Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Povodom

Primeri parazitskog života intelektualnih evnuha: život na račun tuđih autorskih prava

 

Žena bez gospodara

 

Poznata srpska umetnica Jelena Tinska, specijalno za Tabloid opisala je način na koji funkcioniše jedan od brojnih oblika pljačke iz prebogatog srpskog lopovskog repertoara. Na sceni je pljačka takozvanih duhovnih dobara, pravnim rečnikom rečeno, krađa autorskih prava. Da li Dinkić razlikuje imena Despot Despotović i Đorđe Đokić, zašto mu je jedan zasmetao a drugi nije, kakav je on borac protiv piraterije kad je nemi svedok bezočne pljačke autorskih prava i kako je Despotov lopovski duh dospeo na budžet grada Niša

 

Piše: Jelena Tinska

 

Mlađane Dinkiću, očigledno je da žena bez gospodara u Srbiji biva skrajnuta, a ako je previše glasna i utkana... Književnica Isidora Bjelica požalila se na društvenoj mreži Tviter kako je pokradena za nekoliko honorara: "...Izdavač iz Niša 'Zograf' mi duguje honorar već tri godine, stalno laže da će nešto dati, a od tada ni dinara...". Šta se radi s takvima, pitala je Bjelica tviteraše, a odmah zatim i dodala: "...Čovek se zove Despot Despotović i poslanik je G17 u Nišu, pored toga što je kradljivac, je l' ima neko iz Niša da ga angažujem za help...",  napisala je Bjelica.

Mnogi su joj davali savete, poput Maje Gojković, neki su je pitali i o kojoj novčanoj sumi je reč, ali onda se na veliko iznenađenje svih, a pogotovo Bjelice, pojavio kao superheroj Mlađan Dinkić da "reši problem": "...Sada sam video vašu prepisku. Igrom slučaja sutra idem u Niš i pokušaću što detaljnije da se raspitam o slučaju koji pominjete" - napisao je Dinkić.

I raspitao se... Dinkić je odmah po povratku iz Niša napisao: "Taj više nije naš odbornik! Zaista vam duguje honorar. Rekli su mi da će vam već sutra isplatiti dug. Javite", napisao je Isidori... Ostaje nam da vidimo da li će zaista novac biti uplaćen, tačnije eto kako stvari rešava Mlađan u kampanji... Ali, taj isti Mlađan Dinkić nije se čak ni štrecnuo kad sam mu napisala pismo u vezi sa dotičnim lopovom, koji me je pokrao, ali ne za 3.000 evra već za malo više: za 30.000 evra!

Dan kad je Dinkić zaćutao

Trebalo bi da je Dinkić znao da je Despot Despotović beskrupulozni lopov i odbornik stranke G17 plus (sada Ujedinjeni regioni Srbije, iliti URS). Nemoguće da Dinkić ne zna da je Despot Despotović izdavač iz Niša, vlasnik izdavačke kuce Zograf, čiji su računi blokirani po osnovu prinudne naplate, a koji i pored toga radi, preko drugih računa, prodaje knjige na svim mogućim online mestima...

Prodaje po sajmovima, knjižarama, tezgama itd., te, dakle, taji porez državi, ukrao je prevod knjige mog pokojnog oca Aleksandra Saše Petrovića, "Otkrivanje čoveka" Dezmonda Morisa, potpisao nepostojećeg prevodioca, tačnije izvesnu Ivanu Savić koja je na prvom ročistu priznala da je prepisala prevod i da nema ništa sa tim. Tako je, dakle, Despotović, mrtav hladan 2005. godine izložio to delo na Sajmu knjiga i od tada je prodaje!

Despotova Divljana

Tužila sam ga, posle mnogo godina, no takve stvari dugo traju... Pošto je drugačije kad ste običan građanin, a drugačije kad ste važan političar, čiji se procesi završavaju za dva meseca prekoredno, dobila sam, kao vlasnik autorskog prava, proces u toku 2010. godine. U međuvremenu sam doznala da je dotični lopov, direktor dečjeg odmarališta zvanog Divljana. Odmaralište Divljana nalazi se u podnožju Suve Planine, nedaleko od Bele Palanke.

Despot se potrudio da mediji to svečano i objave: "...posle nekoliko godina pauze nedavno je kompletno rekonstruisano i ponovo je otvoreno za učenike niških osnovnih škola, koji u ovoj šumovitoj oazi pohađaju školu u prirodi. Kapacitet smeštaja za boravak dece i nešto više od 200 mesta, a ovaj objekat je jedini adekvatni prostor u Srbiji za boravak dece koja pohađaju ovu vrstu rekreativne nastave..."

 Hvalio se Despot Despotović kako je odmaralište "...u odličnom stanju, smanjeni su nepotrebni troškovi i postignuti odlični rezultati uz samo malo odgovornog ponašanja i raspodele budžetskih sredstava čime je dokazano da odmaralište u Divljani može odlično da posluje!" Ali, našao je Despot načina da zakuka nad svojom "zlom sudbinom", što ga je grad Niš "zakinuo" za dva miliona dinara (ne samo što je zajašio na budžet, nego se žali da mu duguju!).

U Despotovoj biografiji piše da je član G17 (Dinkić kaže da je "bio"). Godina rođenja 1961. Funkcija: odbornik! Pol: muško. Učestvovao na lokalnim izborima 2008. godine u opštini: Grad Niš, okrug: Nišavski, kao kandidat: G17 plus, na listi: Za evropsku Srbiju - Boris Tadić!

Svojevremeno je Mlađan Dinkić izbacio iz stranke izvesnog Đorđa Đokića, koji nije poštovao Zakon o dobrobiti životinja i meni se dopalo što je tako postupio. Uzgred, taj isti Mlađan Dinkić je začetnik borbe, i borac protiv piraterije u nas. Ovih dana sam mu napisala jedno pismo, u kome sam ga obavestila o tome kakvu bitangu ima u svojim redovima. Drskog lopova koji blati sve čega se dohvati. Dinkić mi još nije odgovorio. Pitanje je da li mu je moje pismo i prosleđeno.

Te mu sada pišem javno, otvoreno...

Dinkiću, preporučeno

Dragi i poštovani Mlađane,

 

Pišem vam u svom očaju...

Naime, pokušaću da budem koncizna... Ako ja to uopšte i umem... U pitanju jedna bezočna krađa, koja će bez vaše pomoći ostati krađa. U svoje vreme vi ste započeli veliku borbu protiv piraterije...

Jedan drski izdavač je mrtav hladan prepisao prevod knjige "Otkrivanje čoveka" Dezmonda Morisa,  dakle, prevod mog oca Aleksandra Saše Petrovića, književnog prevodioca, koji je nažalost umro i ja sam dakle vlasnik ili naslednik njegovog autorskog prava... Objavio je to pod imenom izvesne Ivane Savić... Te izdao knjigu.

Ja sam to otkrila... Angažovala na svoju ruku stručnog veštaka iz Udruženja književnih prevodilaca, gospođu Jelenu Stakić, i ona je ustanovila u svom elaboratu da je krađa bezočna! Da je to zapravo kompletan prepis prevoda!

Ja sam podnela tužbu davne 2005. godine, čim je knjiga izašla.

Vec na prvom ročištu dotična Ivana Savić je priznala da je prevod do u tančina prepisala, međutim, proces je trajao kao Kafkin. Kako je izdavač iz Niša, sve se dešavalo na njegovoj teritoriji... Njegove sudije itd... Odlaganja... Loše presude... Žalbe...

Dva puta je žalba tuženog odlazila po njegovoj žalbi na Vrhovni sud i oba puta je ne samo odbijena već je i sudija bila opomenuta da ne radi po Zakonu.

Elem... Kad se sve napokon privelo kraju, došlo je do reforme sudstva... I, naravno, predmet je menjao imena... Seljakao se od suda do suda... Sve dok, konačno, Apelacioni sud u Nišu nije potvrdio presudu u korist moju. Ne lezi vraže, u tom času smo ustanovili da su svi računi dotičnog izdavača blokirani po osnovi duga!

On, ne samo da duguje meni i mojoj polusestri, sada već sa kamatom preko 3.000 000 dinara, već je moj advokat ustanovio i da je dotični izdavač utajio porez državi, te pre mesec dana podneo i krivičnu prijavu protiv ovog lopova, koji se bogami, nije čak ni uzbudio.

Zašto pišem vama? Zato što je dotična bitanga, član  vaše stranke i direktor je dečjeg odmarališta!

 

Ima li predstava epilog?

 

Protiv Despota Despotovića je moj advokat sada podneo i krivičnu prijavu, tražeći da se lepo ispita njegova utaja poreza... Da li je dovoljno biti odbornik jedne političke stranke da bi krao i utajivao porez? Da li će sada Mlađan Dinkić da postupiti kao u slučaju Đorđa Đokića? Đorđe Đokić, Despot Despotović... Neverovatna sličnost. Sve sami "blizanci" da maskarada duže traje!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane