Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

Gradski centar za socijalni rad: super baba zapošljava kurve, alkoholičare i psihopate

 

Rukovodilac, provereni kriminalac

 

Redakcija Tabloida i dalje prima burne reakcije građana na tekst "Nacionalna heroina u azilu", objavljen u broju 247 od 8.12. 201l. godine, u kome su iznete činjenice o morbidnim akcijama Gradskog centra za socijalni rad iz Beograda, koji je čuvenu srpsku i jugoslovensku primabalerinu u penziji Jovanku Bjegojević  planirao da liši poslovne sposobnosti i opljačka. Javio se i bivši radnik socijalne zaštite, pismom koje zbog kritičkog stava u celosti objavljujemo

......

 

U teškim vremenima, takozvanoj tranziciji, koja traje već godinama, ovdašnja vlast ne traži izlaz racionalnim rešenjima. Iz države u kojoj je stopa nezaposlenosti visoka, beže stručni kadrovi, jer ne vide perspektivu i mogućnost napredovanja. Korupcija i zloupotreba službenog položaja, oholost i samovolja vlasti, naša je svakodnevica. Moral je još samo filozofska kategorija, a sistem vrednosti lavirint po kome lutaju porodice tražeći izlaz i nadu. Takva slika stanja je u svim državnim ustanovama u Srbiji, ali ovde pažnju poklanjam službi u kojoj sam proveo svoj radni vek...

Naime, na čelu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, političkom trgovinom, došla je izvesna Snežana Stošković, penzionerka, sociolog, bivši funkcioner jugoslovenskog Crvenog krsta i dokazana švercerka, specijalista za "krizna vremena", kako ona iz devedesetih, tako i ova danas...

Kao "kadar" PUPS-a, bliska saradnica klana Krkobabić i miljenica Dragana Đilasa, dobila je vlast, ali i šansu da malo "sredi" socijalnu zaštitu, da razbije penzionersku monotoniju, a usput i " malo" zaradi. Šta da se radi kad u zemlji Srbiji nema dovoljno stručnih i iskusnih ljudi?

Tu je gospođa penzionerka, koja ispunjava uslove koje se tiču godina starosti, ali ne i sitnice - uslova koji se tiče kvalifikacije.

Iako po Zakonu o socijalnoj zaštiti sociolog ne bi ni mogao da obavlja ovu funkciju, moćnici su već stekli dobro iskustvo u kršenju zakona, i ne samo ovog. Pored penzije koju redovno prima, tu je i te kako dobra plata, a i procenat od projekata koje nevladine organizacije realizuju preko njene ustanove. Ova super baba je iskoristila svu svoju moć, pa je tako pozapošljavala svoje rođake i prijatelje, iako nijedan od njih nema nikakve veze sa socijalnom zaštitom.

Svoje "gazdovanje" je započela "čišćenjem" i smenom najsposobnijih profesionalaca, poštenih, vrednih i visoko moralnih ljudi. Neposlušnost kažnjava premeštanjem radnika, čime najgrublje krši osnovna ljudska prava. Demokratija je za nju samo floskula kojom se dokopala vlasti. Nije slučajno da je na rukovodeća mesta u odeljenjima ove ustanove postavila kurve, alkoholičare i psihopate. Kome je još danas do morala? Zgrabi što više možeš, iovako neće dugo trajati... A za grabež su joj potrebni lojalni ljudi. Jedna od takvih je i Nevena Crnobrnja-Letić, rukovodilac odeljenja Stari grad. Nije preporuka to što ima završenu višu školu, nego činjenica da je iskusni kriminalac, sa debelim kriminalnim dosijeom!

Jača je od zakona, a to je danas kvalitet. Protiv nje su pokrenuti krivični postupci zbog zloupotrebe službenog položaja i pronevere stanova, ali nije završila u zatvoru. Sposobna žena. Takva će dati pun doprinos tek kada bude rukovodila. Za sadašnju vlast ovo je pravi kadar. Diploma nema nikakvog uticaja. Da bi se učvrstila na svom rukovodećem položaju, po već oprobanoj recepturi, našla je ljubavnika, koji će biti njen zaštitnik, i to samog sekretara Sekretarijata za socijalnu zaštitu Vladana Đukića.

Gospodin Vladan Đukić je aktuelni sekretar Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Još je jedan od članova PUPS-a kome se posrećilo da "pilotira" po socijalnoj zaštiti. Penzioner, i to avijatičar, čim je aterirao dobio je funkciju. Pa zar više puta nije potvrđeno da profesija nije od uticaja za položaje i funkcije. Tako se i njemu posrećilo da pored penzije zaradi još jednu funkcionersku platu. Pa neka sada neko kaže da se u zemlji Srbiji živi tako loše!

 Ko je kriv nesposobnim penzionerima što nisu umeli da se snađu? Ne očekujte mnogo od države, snađite se sami! Sve što se dešava i u socijalnoj zaštiti samo je odraz duboke moralne krize koju je stvorila ovdašnja vlast. Lako su se svi pozivali na profesionalnost, da svako radi svoj posao za koji je kvalifikovan, kao jedini mogući put društvenog napretka. Ipak, čim su se dokopali vlasti, omogućili su da šljam i ološ ispliva na površinu i obezvredi sve što je plemenito i vredno.

Kao bivši radnik socijalne zaštite neću naricati za prošlim vremenima, za koja mogu reći da su bila mnogo, mnogo bolja. Ali, upoređujući ih, mogu dati ocenu da se socijalna zaštita nalazi na dnu. Jedini spas je moguć smenom nesposobnih i kompromitovanih, a profesionalcima omogućiti da savesno i odgovorno rade svoj posao, jer znam da najveći broj stručnih radnika profesionalno, časno i pošteno radi svoj posao.

 

Srdačno vas pozdravljam i želim uspeha u borbi protiv bezakonja i nepravde.

                                                                          

                                                         Petar Đ.

Nečasni poslovi partije časnih namera

 

Grupa nelegalno isključenih članova Glavnog odbora PUPS-a obratila se redakciji pismom, u kome je ukratko opisan politički zaokret predsednika ove stranke "u pravcu sebe", i to u periodu između prošlih i predstojećih parlamentarnih izbora

........

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić i njegova politika danas se najbolje ogledaju u onoj narodnoj izreci: "...Ako hoćeš da upoznaš kakav je - onda mu daj vlast."

On je tu političku organizaciju pretvorio u svoje privatno preduzeće, a u poslednje vreme čini sve da svog sina Milana nametne kao novog vođu PUPS-a, koji već u javnostu nastupa kao neko kome je dozvoljeno sve, pa i da se ponaša kao stvarni šef partije.

Čelni ljudi naše partije su odmah posle izbora "okrenuli ćurak naopako". Ulaskom u organe vlasti, pored političke stekli su i ekonomsku moć, pokazujući tako da mogu da rade šta hoće i da je najvažnije stvoriti rukovodstvo od svojih poslušnika i dati im slobodu da rade na uspostavljanju poželjnog reda i poslušnog članstva. Najpouzdaniji za to bili su rođaci i prijatelji, koji su za svoju pouzdanost nagrađeni članstvom u upravnim odborima i drugim plaćenim mestima. Ubrzo nakon izbora, počeli su nesporazumi, pasiviziranje i osipanje članstva.

 

Počelo je nemilosrdnim obračunavanjem u Opštinskom odboru PUPS-a Novi Beograd sa onim članovima koji su bili osnivači PUPS-a. Predsednik Opštinskog odbora Vladan Đukić nestatutarno i samovoljno je isključio više članova iz partije, među kojima i članove Glavnog odbora, Statutarne komisije, Gradskog odbora, neke predsednike mesnih organizacija i raspustio njihove mesne odbore. Isključeni su najaktivniji članovi iz više mesnih odbora, samo zato što su tražili javnu raspravu o Predlogu zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju!

Na jednoj od sednica Opštinskog odbora Novog Beograda jednoglasno je doneta odluka da se Vladan Đukić opozove sa funkcije predsednika Opštinskod odbora.

Umesto opoziva, Milan Krkobabić je, ne uvažavajući odluku, samovoljno izabrao Vladana Đukića za potpredsednika Gradskog odbora Beograda, pokazujući tako svu svoju samovolju u rukovođenju PUPS-om. Da bi demonstrirao svoju moć, "opozvani" Đukić izabrao je svog naslednika u Opštinskom odboru, gospodina Acu Petrovića. Pa i to bi se moglo podvesti pod "časnu nameru", da nije "sitnice" da je Aca Petrović suprug gospođe Mire, šefa kabineta gospodina Milana Krkobabića, koji je dotičnu ustoličio u Izvršni odbor, ne tražeći mišljenje Opštinskog odbora. Treba li ovome komentar?

No, to nije sve - u više mesnih odbora partije na N. Beogradu određeni su poverenici koji nisu bili članovi partije. To što nemaju autoriteta među članstvom, što su uneli demoralizaciju u redove članstva, a time i ukidanje svake aktivnosti, ne znači da nisu pogodni Milanu Krkobabiću i Vladanu Đukiću.

Ovim ukazujemo na činjenicu da odnosi prema članstvu zavise od toga da li se slažu sa Krkobabićima, koji svojim saopštenjima preuveličavaju svoje zasluge i prikrivaju neuspehe u zaštiti penzionera, a svojim nečasnim rabotama dokazuju da je "Partija časnih namera" ostala samo prazno obećanje, predizborna varalica-prevara.

PUPS je potreban penzionerima. Da se zna: časni penzioneri neće tolerisati nečasne rabote sadašnjeg rukovodstva. Ovakav kakav je sada, PUPS bolje da i ne postoji. Svojim odbijanjem da odgovore na upućene žalbe, predloge ili sugestije, njihovim ignorisanjem, rukovodstvo PUPS čini sve da pozovemo članstvo da ne zaboravi da je onaj slogan "Partija časnih namera" - svojevrsna prevara.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane