Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

RTV Svetac

 

Zona Ružičastog sumraka

 

Piše: Rajko Roki Dvizac

 

Jeste li primetili da je Televizija Pink promenila boju? Sve manje je ružičasta (čitaj: zabavna) a sve više je jednolično siva (čitaj: dosadna i monotona). Previranja u TV Pinku trebala su da donesu korenite promene. Bar je tako najavljivano. Naravno, na bolje. Umesto toga, na delu je raspad sistema koji ubrzano juriša ka svom cilju - sunovratu ružičaste imperije! Vlasnik, direktor, glavni i odgovorni urednik (i ko zna šta još?) Željko Mitrović nije ni glup, ni nesposoban, ni neznalica. Zato se postavlja pitanje šta se dešava sa njim? Zar je postao gluv i slep ili je (ne)namerno od svega digao ruke, pa u potaji čeka dobrog kupca? Da je ružičasta, nekada moćna i uticajna televizija izgubila boju, to primećuju čak i daltonisti. Samo gazda Željko ne. Ili primećuje ali ćuti i ko zna šta čeka.

Godinama je Pink bio, ne korak, već dva-tri ispred svih. A danas, lagano ali sigurno korača - unazad. U sivilo i dosadu. TV Pink se definitivno danas nalazi u zoni ružičastog sumraka. A odatle se dobro "vide" samo željena "priviđanja" slatkih iluzija. Od realnosti ni R. Ovo što se događa je posledica pogrešnih poteza činjenih godinama unazad. Pnk se pretvoro u jeftinu pijacu gde je jedino važno kako namagarčiti gledaoca i oteti mu pare. Od "Farme", "Velikog brata", "Granda", "Dvora"... do najnovije navlakuše "Isplati se". Glasaj opljačkani narode za budale, a mi ćemo va zauzvrat trovati, lagati i smejati vam se iza leđa...

Da, tačno je da je godinama TV Pink "trovala", zamlaćivala i zamazivala oči tv gledalištu uporno im svet u kome živimo prikazivao isključivo kroz ružičaste naočari. Ali, bar na početku to je sve imalo mere i ukusa. Bilo je upakovano u finu ambalažu - dobre filmove, zanimljive serije, šareni kutak za decu, zanimljive autorske serije. Danas, kada je alavošću za parama ambalaža konačno skinuta - od svega toga nije ostalo ništa. Baš ništa. Uzalud što malo, malo pa na TV Pinku pokazuju razne rejting liste gledanosti gde su, kobajagi, i danas oni najgledanija televizija. Gledaoci im sve manje veruju, konkurencija još manje, pa se postavlja pitanje koga to oni varaju, zavaravaju, uljuljkuju svojoj sivoj dosadi. Sebe? Svoje zaposlene? Gazdu Mitrovića? Potencijalnog kupca?

Čak i da su tačne te naručene rejting liste gledanosti, one u ovom trenutku čine samo medveđu uslugu i Mitroviću i Pinku. One su lažni afrodizijak koji umesto da pomaže, ima kontraefekat čineći TV Pink impotentnim. Nemoćnim da lansira jednu, bar jednu pravu, prestižnu emisiju. Ko nekad...

Najvažniji i neoborivi dokaz da li je neka televizija zaista važna nije rejting lista, već važnost i ugled emisija koja ta televizija emituje. Šta to u praksi znači? Nekada je TV ink imala preko desetak emisija različitog profila u kojima je bilo važno se pojaviti ako držite do sebe a bavite se javnim poslom. Setite se "City-ja", "Minimaksa", "Ipak se okreće"... Uz odličan filmski i serijski program, sve je to doprinelo da Televizija Pink stekne prestižni status na medijskom nebu. U to vreme, ako niste bili viđeni na njoj - vi kao i da niste postajali u svom poslu. Mogli ste biti danima na svim emisijama drugih televizija - nije vam vredelo ništa. Svojevremeno sam i sam taj efekat popularnosti, gledanosti i značaja osetio na sopstvenoj koži. Jedno pojavljivanje kod Miće Minimaksa na TV Pinku, imao je veći efekat nego deset pojavljivanja na svim drugim tv medijima. A šta znači danas pojaviti se u emisijama, recimo na primer, Lee Kiš ili Ognjena Amidžića - ništa. Tek kap vode u medijskom okeanu. Smešno.

Danas, taj primat je preuzela TV Prva, s tim što i druge televizije imaju bar jednu-dve emisije koji imaju efekat važnosti i uticaja. Čak i na RTV Vojvodini koja se ne pojavljuje na rejting-listama, postoje čak nekoliko emisija koje imaju status važnosti. Samo TV Pink nema danas ni jednu jedinu emisiju tog kalibra. Kalibra poštovanja i važnosti. Nije sve u parama, nešto je i u obrazu. Na ružičastoj, sve je isto, dosadno, prepuno repriziranih likova i repriziranih izanđalih pitanja voditelja... Paradoksalno je da na Pinku kao televiziji koja u svojoj programskoj šemi ima predznak zabavu, jedina vredna emisija je iz informativnog programa "Nacionalni dnevnik". A nekada neprikosnoveni "City" je pretvorio u bezlično, dosadno prenemaganje bez ikakvog uticaja. O ostalim emisijama i autorima i da ne govorim. Ako ovako nastave, lekari će ubrzo umesto praška za spavanje, prepisivati "zabavne" emisije i serije TV Pinka. Patite od nesanice, ne dolazi vam san na oči - ne brinite. Koristite prirodan lek - dosadni program TV Pink.

Ako Željko Mitrović misli da će ugled, uticaj i važnost TV Pinka povratiti emisijama poput "Isplati se", "Autostoper" i lošom imitacijom keš-taksija - onda je stvarno izgubio kompas u zoni ružičastog sumraka.

 

TV Barometar

 

Top 5 Pozitivci

 

1. Veče sa Ivanom Ivanovićem (Prva TV)

 

2. 5 kazanje (RTV Vojvoina)

 

3. Radnja akcija (Prva TV)

 

4. Kvadratura kruga (RTS)

 

5. Žikina Šarenica (RTS)

 

Top 5 Zvezde

 

1. Ivan Ivanović (Prva TV)

 

2. Olja Bećković (B 92)

 

3. Bora Otić (RTV Vojvodina)

 

4. Žika Nikolić (RTS)

 

5. Aleksandar Filipović (RTV Vojvodina)

 

TOP 5 Negativci

 

1. Veliki brat (RTV Pink)

 

2.  Grand Šou (RTV Pink)

 

3. Prenos sednica NS (RTS)

 

4. Isplati se (TV Pink)

 

5. Filmski program (TV Pink)

 

TOP 5 Dosade

 

1. City (RTV Pink)

 

2. Vikendivizija (RTV Pink)

 

3. Nedeljno popodne Lea Kiš (RTV Pink)

 

4. Petkom u 2 (RTV Pink)

 

5. Kursadžij (RTV Pink)

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane