Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Kriminal

Pajtić i Borovica divljaju po Vojvodini

 

Nisu to ti rudnici, bludnici

 

Borovica ponovo eksploatiše kamen iz Nacionalnog parka Fruška gora. Na samo 200 m od table "Nacionalni park" napravljen je kamenolom sa prilaznim putevima, drobilicom, bagerima i ostalom mehanizacijom. Koliko smo upoznati, to se radi bez ikakvih dozvola, dakle protivzakonito. Ne zna se ni pod čijom zaštitom se to sada radi, ali se po nekim informacijama i detaljima to može zaključiti bez greške

 

Arpad Nađ

 

Firma Borovica je, kao što je poznato, sa nekoliko firmi 2000. godine dobila koncesije za izgradnju Koridora 10. Radovi su napredovali do juna meseca 2002. godine, kada je vlasniku firme Dušanu Borovici  koncesija oduzeta. Ima više razloga zašto je to urađeno, poput nepoštovanja rokova izgradnje, kvaliteta radova (Borovica prilikom gradnje izostavio čitava dva sloja autoputa) i bespravnog - uzimanja kamena iz nacionalnog parka.

Baš taj kamen je poseban slučaj. Sam bog zna koliko je kamena izvučeno. Naravno, za kamen nije ništa plaćeno. Kada se počelo šuškati o tome, digla se velika buka, ali kako se podigla još se brze utišala. Sa celom situacijom je bila upoznata i sekretarka za zaštitu životne sredine u Pokrajini Ljiljana Čonkić (koja je važila za poštenu i stručnu osobu). Njene reči su bile da ovo ne sme da se zataška, jer nismo više u Miloševićevom vremenu. Ali, žena se prevarila, Borovica je imao zaštitnika na tlu Vojvodine, Nenada Čanka, koji je u to vreme bio predsednik Skupštine Vojvodine.

Čanak se zdušno potrudio da za neki poklončić to sve gurne pod tepih. Tako je i bilo. Nenad Čanak je za svoje usluge dobio od Borovice na poklon audi A8, čak se spominje i mercedes 500. Izvor ove informacije je jedan istaknuti član LSV. Ime Borovice se sve ove godine nije pojavljivalo u javnosti, barem ne povodom tog slučaja. Borovica nije trpeo nikakve posledice, a Nenad je dobio lepe i udobne automobile za sebe i svoju svitu.

Sledeće navodi objavljeni su 20. juna 2002. godine na Radiju 021:

"UO Nacionalnog parka Fruška gora doneo je odluku da podnese krivičnu prijavu protiv Privatnog preduzeća Borovica transport-put zbog nedozvoljene eksploatacije kamena sa područja Fruške gore. Republičko Ministarstvo rudarstva i energetike 21. januara donelo je rešenje kojim se preduzeću Borovica transport odobrava izvođenje istraživačkih radova na lokalitetu Paragovo. U ovom rešenju stoji i to da se u cilju ispitivanja kvaliteta kamena najviše može uzeti 60 kubika kamena. Međutim, prema informacijama nadzorne službe Nacionalnog parka, sa ovog kopa odvezeno je oko 11 hiljada kubika kamena ili 732 kamiona. Direktor NP Fruška gora Dobrivoje Antonić  kaže da Borovica nije dobio dozvolu za eksploataciju kamena. On je rekao i da je Borovica platio oko milion i pedeset devet hiljada dinara nadoknade za posečenu sumu prilikom proširenja šumskog puta. Prema njegovim rečima, Borovica je 1. juna započeo odnošenje kamena sa tog lokaliteta. Radovi su obustavljeni 6. juna, međutim, ono što je interesantno je to da radnici ovog preduzeća i dalje vrše istraživanje kamena iako su nelegalno eksploatisali i odnosili kamen sa ovog terena. Takođe je interesantno kako je PP Borovica posle svega ovog 10. juna dobilo posao rekultivacije Ledinačkog jezera. Koordinator Otpora za Vojvodinu Nemanja Crnić rekao je da će ovaj pokret republičkom Ministarstvu za rudarstvo i energetiku uputiti zahtev da poništi rešenje kojim se Borovici dozvoljava istraživanje kamena i da mu se zabrani bilo kakva aktivnost na Fruškoj gori".

"Republička ministarka za saobraćaj Marija Rašeta-Vukosavljević izjavila je danas da je Vlada Srbije raskinula ugovor o koncesiji za izgradnju dela autoputa Beograd-Novi Sad sa konzorcijumom Rast zbog neispunjenih ugovornih obaveza. Ona je, nakon sednice republičke vlade, rekla da je ugovor raskinut jer je u maju prošao rok za završetak radova i nisu date garancije i izvršeni radovi na održavanju postojeće desne trake autoputa."

 

Ponavljanje istorije

 

Šta se događa ove, 2011. godine?

Sad Borovica radi istu stvar, samo su zaštitnici drugi. Kako rekosmo, na 200 m od table sa nazivom nacionalnog parka nalazi se baza kamenoloma iz koje se izvlači kamen za šta nemaju potrebne papire. Po dostupnim saznanjima, jedan od sadašnjih pomoćnika iz IV Vojvodine nije hteo da potpiše dozvolu za eksploataciju, iako su vršeni pritisci na njega od strane Dragoslava Petrovića i Dušana Elezovića. Da li neko može stati na put Borovici i njegovim zaštitnicima - Pajtiću, Petroviću, Elezoviću i drugima?

Naš izvor kaže da je za samo desetak minuta, od drobilice do deponije koja se nalazi nekoliko stotina metara niže, "sišlo" šest kamiona sa kamenom (vidi foto snimke). Na deponiji je isto toliko kamiona utovareno i otišlo, verovatno na Koridor. Kolika li je samo zarada na kamenu koji se ne plaća, a na drugoj strani se naplaćuje od države. Da se i ne govori o uništenju Nacionalnog parka Fruška gora. Može li se govoriti o trenutno najvećoj pljački prirodnog dobra Srbije i Vojvodine, pod pokroviteljstvom pomenutih zaštitnika!

I pre samo nekoliko dana jedan inače tiražni list objavio je detalje ove pljačke, ali samo u izdanju za Novi Sad, dakle ni za Vojvodinu ni za Srbiju. Pri tome je vlasnik Borovice hladnokrvno izjavio da nema apsolutno nikakve veze sa izvlačenjem i pljačkom kamena, da u svemu ne učestvuje ni jedan njegov kamion, niti da bilo šta zna o svemu tome.

Podsećamo Vas da smo istoga dana snimili šest Borovičinih kamiona kako intenzivno kradu kamen iz Nacionalnog parka.

Ali, to je samo deo priče o propasti. Osim deponovanog stranog novca, bespravne divlje gradnje sa svojim kriminalnim eksponentima u Novom Sadu - Vojislavom Gajićem, Mirkom Dubrojom, Slobodanom Dubrojom, Duškom Pajovićem zvanim Dalton, Acom Dijagonalom - preko njih stečenog ogromnog broja stanova koje je uknjižio u Vojvodini i Mađarskoj, procenta koji je uzeo za megalomanske projekte preko isturenih guzica sitnijih kriminalaca, direktora javnih preduzeća sa kojima je od nameštenih tendera, pogotovo u sferi zdravstva, uzeo milione evra (Klinički centar Vojvodine, Kamenica 2, Medicinski centar Zrenjanin), Bojan Pajtić bestidnom drskošću, zajedno sa svojim saradnicima, vrši i razbojništvo nad prirodnim bogatstvom Vojvodine, omeđenim Nacionalnim parkom Fruška gora.

 

Nema kraja

 

U ovom kontekstu apsolutno ne treba izostaviti ni već legendarnog nesrećnog Jerkovića, sa sedam razreda osnovne škole, kojeg čuvaju dva-tri blindirana džipa, svakodnevno, jer je bio posrednik u kriminalnim aktivnostima između Darka Šarića i Bojana Pajtića. I u građevinskoj mafiji Novog Sada sve je razrađeno kad je pala guzica Igora Pavelića u kumovskom seksualnom odnosu sa Pajtićem. On je guzicu prodao za sedam stanova!

U Urbisu, direktoru Jeftiću kumuju Igor Mirović, Dule Dalton i v.d. načelnika SUP-a Novog Sada Stevan Krstić da im se nađe na usluzi ako zaglibe u onome što intenzivno rade.

Koliko su svi upetljani i u divlju gradnju sa sadašnjim Pajtićevim eksponentom u ZIG-u i bivšim ljubavnikom Borom Konjem govori ovo njihovo lopovsko kolo.

Ali. i za njih postoji božji sud, o čemu govori i "luda žena" samog Jeftića, koji zbog nje mora da drži zatamnjena stakla u svojoj raskošnoj vili, u celom prizemlju, gde je drži zatočenu. Drugi brak Igora Mirovića, sa bivšom ženom jednog homoseksualca iz DS-a, koji je jedno vreme bio i ministar zdravlja Vojvodine, dovoljno govori o naličju njihove sreće. Da đavo ne spava govori i velika slika na zidu u Mirovićevom stanu, gde su on i Bojan Pajtić zagrljeni (nju radikali sve češće spominju, kao i ubistvo Đukanovića ispred Zepelina, kad je Igor Mirović tamo sedeo i mirno pio kaficu)... Pajtić je Igoru Miroviću i asfaltirao oko 300 m puta do kuće u Sremskoj Kamenici...

Blud i razvrat, zajedno sa kriminalom, nastavljaju se.

 

 

 

Sistemi za pljačku

 

Koliko je Pajtićeva lopovsko-pederska družina spremna da (o)pljačka građane Vojvodine može se zaključiti i po aktuelnom raskopavanju Novog Sada. Posto su zaključili da im se na izborima crno piše, dogovor sa centralom u Beogradu je da svako opljačka što je moguće više, bez obzira što građanima neće ostati ni za koricu hleba, a kamoli za grejanje ove zime. Radove na mnogobrojnim rupama u Novom Sadu niko neće moći izmeriti, pa je to i najjednostavniji način za pljačku građana Vojvodine. I ovu, kao i svaku prethodnu pljačku, nazvali su "liberalnom ekonomijom", a preko nje su prodali sve što se moglo prodati i napunili svoje džepove.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane