Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Kučevo: Porodične, ljubavne i poslovne veze

 

Žene dale, dali i ženama

 

Neverovatna priču o sudbini lokalnog političkog pozorišta, lokaciji ljubavnih gnezda i drugim sirotinjskim zabavama. Tabloidov čitalac, jedan dobro obavešteni građanin Kučeva, opisuje stanje, u nameri da skrene pažnju na paralizu života u ovom gradiću na jugu Srbije, koga se svi sete tek negde oko izbora.

 

Milan Morarević

 

 Predsednik opštine Kučevo Zoran Milekić najpre je bio radikal, onda je napustio tu stranku (SRS) i postao član otcepljene frakcije koja danas nosi ime Srpska napredna stranka. Od njega je u ovoj zaboravljenoj varoši i poteklo svako zlo. Da ta reč nije preteška, znaju ljudi koji verno prate njegovu  vladavinu.

Milekić je čovek sa srca dva. Jadna njegova žena. Ona zna za tajnu ljubav svoga muža već 20 godina.  Švalerka predsednika zove se Maja Stanisavljević, sa kojom ima malu ćerkicu. Zaposlio ju je u Staračkom domu još dok je bila u trećem mesecu trudnoće, samo da bi imala porodiljsko bolovanje i redovna primanja. Sredio joj je kuću, unutra i spolja, kupio auto, platio auto-školu, letovanje na moru, a verni prijatelj Šljuka  dovozio ju je iz Beograda, nakon 10 dana letovanja, kući. Ona je finansijski zbrinuta, o državnom trošku, a za uzvrat je mesto u koloni "otac" iz matične knjige rođenih njihove ćerke prazno.

Na rang-listi švalerki predsednika opštine još bolje se kotira Violeta Petrović, njegova sadašnja sekretarica, inače dugogodišnja sobarica i čistačica hotelskih soba na Crnogorskom primorju. Od svakodnevnih obaveza i briga predsednika opštine opušta oralno, a za uzvrat predsednik njenog muža dovodi iz Valja Repića (priobalje pritoka reke Pek, prim. red.) u Kučevo kao velikog menadžera.

Ali, ni ostale švalerke ne smeju biti zapostavljene...

Tu su, među istaknutima, izvesne Ljiljana Jović i Slavica Andrejić, koje su morale biti zaposlene i to u Turističkoj organizaciji i Staračkom domu, jer su obe švalerke robijaša Stančeta (mentora predsednika opštine i idejnog tvorca izgradnje krstače nad Kučevom koja svakodnevno svetli i podseća nas da naš gradić zovu zakopani grad);

Takođe je tu i Violeta Milošević, bivša žena nekog Ludog Vlade i švalerka nekog Bobana Grujića zvanog Coki. Zaposlena takođe u Staračkom domu je i Sanja Dragojević, švalerka potpredsednika opštine Vlaste Babića zvanog Šiling, ali otpuštena jer više ne zadovoljava potrebe.

Familijarne veze i zapošljavanja: predsednikova sestra po babinoj liniji Snežana Popović i njen suprug  Zoran iz Čuljin grada (mesto Zmajevci, prim. red.) dobijaju visoka radna mesta. Snežana je upravnik Staračkog doma, a do juče je bila negovateljica starih i bolesnih; suprug Zoran, do juče ovčar, a već danas šef u direkciji!

Ima još zanimljivih ličnosti u Kučevu. Recimo, neki Novica i Jelena Janošević, zaposleni u opštinskoj upravi. Od bedne opštinske plate kupili su plac od člana SNS-a Džudija i naručili su skromnu montažnu kuću po principu "ključ u ruke". Zatim neka braća Gutići, Dušan i Goran (arhtekta i turizmolog), neškolovani i prepotentni, ali visoko ambiciozni.

U Kučevu arhitektura liči na Berlin 1945, nijedna fontana ne radi u gradu i sa tolikim pokvarenim fontanama ličimo na Đavolju varoš. Od turizma imamo veliko slovo "T" i šest do sedam popunjenih radnih mesta sa platama iz budžeta.

Ovde su i neki Jovanovići... Tata Ratko oduvek je imao problem geografskog porekla, mama Nadica koja predaje nemački jezik a nema završen ni kurs za to, ali je visoko kotirani odbornik SNS-a. Tu je i sin Nikola, pravnik, koji čak ne zna ni da pročita ono što napiše. To mu je na tatu.

Direktor JKP-a Zlatan Zabukovec sam sebi određuje platu, a ona je 10 puta veća od primanja jadnih komunalnih radnika koji se raduju kada dobiju 12.000 dinara. Dovoljno je reći da je oženjen svojom radnicom sa posla (blagajnicom) poznatom po mužu, velikom pljačkašu Komercijalne banke Zlatanu, kome  ne sme niko da se suprostavi, ali tu je glavni tabadžija Veroljub Petrović koji ga je lično išutirao, ispremlatio i ispljuvao u kancelariji predsednika opštine. Naravno, sve je zataškano. Veroljub bije sve redom - radnike, korisnike, samo žena bije njega kao i njegove stare roditelje. Žalosno, ali istinito. Zbog ženinih oralnih mogućnosti kod predsednika opštine, osmelio se i službenim vozilom koje je namenjeno socijali išao je porodično na more o trošku Centra. I nikom ništa... Prima dve plate, jednu iz Centra, a jednu iz opštine.

U Domu kulture se nalazi toliko radnika da ih stari radnici viđaju samo kad se prima plata. Ne rade ništa, ali su zato u srodstvu sa odbornicima SNS-a.

Novi direktor doma zdravlja, Slinavi Novica, koji ne zna ni da se ponaša shodno svojoj tituli, postavljen je, ali na kratko, jer dolazi mlad, perspektivan, gladan funkcije Darko zvani Jumba.

DirektorkaNada Petrović nije ni okrečila ono što je Radiša Jovanović sagradio, ali to ne smeta da bije drugi mandat i da hvali javno Milekića i Stančeta kako pomažu Osnovnu školu!

Direktorka vrtića, neka Ranka, sem par pojavljivanja na stranačkim sastancima, o njoj se više ništa ne zna, a postavlja se pitanja: zar mi uopšte i imamo vrtić? Bela kuga vlada, a za rođenje dece opština ne daje apsolutno ništa.

Nažalost, Kučevo nema opoziciju i predsednik se hvali kako ima komotnu većinu od 35 odbornika, od ukupno 43. Svojevremeno je jednom odborniku, a poznatoj ličnosti iz TV kviza "Trenutak istine" Siniši Davidoviću kupio i diplomu da bi mogao da radi u Staračkom domu kao portir. A Sekula Milovanović, narodni poslanik, pokušava da se suprotstavi Milekiću i kompaniji, ali mu je veća borba za bar još jedan poslanički mandat. Svestan je da Milekić verovatno sarađuje sa belim mambama kad ispred njega šene doktori nauka i magistri ekonomskih nauka iz Valja Repića i Valja Mereta (made in Duboka).

Sve u svemu, probudite se ljudi! Zar ne vidite da smo živi zakopani u ovom strašnom zakopanom gradu, sa krstačom koja svetli noću...

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane