Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Negativna energija

Negativna energija

Kosjerić: mesni bogovi ne idu ni u pritvor

 

Nezakonito kolje, nekažnjeno gazi

 

 

Vlasnik Divčibarca iz Kosjerića ne može da bude svuda prisutan sa svojim kolima. Zato je za pešake koji prežive njegovu vožnju spremljeno meso iz njegove klanice za koje sa niko sigurnošću ne može da tvrdi da je ispravno        

 

Igor Milanović

 

Vladimir Divnić je uspešan biznismen iz Kosjerića. U obližnjem selu Ražane ima klanicu Divčibarac DOO. Da bi prihodi od klanice bili što je moguće veći, Divnić štedi na svakom koraku.

Tako se često dešava da grla nemaju potrebnu i zakonom predviđenu dokumentaciju o sprovedenim veterinarskim merama. Veterinarske usluge su skupe, ali su zato ljudski životi jeftini.

U Centralnoj bazi podataka nalaze se informacije da je klanica Divčibarac u toku svog rada zaklala preko 1.000 grla goveda nad kojima nisu sprovedene obavezne mere iz Programa mera zdravstvene zaštite životinja, odnosno teladima nije urađena tuberkulinizacija, da bi se ustanovilo da li boluju od tuberkuloze, a starijim grlima pored tuberkulinizacije nije izvršeno ni laboratorijsko ispitivanje krvi da bi se ustanovilo da li boluju od bruceloze odnosno leukoze. Da stvar bude još komplikovanija, u Centralnoj bazi se nalaze nepravilnosti koje se svode na to da je nekim grlima posle potvrđenog klanja upisano da je nad tim životinjama sproveden Program mera i to nekoliko meseci posle klanja, dok je kod drugih životinja upisano da su posle potvrđenog klanja prodate, a pod tim se misli da su prodate kao žive životinje.

O ovome su i neposredno, a i putem medija, obavešteni nadležni iz Ministarstva poljoprivrede i opštinske veterinarske službe, ali se ništa nije desilo. Divnić je u svom kraju bog, kako su nam nedavno potvrdili i iz lokalne policijske uprave.

Početkom februara ove godine Divnić je vozio svoj auto, kada je oko 18 časova u naselju Pantići naleteo na dvoje pešaka. Četrdesetjednogodišnji Ljubiša T. iz Požege podlegao je na licu mesta, dok je njegova pet godina starija supruga Vida prebačena u bolnicu sa povredama opasnim po život.

Policijska uprava Kosjerić je još isto veče privela Divnića zbog osnovane sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja. Međutim, već sledećeg dana on je ponovo bio za volanom svog automobila. Bog se ne zadržava u pritvoru, jasno je.

U našem zakonu postoji rupa koja omogućuje nadležnima da po slobodnoj proceni počiniocu teških saobraćajnih nesreća odrede ili ne odrede pritvor, kao i da mogu, ali ne moraju da im privremeno oduzmu vozačku dozvolu. Kada su u pitanju obični smrtnici, oni obavezno ostaju bez dozvole, ali se to ne odnosi na lokalne bogove.

Zato Divnić i dalje bezbrižno kolima može da juri neoprezne pešake. Ako nekoga ne uspe da stigne, taj će zasigurno da se otruje jedući meso od krava zaklanih bez veterinarske kontrole.

U Kosjeriću je život opasan, kao uostalom i u celoj Srbiji, popunjenoj mesnim bogovima i nedodirljivima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane