Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

Direktoru i glavnom i odgovornom uredniku Milovanu Brkiću: u Službi intriga i laži

Nemoj da ja propevam

 

"Trajni nesposobni vrhunski operativac", Tabloid br. 221 od 9. decembra 2010.

...

Etički kodeks novinarske profesije i borba za istinu i profesionalizam na koji se pozivate, uz Zakon, daju mi pravo da zahtevam da objavite moje reagovanje, i to na istim stranama štampanog glasila - na naslovnoj i 11. strani i internet stranici vašeg online izdanja www.magazin-tabloid.com na kojima ste objavili pomenuti članak.

Izborom naslova, podnaslova i antrfileom, uz objavljivanje anonimnog pisma "navodno" zabrinutih i izigranih bivših kolega iz Beograda, svesno ste prihvatili ulogu saučesnika u pokušaju da dovedete u pitanje moj moralni i profesionalni integritet bez ikakvih dokaza i činjenica. Osim reči govora mržnje, objavili ste i moju fotografiju na naslovnoj strani, kojom nedvosmisleno ukazujete ko je glavni subjekt i akter vašeg "slučaja" i novoizabrana meta.

Žrtvujući tuđu privatnost, kršite osnovna ljudska prava zarad zabave istomišljenika. Sadržaj izmišljenog pisma: red laganja, red pljuvanja. Optužen sam po poznatom scenariju za sve i svašta, ali danas je u Srbiji izgleda sve i moguće. Toliko lične i opsesivne mržnje u jednom tekstu, prosto neverovatno! Zato ovaj odgovor upućujem vama, gospodine Brkiću, zbog pretpostavke da niko drugi osim vas ne može da dopusti da nešto takvo ode u javnost. Na kraju krajeva, niko osim vas i ne predstavlja Tabloid u javnosti, osim možda kada stvari stvarno zaguste pa to moraju da rade advokati na sudu.

Podaci koje ste prezentovali o meni, mojim članovima porodice i prijateljima su klasična i jeftina obaveštajna, plitkoumna konstrukcija. I površnom analizominjenica" sadržaja ovog propagandističkog pamlfeta vidi se sva trulež, moralni profil, zavist, zloba i mržnja koautora pisma. Rukopis mi je poznat, kao i koautori ovog članka.

Gospodine Brkiću, ne osporavam vaš izbor i uređivački koncept da se preko lista u kome ste vi sve i svja vode mali prljavi ratovi, ali smatram da nije korektno da se zaobilaženjem istine bavite u ime nekog drugog zanata. Uostalom, vi to i ne krijete. U istom broju Tabloida objavljujete fotografiju sa proslave koju ste priredili i kojoj su, kako tvrdite, prisustvovali "bivši načelnici u Državnoj bezbednosti Srbije, načelnici u BIA, načelnici u VBA i Vojno-obaveštajnoj agenciji i rukovodioci u Ministarstvu unutrašnjih poslova". Kako kažete, "mala proslava među prijateljima bila je prilika da se razmene iskustva i evociraju uspomene, kako bi se s novim elanom pristupilo izvršavanju profesionalnih zadataka". Bilo bi interesantno dobiti odgovor od zvaničnih predstavnika institucija koje ste pomenuli koji su i da li su stvarno njihovi "delegirani funkcioneri" i zaista uveličali vaš jubilej i šta oni o tome misle. Javnost Srbije i njeni građani imaju pravo na taj podatak.

Iz priložene, doduše, retuširane fotografije, lako prepoznajem jednog od koautora ovog, nazovi, anonimnog pisma. Lažnih tvrdnji, udara na zdravu pamet i istinu u pomenutom članku je toliko da prostor i vreme ne dopušta da se reč po reč razmatraju, čime će se sud sigurno baviti. Nije valjda da smo dotle stigli da mesto rođenja i nečije poreklo, pa makar to bili Podgorica i crnogorsko, budu dokaz njegove vrline i zločina. Verujem da ćete se složiti da su tako nešto u prošlom veku samo fašisti praktikovali. Infantilnim insinuacijama povezuju, optužuju i u isti mah presuđuju mi o mojim, navodnim, vezama s premijerom Crne Gore, a bogami, i sa crnogorskom službom bezbednosti. I sve to moralnoj izvitoperenosti koautora pisma nije dovoljno. Krijući se iza, navodne, grupe anonimnih kolega, siledžijski i klevetnički nasrću na porodicu i idu na "klizav teren". I dalje pljuju i lepe etikete.

Imam poruku za njih, molim pristojnu javnost da mi ne zameri: pazite da se ne preigrate i ne prekombinujete... Manite se ćorava posla... Pazite da se ne sretnemo posebno kada "bauljam od stola do stola", jer bih mogao da se ispovraćam u tu septičku jamu iz koje zaudarate.

Što se tiče vas, gospodine Brkiću, i vaših novina - vi ste odlučili, ničim izazvani, da objavite ovaj članak pun bestijalnih laži, insinuacija i optužbi bez ikakvih dokaza. Da ste hteli, a mogli ste i od mene da saznate da živim u dvosobnom stanu u naselju Braće Jerković sa petočlanom porodicom, koji smo poput većine danas u Srbiji na jedvite jade kupili pomoću dugova i kredita Hypo banke koji, za sada, redovno otplaćujemo. Inače, od kada je to naselje Braće Jerković na Voždovcu elitno naselje? Da ste hteli, a mogli ste, da proverite na Institutu za plućne bolesti i tuberkulozu KBC Srbije i Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", kao i u Komisiji Republičkog fonda za zdravstvo, koji su ih to zdravstveni razlozi opredelili da me, bez moje volje i želje, u 40 i nekoj godini pošalju u invalidsku penziju. Da li je teško bilo, a ne verujem imajući u vidu vaše veze i izvore u bezbednosnim službama na koje se pozivate, da proverite činjenicu da sam u vreme izručenja Slobodana Miloševića bio u inostranstvu na višednevnom službenom zadatku! Lako je bilo i proveriti da sam u Hagu boravio tri puta: u septembru 2002. godine kao svedok u postupku koji se vodio protiv Slobodana Miloševića, a potom u aprilu i oktobru 2007. godine kada sam svedočio u postupcima protiv Ramuša Haradinaja. Da li je bilo teško da pročitate knjigu i vidite da se radi o mom sublimiranom svedočenju u procesu protiv Haradinaja? Nije teško proveriti da sam knjigu "Kosmet, moje svedočenje" štampao ličnim sredstvima iz kredita koji sam uzeo od banke i uz pomoć školskih drugova i prijatelja. Da ste... ali niste! Odlučili ste se da objavite neproverene laži i zlonamerne glasine.

Šta mislite, gospodine Brkiću, da odlučim da napišem ili kažem šta se u novinarskim krugovima o vama govori? Ili možda kako se s vama "rešavaju stvari" da nekoga "ne dirate" odnosno šta su o vama govorili i pisali vaši "prijatelji" i "drugovi" s kojima danas proslavljate godišnjice? Za razliku od vas, ja o tome ne želim da govorim, jer nemam dokaze, a ne želim da prenosim priče tipa rekla-kazala. Na kraju, gospodine Brkiću, želim vam puno zdravlja i sreće na privatnom planu, ali nažalost, ne mogu da vam poželim i mirnu savest!

                           Beograd, 18. 12. 2010. godine

Zoran Stijović

 

P.S.

Želim da vas obavestim da sam ovim putem završio svaku javnu polemiku s vama!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane