Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Druga strana

Teror: hapšenje sudije Blagoja Jakšića

 

Skraćivanje jezika

 

Reforma pravosuđa, koju sprovodi mafija srpskog predsednika Borisa Tadića, a pod njegovom zaštitom, svakog građanina Srbije učinila je sumnjivim licem, pokazujući da bi i Isus iz Nazareta mogao biti uhapšen, pritvoren i držan godinama u apsani pod optužbom da se bavio organizovanim kriminalom

 

M. Brkić

 

Otkada je, pod teškim pretnjama iz Brisela, srpskoj bahatoj vlasti naređeno da preispita odluku o neiozboru mnogih časnih sudija i tužilaca, Tadićeva pravosudna mafija izmišlja zakone i pokušava na sve načine da izigra zahteve iz Evropske unije.

Novoizabrani članovi Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca dobili su zadatak, ili se u najmanju ruku to od njih očekivalo, da stanu iza svake odluke o neizboru sudija i tužilaca.

   Već na početku rada Visokog saveta sudstva, dvojica sudija, izabranih na tajnom glasanju, pokazali su da ne žele da se saginju i da će odlučivati po savesti.

   Gospodin Blagoje Jakšić je u Visoki savet sudstva izabran sa mesta sudije Višeg prekršajnog suda, a Milimir Lukić je sudija Apelacionog suda u Beogradu.

Kao članovi tročlanog veća, Jakšić i Lukić su glasali da se veći broj neizabranih sudija vrati na posao! Ministarka pravde i njen mentor Dušan Petrović odmah su zvali Borisa Tadića u pomoć. Šta da rade sa dvojicom "neuviđavnih ljudi".

I tako je pala odluka da se Blagoje Jakšić optuži za učće u "visokoj korupciji". Boris je tražio da se prvo uhapsi Milimir Lukić. "On je sudija Apelacionog suda u Beogradu, prvo njemu da jebemo kevu", tražio je predsednik Srbije, ali je promenio odluku kada su mu saopštili da je ovaj sudio u veću koje je osudilo optužene za ubistvo premijera Đinđića.

Sudije Blagoje Jakšić i Milimir Lukić došli su sa Kosova. Lukić je bio sudija Okružnog suda u Prištini, koji je posle napada NATO alijanse izmešten u Niš. Iz Niša je premešten na rad u Okružni sud u Beogradu, u posebno odeljenje za suđenje za organizovani kriminal. Potom je izabran za sudiju Apelacionog suda u Beogradu. Sudija Blagoje Jakšić je u aprilu 2002. godine razrešen dužnosti predsednika Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici, a potom, zbog potrebe lečenja kćerke, koja je smrtno obolela, upućen je na rad u Prvi opštinski sud u Beogradu. Proglašen je za najboljeg sudiju ovog suda, a u reizboru je izabran za sudiju Višeg prekršajnog suda. Njegova supruga izabrana je za zamenika Višeg javnog tužioca u Beogradu. Pre četiri godine, na groblju Orlovača, sahranili su maloletnu ćerku.

Kada je Jakšić doneo odluke o vraćanju svojih neizabranih kolega na posao, ministarka je tražila od njega da malo skrati jezik. Nije na njemu da odlučuje, nego da potpisuje njene odluke. Tako je njegova supruga dobila rešenje da se upućuje na rad u Više javno tužilaštvo - u Sremskoj Mitrovici! Svakog dana na posao i s posla putovaće po dvesta kilometara!

I kada je ministarka shvatila da je Jakšić nepopravljiv, usledila je odluka o hapšenju, pod jadnom optužbom da je učestvovao u "visokoj korupciji". To kaže ministarka koja je oličenje prostote, nemorala i lopovluka!

   Zašto je pritvoren sudija Blagoje Jakšić?

   Tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević optužuje Blagoja Jakšića da je u 2000. godini, navodno, od službenica Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici zatražio da upišu u upisnik neki kupoprodajni ugovor!

   Pod optužbom da je ugovor štetan i da je njime izvesni Ljubomir Biševac zaradio, navodno, 20 miliona, Viši sud u Kraljevu je oslobodio ovog čoveka od optužbi.

Najpre, ovaj događaj je iz 2000. godine i po tadašnjem zakonu Jakšić bi mogao da odgovara za krivično delo navođenja na overavanje neistinitog ugovora. Za ovo delo nastupila je, čak i da je izvršeno na taj način, i apsolutna zastarelost za krivično gonjenje.

Krivično delo korupcije nije bilo propisano u to vreme, i za njega se gospodin Jakšić ne može optužiti! Krivično delo je izvršeno pre 11 godina, i u to vreme nije zakonom propisano krivično delo organizovanog kriminala. I na kraju, odakle gospodin Jakšić pred sudom za organizovani kriminal za delo od pre 11 godina! Kakva je to kriminalna grupa koja se nije sastala punih 11 godina da vrši krivična dela. Iako je sudija, i gospodin Jakšić ima pravo da se i u njegovom slučaju dosledno primenjuje zakonitost, kao osnovno načelo pravnog sistema svake zemlje.

   Pokazuje li slučaj gospodina Jakšića da svaki građanin Srbije u BIA ima svoj dosije. Da se službenice ove agencije ne bave zaštitom nacionalnih interesa, već uhođenjem svojih građana.

   Nema sumnje da je hapšenje Blagoja Jakšića isplanirano sa ciljem da se u građane utera strah u kosti. Zato je i optužba koja se stavlja Jakšiću na teret toliko besmislena, te da je njen cilj i da pokaže drugima da im se, k'o od šale, može pripisati optužba da su mrzili nastavnika pevanja, da su psovali pokojnog Borisa Tadića, ili da su ukrali knjigu u biblioteci.

   I, na kraju, ljudsko pitanje za sudije koji su oduzeli slobodu svom kolegu Božidaru Jakšiću: zašto ste mu, i po kom osnovu, odredili pritvor? Da li samo zato što srpski diktator Boris Tadić želi odmah, bez presude, da vidi u zatvoru one koji mu smetaju! Koga zanimaju zakonske odredbe koji pritvor ograničavaju kao nužnu meru?

   Srpski sudovi uglavnom izriču kazne kojima pokrivaju vreme koje su optuženi proveli u pritvoru. A srpski zatvori u kojima se izdržava pritvor gori su nego u tursko doba. Život u njima je nesnošljiv. Stavljanje optuženih u pritvor treba da utiče na njih da se ubiju, obese ili umru od beznađa.

   Hapšenjem sudije Božidara Jakšića, diktator je stavio tačku na svoju pravosudnu reformu. On će se te odluke držati sve dok na njegov život ne bude stavljena tačka.

  

  

 

 

Društvo ćutećih

 

Zašto ćute ministarka Snežana i predsednica Nata? Uhapšen je član VSS-a! Možda ćute jer hapsi neko ko je izvan njihovog centra moći? Sigurno ne ćute jer treba da ćute. Ko su one da ćute kada sve svetske sudije govore? A sudije govore kroz instituciju Međunarodnog udruženja sudija, govore kroz formu rezolucije i govore iz Istambula. Govore i vide čak odande: da je reforma pravosuđa u Srbiji sprovedena uz oduzimanje osnovnih ljudskih prava 800 najurenih sudija, da je revizija ovog postupka u VSS-u pod pritiskom političke vlasti i pozivaju srpsku vlast da vrati u sudnice nepolitizovane sudije i nadoknadi im svu pretrpljenu štetu.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane