Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Rakovica

Rakovica

 

Koliko su porasla deca sistema, kolika imje kvadratura i zašto ih štiti policija

 

 

Pušica i njegovi Šarenci

 

Nekadašnja radnička opština Rakovica u Beogradu postala je poželjna lokacija za izgradnju stambenog i poslovnog prostora. Tako su u Gočkoj ulici nikle nove građevine oko kojih se još uvek spore investitori i prevareni kupci

 

  

Piše: Milan Malenović

 

Investitori zgrada u Gočkoj ulici (beogradska opština Rakovica), Nenad Pušica i Unimetal produkt DOO, svakako ne bi bili uspešni u mutnoj vodi građevinskih mahinacija, da nije bilo Predraga Šarenca, brata blizanca Nenada Šarenca, vlasnika dobrog dela ulice Maršala Birjuzova u centru Beograda. Pomenuti Pušica je, sa svoje strane, kum braći Šarenac sa kojima je i odrastao u njihovom stanu na Slavujevom vencu, a poreklom su i sa istog hercegovačkog kamenjara.

Braća Šarenac i Pušica imaju specifičan pristup poslovima, jer se svuda pozivaju na svoje plaćene veze. Za objekat u Gočkoj 47a dobili su od opštinske uprave prvo dozvolu za zgradu spratnosti: podrum, suteren, prizemlje i dva sprata, koja je kasnije proširena na Po+Su+Pr+3 sprata, a konačno je sazidan sprat pride za koji ne postoji nikakva dozvola. Projektant ove zgrade bila je Gordana Modić iz Modić inženjeringa DOO, koja je još 2004. bila projektant jedne zgrade u centru Beograda i tokom čije izgradnje se srušila komšijska kuća.

U oči odmah upada jedan detalj iz rešenja od 22. septembra 2008, koje je potpisala Snežana Petrović iz opštinskog odbora za legalizaciju, a kojim je naknadno odobren već sazidani treći sprat.

Na strani 3 pomenute odluke Snežana se poziva na Zapisnik Komisije za procenu uslova i mogućnosti izdavanja odobrenja za objekte koji su izgrađeni do 13. maja 2003. godine. Kako je izgradnja pomenute zgrade počela tek četiri godine posle ovog roka, ispada da je sporni treći sprat sazidan pre donjeg dela zgrade i levitirao u vazduhu.

Kada su u pitanju braća Šarenac i njihov kum Pušica i ovo je moguće, bar papirološki. Ne čudi zato ni da je naknadno na teren poslati geodeta iz opštine izbrojao samo dva sprata na zgradi, iako se i golim okom vidi da ih ima četiri. Upućeni tvrde da je nesrećnog službenika prethodno telefonom zvao Predrag Šarenac objašnjavajući mu da je po njegovo zdravlje bolje da vidi manje spratova.

U to vreme je u opštini Rakovica službovao i izvesni Nenad Gašić zvani Neša Bosanac, preko koga su razni investitori uspevali da ostvare sve svoje snove. Kao nagradu Neši su dodeljeni i neki od tako izgrađenih stanova, pa i jedan u Gočkoj ulici. Tako obezbeđeni, investitori su mogli da zidaju šta su i kako su hteli.

   Protivno prvobitnom planu u Gočkoj 47a, umesto 11 lokala i osam stanova izmišljeni su poslovni apartmani, pa je na kraju prodato 28 stanova, jedan magacin i dva lokala. To što je većina kupaca posle imala problema sa bankama koje su odobravale kredite za stambeni, a ne poslovni prostor, investitore nije mnogo zanimalo.

Investitore nije mnogo interesovalo ni sitničarenje oko poreza. Tako su u ugovorima upisivane umanjene kupoprodajne cene, a razlika je plaćana Pušici na ruke. Kod plaćanja preko računa od strane kupaca koji su pravna lica, Unimetal se lažno izdavao za obveznika PDV-a, što nije bio. Zbog toga kupci nisu mogli da izvrše povraćaj plaćenog poreza i na kraju je njih nekolicina podnelo i prijave protiv odgovornih iz ovog preduzeća. Možda je i to razlog zašto Dragana Markovića, jednog od odgovornih iz Unimetala, komšije već duže ne viđaju u stanu u Gočkoj?

U slučaju jedne od ovih prijava, podnosilac i oštećeni je naknadno pokušao da od poreske policije sazna dokle se stiglo u predmetu. Zbunjenom čoveku direktor ove ustanove Rade Kojić grubo je pripretio da prestane sa raspitivanjem.

Jednom od kupaca Pušica je kao stan pokušao da proda i tavanski prostor. U tu svrhu nesuđeni vlasnik je platio avans od 14.000 evra i dobio obećanje da će ono što je vešernica biti preimenovano u stambenu jedinicu. U tom trenutku u planu za zgradu u Gočkoj 47a bile su upisane dve sušionice i jedna vešernica, a u toj vešernici je već živela jedna porodica. Shvativši da će ovde biti problema, kupac odustaje od kupovine i traži od Pušice natrag svoj avans.

Umesto toga Pušica nudi za kupovinu stan na Slavujevom vencu 32, gde je navodno takođe bio suinvestitor, iako se sve vodilo na njegovog zeta Dragoljuba Tasića. Kada je kupac shvatio da se i ova zgrada zida protivno opštinskim rešenjima, definitivno je odustao od posla sa Pušicom i Šarencima. Novac, međutim, nikada nije dobio nazad, uprkos krivičnoj prijavi koju je još jula 2009. podneo Drugom opštinskom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U jednom razgovoru u stanu Pušice, u Jenkovoj 5, ovom nesuđenom kupcu je otvoreno rečeno da uzalud podnosi prijave. Doslovno mu je Pušica tada kazao kako "policija ne dira decu sistema", a on je član SPS-a i sin bivšeg radnika DB-a.

Drugima, koji su se bunili zbog nemogućnosti povraćaja PDV-a jer ono što su kupili nije uknjiženo kao stan, već kao poslovni prostor, Pušica je odgovarao da on tu ništa ne može jer je glavni gazda Nenad Šarenac, isti onaj koji je imanje stekao švercom oružja u Gruziju.

U međuvremenu je Unimetal preimenovan u Uniteam DOO.

 

 

 

Ko kupuje stanove od švercera oružja i njihovih saradnika, ostaćete i bez para i bez stana

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane