Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Kuèevo: Pljaèkanje naroda

 

Svakom prema porodiènom hladu

 

Kuèevo nema mnogo para, ali predsednik opštine Zoran Milekiæ i njegova klika uvek naðu naèin kako da se obogate na raèun sve siromašnijeg stanovništva

 

Igor Milanoviæ

 

Kuèevo je gradiæ smešten u podnožju Homoljskih planina na obalama zlatonosnog Peka, poznat po Ðorðu Marjanoviæu, Žanki Stokiæ, Homoljskim motivima i Pokretu za Kasandru, nekada mirno, pritom i poželjno mesto za život. Sadašnji predsednik opštine Zoran Milekiæ pre je bio radikal, onda je SRS napustio kada su se otcepili naprednjaci, a danas je èlan SPS-a. Od njega je i poteklo svo zlo u ovoj opštini.

Milekiæ je do sada ostao dužan tri miliona dinara neplaæenog poreza, ali ga za to niko ne dira. Svoju nevenèanu suprugu Maju, sa kojom ima i æerku, zaposlio je u Staraèkom domu, a zapošljava i svoju svastiku Snežanu Ranèiæ, pravnicu koja još ni jedan spor nije dobila, uz nju zapošljava i mehanièara Acu Picu, svastikinog muža, ali i svastiku Oliveru i snaju Nenu, kao i ostalu mnogobrojnu rodbinu.

Sa svastikom Snežanom, Milekiæ otpušta preko 20 radnika opštinske uprave, a zauzvrat zapošljava novih 40 ljudi sa stranaèkih listi. Zaposlio je èitave porodice po toj liniji, kao na primer Dušana Todoroviæa, gimnazijalca, koga postavlja za glavnog arhitektu, njegovog brata Gorana smešta u fotelju direktora Turistièke organizacije, a Goranovu suprugu Nadu udomljuje u gradskoj biblioteci koja je i pre nje imala preko 20 zaposlenih.

Slede otac Ratko, majka Nadica i sin Nikola iz porodice Jovanoviæ, onda izvesni Mitroviæi, Nešiæi, Mišiæi... Propalog sudiju, ali svog pašenoga Bratislava Ranèiæa predsednik Milekiæ uglavljuje na mesto pomoænika Opštinskog pravobranioca. Da bi sve ovo platio, ali i za sebe nešto zadržao, Milekiæ nedavno podiže za raèun opštine kredit od 50 miliona dinara koji, navodno, troši za poploèavanje trotoara. Koliko su radovi kvalitetni svedoèi i èinjenica da su veæ posle godinu dana ploèe propale.

Dok je Milekiæ na sumnjiv naèin opstao na vlasti, o èemu su mediji veæ izveštavali, na oèigledno nezakonit naèin održao se i predsednik mesne zajednice Stanèe Miladinoviæ koji je u Zabeli odležao tri godine robije zbog šverca oružja, a kome je mandat davno istekao.

Bivši direktor zemljoradnièke zadruge Pek Kuèevo je Dragoslav Mratiæ koji je do sada zaradio nekoliko kriviènih prijava koje se ne procesuiraju, kao i osam miliona dinara od utaje poreza. Tu nikako nije bez znaèaja da je Dragoslavljev sin Milan Mratiæ zet komandira policijske stanice Zlatana Jankoviæa koji štiti i svog prijatelja, ali i zeta koji ima dosta putera na glavi. Tako je sin Milan pre nekoliko godina izazvao saobraæajnu nesreæu u kojoj je poginulo jedno dete, ali tužilac Dragan Ranèiæ ne pokreæe istragu veæ sluèaj zataškava.

Još kao direktor zemljoradnièke zadruge Mratiæ nalaže naknadu imovine Mirku Mikuljeviæu iz Srpaca, Milanovom pajtosu, pa zatim Mirko tu imovinu, koja se sastoji od lokala u centru mesta izdaje i živi od rente. Imovina koja je Mirku uzeta u zamenu za ovo je seoska i ima malu vrednost.

 I kuèevskom tajkunu Voji Paunoviæu Mratiæ daje 10 hektara zemlje u zamenu za nekakva imanja koja su mu navodno oduzeta.

Da bi sve do kraja bilo kako treba, Mratiæ svoju æerku Milenu zapošljava kao sekretaricu predsednika opštine Milekiæa, iako ona ima završenu frizersku školu!?

Direktor poslovnice EPS-a u Kuèevu Gvozden Iliæ, alijas Milorad Cvijoviæ zapošljava sve koji mu daju izmeðu tri do pet hiljada evra za ovu uslugu, a u 95 odsto sluèajeva se radi o vlaškom življu. Njegova supruga Jadranka po zanimanju je vraèara i bavi se vlaškom magijom, ali platu prima od EPS-a. Direktor Gvozden alijas Milorad ponavljao je školu uèenika u privredi, ali je onda nekako nabavio diplomu elektroinženjera univerziteta u Prištini, pa je u meðuvremenu stekao èak i doktorat.

Sitne dužnike, sirotinju koja nema za struju, Gvozden (Milorad) odmah iskljuèuje, ali je zato velikodušan prema velikim dužnicima. Zadruga Pek Kuèevo Dragoslava Mratiæa duguje preko pola miliona evra za struju, a Pek Petrolu u vlasništvu kuèevaèkog tajkuna Paunoviæa oprašta se dug od 66.000 evra.

Voja Paunoviæ je do bogatstva lako dolazio. Dragoslav Iliæ, tadašnji direktor preduzeæa Zvižd mu pomaže da kupi tu firmu za osam miliona dinara iako je samo roba koja se u tom trenutku nalazila u magacinima vredela 22 miliona dinara. Posle toga Paunoviæ prodaje dva Zviždova lokala za devet miliona dinara bez da su nadležni na bilo koji naèin reagovali. Dragoslav Iliæ je za ovu muæku od Paunoviæa dobio dva stana u Beogradu.

Konaèno, vredi pomenuti i direktora Staraèkog doma u kome uhlebljenje nalaze mili i dragi predsednika opštine, Veroljuba Petroviæa, koji nepodobne radnike i fizièki maltretira, ali je od svoje skromne plate uspeo da uštedi 15.000 evra kako bi ženi Violeti kupio automobil kruzer. Tu je i Novica Bulajiæ, ražalovani policajac, a sada direktor direkcije za izgradnju opštine.

Sve u svemu, jedna vesela družina koja hara Kuèevom bez straha od represalija.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane