i poslanik DSS-a u Republičkoj skupštini, ali i predsednik Upravnog odbora Direkcije za gradsko građevinsko zemljište - institucije koja je odlučivala o dodeli dozvola za izgradnju! Zbog ovoga je Mamula oktobra 2008. kažnjen od strane skupštinskog odbora za sprečavanje sukoba interesa.

Ovako zaštićeni investitori su i mogli sebi da dozvole luksuz da se ogluše o izvršno rešenje kojim su u obavezi da na istom mestu ponovo sazidaju agregat za struju koji su bespravno srušili i da obnove prilaz za vatrogasna vozila zgradi od 12 spratova koji su raskopali i učinili neprohodnim.

Shvativši da od države ne mogu da očekuju nikakvu zaštitu stanari okolnih zgrada počeli su već da se iseljavaju. Pojedinim vođama protesta stizale su anonimne pretnje, pa su oni, pošto je MUP odbio da ih uzme u zaštitu, odlučili da se presele iz bezbednosnih razloga. Beograd postaje grad duhova! Ako se građani odsele, ko će da kupuje u hipermarketu koji se bespravno zida?

Istina je, kao i obično, na drugom mestu. Naš izvor sa opštine Voždovac nam otkriva: "Iza celog projekta ne stoje poslovni interesi Veropulosa, koji je samo paravan iza koga se kriju Homen, Đilas i ostale glavonje iz Demokratske stranke."

Jedino što su do sada državni organi konkretno preduzeli u rasvetljavanju ove afere jeste pokretanje istrage protiv NN lica (!?) zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično delo primanja, odnosno davanja mita. Po dopisu Republičkog tužilaštva Republičkoj vladi od 9. juna 2008. celokupna dokumentacija je na dalje postupanje dostavljena okružnom tužilaštvu u Beogradu. Tu se predmetu gubi svaki trag.

 

 

 

Porodična idila

 

Jedan od investitora poslovnog objekta na Voždovcu od 6.500 kvm je Dikem izolacije, preduzeće sa upisanim kapitalom od 6.301,47 evra?!

Neupisani kapital su članovi porodice Slobodana Homena. Na mestu direktora Dikema zatičemo Slobodanovog oca, Borivoja Homena, dok drugo direktorsko mesto drži još jedan član ovog klana: Jelena Homen.

Dikem izolacija je u 2008. imala dva zaposlena radnika i prihod od skoro tri miliona dinara. Vlasnik preduzeća je Inova DOO iz Beograda, registrovano na istoj adresi, Vuka Vrčevića 3.

Vlasnik Inove je Dušanka Subotić-Homen, a u preduzeću je 2008. radilo 18 zaposlenih. Ukupan prihod te godine je iznosio nešto više od 18 miliona dinara.

 

 

 

 

Rampa zbog Đilasa

 

Svi materijali korišćeni u ovom članku bili su dostupni i nekim drugim redakcijama. Jedan dnevni list se početkom ove godine zainteresovao za priču, čak se krenulo i sa objavljivanjem nekih članaka, a onda je iznenada sve stalo.

U trenutku kada je na red došlo objavljivanje uloge Dragana Đilasa u celom ovom zamešateljstvu, glavnog urednika pomenutog lista pozvao je prvi čovek grada Beograda i zapretio mu povlačenjem svih reklama iz časopisa.

Kao što je poznato, Đilas kontroliše jednu od najjačih marketinških agencija na ovim prostorima. Zajedno sa savetnicima Borisa Tadića, Krstićem i Šaperom, on faktički dominira tržištem reklama u Srbiji.

Da ne bi ugrozio egzistenciju svojih novina i saradnika, od kojih su mnogi jedini hranioci porodica, pomenuti urednik je odustao od daljeg objavljivanja sage o lopovlucima vrha Demokratske stranke i njenih čauša.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane