Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Ivica

 

M. Grabež

 

 

Da li je oktobra 2000. godine neko mogao da pretpostavi da će deset godina kasnije Socijalistička parija Srbije imati svoje ministre u Vladi Srbije?

Vlada Srbije je, deset godina od uličnog obaranja tadašnjeg režima, postala servis za ostvarivanje interesa predsednika Srbije Borisa Tadića, koji neustavno vlada ovom državom i njenim građanima.

I dok posmatramo nesrećnog premijera Mirka Cvetkovića, i ministre iz Demokratske stranke i G17 plus, njihovu arogantnost, pljačkašku pohlepu, skoro da današnji ministri iz SPS-a deluju kao anđeli, oličenje pristojnosti.

Teška srca mora se priznati da je Ivica Dačić, zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova, ozbiljan čovek u čijim istupima nema lupetanja, arogancije, pohlepe. U njegovom obraćanju javnosti ne mogu se naći izjave koje mogu da se podvedu pod glupost, ludost.

Ko je mogao da očekuje da deset godina kasnije Socijalistička partija Srbije u Narodnoj skupštini glasa protiv izmena Zakona o javnom informisanju, čije je usvajanje osuđeno u Savetu Evrope, a Ustavni sud Srbije je te odredbe proglasio neustavnim. Pri tom, treba imati u vidu da je SPS partija koja učestvuje u vlasti! A za ovaj zakon glasale su i neke opozicione partije!

Nema nikakve sumnje da i u današnjem SPS-u postoje najmanje tri frakcije. Ali, može li se ministru Petru Škundriću, danas, posle deset godina, otkad je pominjanje njegovog imena izazivalo zgražavanje, pripisati neka afera, nerazumno istupanje, davanje lažnih obećanja? Da li je ministar prosvete Žarko Obradović, čovek afera i povećim kontom, uhvaćen u laži i prevari? Da li je Dušan Bajatović optužen za pljačkanje Srbijagasa? Da li Branko Ružić besmisleno govori u Skupštini?

Frakcijske borbe u Socijalističkoj partiji su njena unutrašnja stvar, ali učće njenih ministara u vlasti pokazuje da se politikom mogu baviti samo ozbiljni ljudi, a ne luftiguzi i ološ, kakva je većina ministra Demokratske stranke i G17 Plus. Ministri iz ove dve partije imaju većinu u Vladi Srbije, i oni su odgovorni što je predsednik Boris Tadić postao gospodar Srbije.

Da li su pre deset godina pobunjeni građani Srbije mogli da pretpostave da će Ivici Dačiću, predsedniku ove partije, kao i njenim poslanicima i ministrima morati makar prećutno da daju prelaznu ocenu?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane