Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Vrnjačka banja

Vrnjačka banja

Mogu li bolničari da se profesionalno preorijentišu u pijandure

 

Špric protiv špricera

 

Ova vlast je veoma kreativna kada je u pitanju slivanje para u tuđe džepove. Pošto zakon o privatizaciji medicinskih ustanova još nije donet specijalna bolnica Merkur će prvo postati ugostiteljsko preduzeće, a onda poklonjena stranim tajkunima. Odluka je već doneta        

 

M.L.

 

 

Šećerna bolest je bolest modernog doba. Veoma je opasna i teško se leči. Osnovna delatnost Specijalne bolnice za lečenje i rehabilitaciju Merkur u Vrnjačkoj banji jeste lečenje dijabetičara.

Negde u avgustu ove godine Vlada Srbije donosi zaključak kojim se saglašava sa inicijativom Ministarstva ekonomije o izboru strateškog partnera za prestrukturiranje Specijalne bolnice Merkur. Pošto još ne postoji Zakon o privatizaciji zdravstvenih ustanova, vlada je odredila specijalni tretman za specijalnu bolnicu.

Bolnica Merkur i neuspešno privatizovano ugostiteljsko preduzeće Fontana treba da naprave novo, društveno preduzeće. Šta će biti sa radnicima u danas uspešnoj specijalnoj bolnici objašnjava akt Mlađana Dinkića od 1. septembra sa brojem 332-01-376/2010-16: "...Iz navedenog proizilazi da u odnosu na Specijalnu bolnicu za lečenje i rehabilitaciju Merkur ne bi bio sproveden postupak privatizacije, već bi došlo do gašenja kroz statusnu promenu - pripajanja u skladu sa Zakonom o privrednim društvima..."

   Kada se neko preduzeće ugasi prestaju i sve obaveze prema radnicima. Lepo smišljena čistka u Merkuru. Pošto je država sve ovako lepo osmislila kako da se reši radnika, 22. septembra je objavljen konkurs za pronalaženje strateškog partnera. U javnom oglasu je nedostajala samo fotografija zamišljenog strateškog partnera pa da svima bude jasno da je on već izabran. Čeka se samo još završetak zakonom propisane procedure.

U međuvremenu je procurela i informacija da je još krajem jula Ministarstvo ekonomije potpisalo Memorandum o razumevanju sa Danubius grupom iz Budimpešte, istom onom kompanijom koja se prošle godine raspitivala za kupovinu Banje Koviljače. Predsednik skupštine opštine Vrnjačka Banja Zoran Seizović zbog ovoga se 18. oktobra pismeno obratio Ministarstvu ekonomije tražeći razjašnjenje.

Lokalna samouprava je i inače iznenađena brzinom i načinom na koji se postupak sprovodi. Posebno ih zabrinjava što se privatizacija uvodi na mala vrata, budući da odgovarajući zakon nije ni donet. Spajanjem šprica i špricera, kako tvrde ogorčeni radnici Merkura, vlada u suštini od specijalne bolnice pravi ugostiteljski objekat koji će onda da pokloni nekome iz inostranstva.

Za sve parkove, termalne izvore, zgrade i druge objekte ovog uspešnog instituta, Danubius treba da plati samo 10 miliona evra u roku od tri godine i to kroz investicije. Država, odnosno budžet Srbije od ovoga nemaju nikakve koristi, osim PDV-a.

Po ko zna koji put vlast poklanja stranim tajkunima ono što je ceo ovaj narod generacijama sticao.

Samostalni sindikat radnika Merkura pokrenuo je inicijativu za razjašnjenje statusa radnika, ali se vlast do danas nije oglasila. Radnike osim neizvesnog statusa u novom preduzeću brine i činjenica što je zaključkom vlade odlučeno da se republički PIO odrekne tužbenog zahteva protiv specijalne bolnice, kako bi Danubius imao što manje izdataka. Radnici se opravdano pitaju da li će nenaplaćena potraživanja za njihove buduće penzije platiti država iz budžeta ili će se sve opet slomiti po leđima zaposlenih, budući da vlada još uvek nije donela nikakvu odluku po tom pitanju. A kada ćuti, zna se, vlada smišlja nešto na štetu naroda.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane