Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

Moralno dno, ljudski talog, smrad sa vrha i raspad bolničke ustanove koja opslužuje 50.000 stanovnika

 

Da li motke pomažu?    

 

Nema kraja finansijskim skandalima, sramnim odlukama, krađama i prevarama u šabačkoj bolnici. Tabloidov dopisnik susreo se u ovoj ustanovi sa zastrašujućim slikama ljudske bedastoće i neznanja, ali i čistog kriminala, korumpiranog rukovodstva, nehigijene i bahatosti

 

Milica Grabež

 

Bolnica u Šapcu, značajna strateški zbog pograničnog položaja ali i iz brojnih drugih razloga, mnogima je privlačna zbog činjenice da je ovo ustanova bitna za region zapadne Srbije. To je i razlog za stalnu opsadu ove ustanove od strane političara i prevaranata, hohštaplera svih boja i profesionalnih lopova. U poslednje vreme, uključila se u ovu "najezdu skakavaca" i Nacionalna služba za zapošljavanje, na čijem čelu je Branko Filipović (G17-URS).

Filipović je doslovno ugurao i svoju ženu Mariju Vujković na odeljenje pedijatrije i nezakonito joj "dodelio" specijalizaciju koju ministar nije potpisao. Taj cirkus je nastavljen i na Sajmu zapošljavanja nedavno održanom u Šapcu.

Objavljivanjem oglasa u lokalnim novinama i pozivom da građani uplaćuju pare za Vujkovićevo školovanje i sumnjive poslove, slika su njegovog ponašanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Naime, Branko Vujković kao lekar opšte prakse na štetu ustanove uplaćuje sebi kurs za master menadžment u sistemu zdravstvene zaštite, vredan 200.000 dinara, plus upisni troškovi, plus troškovi putovanja privatnim automobilom svake nedelje. Verovatno u želji da "ne ošteti budžet", odbio je ponudu Telekoma da podeli 60 mobilnih telefona (gratis) načelnicima, glavnim sestrama i zaslužnim radnicima bolnice. Zato je umesto tih 60 telefona, naručio pet luksuznih mobilnih aparata koje je podelio sa svojim drugarima.

Ali, kakav je suštinski psihološki profil "čoveka na istaknutoj funkciji", neka govori on sam. Evo kako Vujković na internetu savetuje zbog čega je dobro biti lekar-menadžer:

- Zato što možeš svakoga videti bez odeće (čitaj: golog)

- Zato što nakon rada sa pacijentima shvatiš da i nisi baš toliko neurotičan kao što si mislio

- Zato što mnogi umiru da bi te videli

- Zato što možeš da budeš i sa bolje strane kolonoskopa (čitaj: da gledaš nečiju zadnjicu)

- Zato što možeš da zarađuješ skoro kao najgori fudbaler iz Jelen super lige

- Zato što se većina tvojih pacijenata oporavi bez obzira na to šta im prepišeš

- Zato što svaki dan možeš da uživaš u bolničkoj hrani..."

U šabačkoj Hitnoj pomoći, sve njegove kolege su već odavno konstatovale: „...Čovek je bolestan, preko mu je potrebna psihijatrijska pomoć... Neshvatljivo je da neko iole normalan može takve ljude postaviti na odgovorne funkcije..."

 

Svakodnevna posrtanja

 

Sanitetska vozila su često u kvaru. Nedavno se, takođe, desio kvar bolničkog saniteta na autoputu, kad je hitno transportovan pacijent za Beograd na neurohiruršku kliniku, sa teškim moždanim krvarenjem.

Samo zahvaljujući efikasnosti i reakciji Hitne pomoći iz Pećinaca i prisebnosti vozača šabačkog saniteta, nije došlo do tragičnog ishoda. Ali, zahtevi za odobrenje popravke vozila i prijave direktorki dr Zori Nikolić, stoje kod nje po mesec i više dana.

 Sa druge strane, ova gđa, inače specijalista nefrolog, navodi da ona to ne može da potpiše dok njen zamenik dr Branko Vujković (lekar opšte prakse) ne pregleda i da svoju usmenu saglasnost! Jedan od vozača šabačkog saniteta je samo prokomentarisao: "...dok je generalni direktor bio primarijus Maletić, sve je funkcionisalo u najboljem redu..."

Hirovi direktorke dr Zore Nikolić ne prestaju. Oduzima prostorije drugim službama po hirurškom bloku (poslednji, prostorija hirurškog prijema, koji je sada neuslovan) kako bi sebi napravila komoditet u novoj nefrološkoj ambulanti.

Hirurški blok se pregrađuje kartonom i gipsanim pločama, neplanski i nenamenski, ugrožavajući na taj način zakonski predviđenu kvadraturu prostora koja je potreban u čekaonicama. Direktorka često rezignirano ume da kaže: "Ja sam matora i dogodine idem u penziju", pravdajući time svoje nelogične i po firmu i pacijente pogubne postupke. Zato se na prijemu pacijenti  kupaju hladnom vodom, a tople nema ni za lek.

Kampanja "Produži život" se zloupotrebljava u šabačkoj bolnici, jer je čisto stranačka aktivnost G17 u Šapcu, koju njeni aktivisti koriste je u javnosti kao predizbornu aktivnost. Glavni protagonista iz pozadine je Branko Vujković, predsednik zdravstvenog odbora URS-a, koji čak ide dotle da preti članovima zdravstvenog odbora da moraju da budu donori organa i da daju krv kada to on odredi.

 

Smrad se širi s vrha ka dnu

 

Bolnica je prljava, jer nema ko da je čisti. Patoanatomski otpad se krišom spaljuje u furuni toplane uz pomoć papira i kartona, tako da ostaju nagoreli delovi ljudskih organa koje razvlače pacovi i mačke. Izvođač radova je radnik Ranđić Aleksandar po nalogu načelnika tehničke službe.

Na taj način postoji realna opasnost od zaraze. U svemu prednjači novopečena načelnica službe neurologije dr Rada Simić, koja javno - sa cigarom u ustima! - ide kroz hodnike i lekarske ordinacije pregledajući pacijente. Time krši Poslovni kodeks ustanove koji je propisalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije (dotična je inače predstavnik građana u skupštini Šabac - odbornik). Dr Rada Simić je uhvaćena u bolničkom klozetu kako mobilnim telefonom (da bi napakostila bivšoj načelnici dr Milojki Kovačević) poziva da se pošalje sanitarna i zdravstvena inspekcija na neurologiju zbog "malog" rastojanja kreveta u bolesničkim sobama. Na neurologiji se dugo čeka na zakazane preglede EEG i EMG, a sve su češće svađe među osobljem.

Higijena u bolesničkim sobama je katastrofalna, pacijentima se retko menja posteljina - koja je dotrajala, smrdi, a nema ni čistih pižama da pacijente.

Postojeće stanje je maskirano dok nije prošla akreditacija po principu "drži vodu dok majstori ne odu".

Lepe se nekakve etikete i posipa se mirišljavi dezodorans, a u hodnicima se oseća miris urina i ustajalog vazduha...

Republička sanitarna inspekcija u Šapcu na čelu sa dr Borkom Kokanović još nije reagovala na ove pojave opasne po zdravlje pacijenata i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Postavlja se jedno ozbiljno pitanje: Da li ministar zdravlja Dr Zoran Stanković o svemu ovome nešto zna, da li ga sve to interesuje, ili će saznati tek kada dođe do štrajka zaposlenih šabačke bolnice, i kada počnu motke da rade.

Ministar Zoran Stanković verovatno ima preča posla po Srbiji, pa mu je "promakao" brzopotezni tender u ministarstvu za informacione sisteme vredan 600.000 evra! Ili možda nije?

Ko su bili članovi komisije koja je otvarala ponude? Treba temeljno pročitati zapisnik. Javile su se samo tri firme, a dobija ga Euromedicina za 30.000 evra za celu Srbiju, što spada u domen naučne fantastike pred izbore.                                    

Ujedinjeni regioni Srbije, tj. G17 zloupotrebljava Opštu bolnicu Šabac kao poligon za svoju stranačku aktivnost isključivo na štetu građana. U njoj se leče članovi stranke G17 bez zdravstvene knjižice, pa za njih nema čekanja na preglede.

Impotentna politika rukovodstva u Šapcu odraz je njihove bahatosti i bezobrazluka. Bacanjem narodu prašine u oči pitanjima decentralizacije i regionalizacije, pokušavaju da izmisle toplu vodu pred izbore. Narodski rečeno, to što oni nude je razbijanje zemlje, koja je ionako rasparčana i u teškoj ekonomskoj krizi.

Nemanja Pajić daje izjavu u lokalnom listu Glas Podrinja, u kojoj kaže da je njegova stranka: "...donela demokratiju, uredila bankarski sistem, uvela PDV, fiskalizaciju, trasirala put u evropu Srbiji, unapredila zdravstvo...", da su građani prosperirali, a da ostali koalicioni partneri nisu obraćali pažnju na probleme običnih ljudi..."

U listu Šabačka čivija tvrdi da je G17 "pouzdan" koalicioni partner i da su "na strani napaćenog naroda". Kako sad stvari stoje, teško da će im se posrećiti i treći put! A onda su putevi do prave patnje za njih otvoreni.

 

 

 

Uzmi Avdo koliko ti drago!

 

Očigledan primer javašluka i pokušaj krađe državnih para u šabačkoj bolnici predstavlja i slučaj jednog od šefova u tehničkoj službi Avde Osmanovića (član G17), koga je na tu funkciju postavio lično Branko Vujković.

Za popravku skupog aparata-fiziodispenzera za potrebe ORL odeljenja Avdo posreduje sa firmom koja je tražila 9.000 evra, ali kada je namera sticajem slučajnih okolnosti razotkrivena i obelodanjena u javnosti,  cifra postaje pet puta manja.

Avdo Osmanović je poznat policiji još od ranije, u slučaju kada je jednom radniku nestalo 5.000 nemačkih maraka, i tada je bio prvi na listi osumnjičenih. Takođe je bio umešan u aferu krađe i prodaje na crno, rendgenskog materijala i radioaktivnih rastvora u bolnici (postoje svedoci). Inače, za svoje usluge koje pruža novom rukovodstvu bolnice dobio je nagradu - zaposlenje sina u Domu Zdravlja Šabac na mesto lekara opšte prakse.

 

 

 

 

Patoanatomski otpad tajno se spaljuje u pećima toplane uz pomoć papira i kartona, tako da ostaju nagoreli delovi ljudskih organa koje razvlače pacovi i mačke.

            

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane