Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Prevara

Prevara

Smederevo: Ko i zašto (ne) smanjuje taksu za korišćenje Dunava

 

Sve sam vas tužio!

 

Gradska vlast u Smederevu, na čelu sa Predragom Umićevićem, otima od siromašnih da bi davala bogatima, kao svojevrsni podunavski Superhik

 

Mersiha Hadžić

 

Na poslednjoj održanoj sednici skupštine Smedereva raspravljalo se i o donošenju odluke o smanjenju taksi za korišćenje obale Dunava. Najveći deo obale koristi US Stil Srbija d.o.o. Smederevo, Tomi Trade d.o.o. (vrši transport plovnim objektima po Dunavu) i PP Pink (prodaje šljunak). U toku 2008. godine Gradsko veće je donelo odluku koju je Skupština usvojila, o cenama korišćenja obale. Nakon donošenja te odluke korisnicima je dostavljeno rešenje za plaćanje.

Po dobijanju rešenja svi korisnici su podneli žalbe smatrajući da su takse izuzetno visoke. Po žalbama nije postupano od strane nadležnih službi iako je to bilo zakonom obavezno. Za sledeće dve godine rešenja za plaćanje nisu više dostavljana.

Pre donošenja odluke o novim, nižim cenama za korišćenje obale Dunava, odbornici su zahtevali da se objasni zašto su prethodno usvojene cene koje su izuzetno visoke, te zašto se čekalo tako dugo na pojeftinjenje. Milijana Novaković, načelnica uprave grada Smedereva, pokušala je da objasni zašto se nisu dostavljala rešenja za svaku godinu o korišćenju obale Dunava. Njeno objašnjenje bilo je da "kako se nije postupalo po žalbama, nije bilo osnova da se narednih godina zadužuju korisnici za korišćenje obale." Nije se pozvala na zakonski osnov jer na tako nešto nije mogla da se pozove.

Odbornici opozicije zahtevali su da im se objasni ko je krivac za takvo postupanje odnosno nepostupanje po žalbama i nezaduživanje korisnika za naredne godine. Odgovora nije bilo od predstavnika vlasti, a šteta koja je nastala iznosi više od 100.000 evra.

Možda bi ova tema bila manje aktuelna među odbornicima da Predrag Umićević, aktuelni gradonačelnik Smedereva, nije posle svog izbora na ovu funkciju osnovao privatno preduzeće Metaling - Eko i radnike te firme zaposlio u US Stilu na poslovima održavanja higijene, a po osnovu ugovora između Metalinga i železare.

O smanjenju taksi Branče Stojanović je naveo "da su neki predstavnici vlasti ovih dana davali izjave i to veoma nespretne u dnevnim listovima, kako će smanjiti neke opštinske takse zato da bi se pomoglo US Stilu". Pre toga je stigla vest iz Košica da postoji mogućnost da se obustavi proizvodnja čelika u Smederevu. Ova informacija je kompletan idiotluk, kao što je Tabloid i pisao, a sračunata je baš na to da Amerikanci izmuzu još para iz Srbije.

Na navode u dnevnim novinama Predrag Umićević je rekao "da nisu tačni i da on nije davao nikakav intervju, već da su novinari to izmislili. Umesto da odgovara poslanicima na pitanja, gradonačelnik se najviše obrušio na medije ističući koga je sve tužio, ali ne navodeći kako je u sporovima prošao.

Jedno od pitanja upućenih Umićeviću odnosilo se na razmenu zemljišta između grada i železare. Pretpostavka nekih poslanika je da se to uradilo zato što grad nije hteo direktno da proda zemljište preduzeću AD Nafta koje bi tu gradilo skladište, pa se pribeglo manevru navodne zamene za zemljište US Stila, koje bi posle isto preprodalo. Inače, u javnosti se govorka da je suvlasnik AD Nafta Duško Matković, bivši generalni direktor Sartida.

Odgovor na pitanje poslanici istina nisu dobili od gradonačelnika, ali se on nalazi, najverovatnije, u članu 10 Ugovora o razmeni nepokretnosti od 29. aprila 2010. godine, kojim je predviđeno da Smederevo preuzimanjem zemljišta takođe preuzima i obaveze iz zakona o restituciji koji tek treba da se donese. Sa druge strane, takva obaveza US Stila se ne predviđa za zemljište koje on preuzima, te je jasno da je kompletna trampa izvršena kako bi se prekookeanskim kriminalcima sačuvao još koji dolar na račun srpskog naroda.

Inače, u toku svog mandata Umićević je bespravno sazidao poslovni objekat za sedište svoje firme, koristeći se dozvolom za adaptaciju. Šta zna gradonačelnik šta je zidanje, doziđivanje, a šta adaptacija. Važno je da se džabe gradi.

  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane