Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Udarac

Udarac

Victoria: Država direktno otima od naroda i daje banditima 

 

Krvavo plaćamo da nemamo

 

Srpsku poljoprivredu država konstantno uništava i to novcem poreskih obveznika, odnosno svih stanovnika ove nesrećne Srbije. A samo neki, izabrani, od svega imaju koristi. U ovom slučaju to su banditi okupljeni u Victoria grupi, o kojoj smo već u više navrata pisali, kao i njihovi zaštitnici iz G17 i Demokratske stranke

 

 Milan Malenović

 

 

Da bi po ugledu na zemlje Zapada pomogla poljoprivrednu proizvodnju, Vlada Srbije je pre neku godinu počela da subvencioniše veštačko đubrivo. Međutim, umesto da subvencije isplaćuje poljoprivrednim proizvođačima, kada kupe đubrivo, ona dotira - prodavce.

Jedan od proizvođača veštačkog đubriva u Srbiji je i Fertil iz Bačke Palanke, koji posluje u okviru Victorie. Država je 2008. raspisala tender za subvencionisanje 50.000 tona veštačkog đubriva i to po ceni od 20.000 dinara po toni. Sobvenciju vrednu milijardu dinara dobila je Victoria.

Na novom državnom tenderu 2009. godine, opet je Victoria pobedila i dobila subvenciju od 10.000 dinara po toni za ukupno 100.000 tona. Opet milijardu dinara vredna subvencija odlazi samo na račun ove kompanije.

Da se svo subvencionisano đubrivo pojavilo na domaćem tržištu ne bi bilo većih problema, ali se čak četvrtina subvencionisanog kontingenta pojavila samo na papirima. U realnosti, đubrivo je otišlo u izvoz, a na domaćem tržištu se čak pojavio - manjak.

Ovih dana se priprema novi tender za subvencije. Ne treba biti mnogo pametan pa predvideti ko će i ove godine biti jedini korisnik budžetskih para izdvojenih za ovu namenu.

Victoria Group ima četiri vlasnika. Po 25,33 odsto imaju: nekadašnji prodavac konzumnih jaja iz Šapca Stanko Popović, bivši perač para za potrebe G17 plus (afera HVB iz Budimpešte) Zoran Mitrović, a o trećem članu, Miliji "Verano Motors" Baboviću, sve je već napisano.

Četvrti suvlasnik sa 24 odsto je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) iz Londona. Doskora je EBRD bila i jedan od velikih finansijera Victorie, ali se vremena menjaju. Kako nam naši izvori potvrđuju, već skoro dva meseca se u Londonu vode mučni pregovori o izlasku EBRD-a iz zagrljaja ove banditske družine.

Problem predstavlja nelikvidnost cele Victoria grupe, koja traje već duže vreme. Državna finansijska injekcija od milijardu dinara prošle godine bila je samo kap vode na usijanoj ringli. Victoria je već rasprodala dobar deo nekretnina preduzeća koja je za sitne pare pokupovala u postupku privatizacije, a njeni partijski mentori i dalje traže pare. Nikada im nije dosta.

Novi tender za subvencionisanje cene veštačkog đubriva zato je slamka spasa za mešetare iz Victorie. Sa novih desetak miliona evra mogli bi da isplate EBRD i da novim mućkama sa založnim kreditima na preostalu imovinu dođu do gotovine potrebne da se zadovolje ajkule iz Demokratske stranke i G17 plus.

Uz sve ovo, primetan je poslednjih nedelja pravi hohštapleraj sa akcijama Sojaproteina iz Bečeja (takođe u vlasništvu Victorie, kupljena na zahtev Zorana Đinđića za potrebe žutih oligarha). Jedna te ista grupa špekulanata međusobno trguje u pokušaju da bar stabilizuje cenu ove hartije od vrednosti, ako već ne može da je podigne.

Ozbiljni investitori, poznajući trio mešetara Popović-Mitrović-Babović u širokom luku zaobilaze sve kompanije u vlasništvu Victorie, pa je jedini način da se dođe do gotovine prodaja akcija neopreznim malim kupcima kojima imponuje ime EBRD-a u spisku vlasnika kompanije.

Pošto se preko Victorie peru pare za potrebe Mlađana Dinkića i porodice Đinđić, kao i još nekih iz samog vrha srpske vlasti, ne treba sumnjati da će država učiniti sve da spase ovu kompaniju. Dobijanje tendera za subvencionisanje navodne prodaje veštačkog đubriva samo je jedan od načina da se novac iz budžeta prelije u džepove političara.

Seljaci su, ionako, navikli da od države ništa ne dobijaju, a i narod je svikao da plaća najskuplju hranu u regionu. Ni jedni ni drugi vlast preterano ne interesuju, osim kada daju pare.

 

 

 

GLOSA

 

Već skoro dva meseca se u Londonu vode mučni pregovori o izlasku EBRD-a iz zagrljaja ove banditske družine.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane