Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

Vojnomedicinska akademija u Beogradu u službi organizovane pljačke

 

Doktori na dopunskom radu

 

Grupa mladih lekara zaposlenih na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu odlučila je da otvorenim pismom ministru odbrane Draganu Šutanovcu skrene pažnju na to da je ova nekada ugledna ustanova danas pretvorena u jedno pravo kriminalno gnezdo, o čemu ministar već sve zna i u čemu ozbiljno učestvuje

 

Priredila: Milica Grabež

 

"Gospodine ministre, hvalospevi koje uprava VMA plasira po medijima o uspesima u radu VMA samo su fasada. Stvarnost je tužna i tragična. Aktuelna uprava VMA nije sposobna da reši ove probleme. Na ključna mesta u vojnom zdravstvu i VMA postavljaju se ljudi dovedeni po partijskoj pripadnost i uz posebnu preporuku službe bezbednosti VS.

U uslovima normalnog vođenja kadrovske politike, koji zahtevaju stručnost, savesnost, poštenje, mnogi ne bi ni bili na tim mestima... Nedavno je za načelnika uprave za vojno zdravstvo postavljen pukovnik, prof. Zoran Popović, ortoped iz Teslića, država BIH, star 59 godina. Čiji je interes bilo postavljanje na čelno mesto vojnog zdravstva čoveka koji uskoro ulazi u sedmu deceniju života, koji nijedan dan nije bio u trupi, koji je kalkulisao da mu je najbolje da se aktivira u poznim godinama i kome je prvi čin bio potpukovnik! Kolege na VMA znaju da je dr Popović dobar ortoped, i niko mu stručnost ne osporava, ali svi takođe znaju da je reč o izuzetno lošem, nemoralnom čoveku, koji je za vreme rukovođenja Ortopedskom klinikom VMA stekao enormno bogatstvo na ljudskoj muci. Sada mu samo nedostaje generalski čin. Vi, ministre, snosite odgovornost za njegovo postavljanje!

Takođe, postavljanje pukovnika Zorana Popovića na formacijsko

mesto brigadnog generala i čelnog starešine vojnog zdravstva izraz je nemoći i nesposobnosti Vojske Srbije, i posledica toga što obmanjujete vaše najbliže saradnike. Jer, dr Popoviću je mesto u zatvoru, a ne na generalskom položaju. Svaka spremačica, portir i medicinska sestra znaju kolika je tarifa profesora Popovića za jednu operaciju! Koliko kod njega košta koleno, koliko veštački kuk... Ko nije spremio barem 3.000 evra da tutne dr Popoviću u džep, nema čemu da se nada.

Ali, ako mu neko da taj novac, biće odmah operisan. Možete li, g. ministre, da zamislite koliko nemoralni dr Popović, budući general-kriminalac, zaradi za samo jedan mesec?

Da bi prikrio svoj lopovluk i prikazao sebe poštenim, namestio je hapšenje svom kolegi sa klinike, dr  Medenici, i oterao ga u zatvor. Tada se izvukao.

Neka organi bezbednosti provere otkuda dr Popoviću ogroman poslovni prostor u Kumodraškoj ulici, vredan pola miliona evra, koji sprema za privatnu kliniku kad ode u penziju, ako pre toga ne ode na robiju. Da li vam je poznato, gospodine ministre, da više od l00 lekara sa VMA ima svoje privatne ordinacije i klinike (normalno, ne na svoje ime). To na VMA svi znaju, od portira do načelnika VMA. Ti doktori se u radno vreme ne opterećuju puno radom na VMA, štedeći se za rad po podne u svojim privatnim 'ustanovama'.

Pri tome, radeći direktno protiv interesa VMA, otvoreno nagovarajući svoje pacijente da ubuduće na pregled dolaze u njihove privatne ordinacije. Koliko je destruktivno i po vojsku štetno to što rade vidi se i po tome da je VMA u popodnevnom radu sa civilima, koji u kešu plaćali preglede, nekada imala i do 2.500 pacijenata dnevno, a sada je taj broj do deset puta manji!

Čak se na VMA razmatra i o ukidanju popodnevnog rada sa civilima zbog manjka pacijenata! A gde su pacijenti? Pa u privatnim ordinacijama doktora sa VMA!

Da li znate, gospodine ministre, da odmah posle vizite stotinak lekara sa VMA (onih koji nemaju privatnu ordinaciju) pod raznim izgovorima beže sa posla jer moraju da pregledaju i operišu po privatnim ordinacijama i klinikama usred radnog vremena.

Neki odlaze i l00 kilometara od Beograda - do Požarevca i Bijeljine u BiH! Pri tome ih njihovi načelnici klinika vode kao da su na radnom mestu. I, naravno, primaju punu platu...

Da je VMA privatna bolnica, da li bi ijedan lekar mogao da izađe u radno vreme i radi i operiše u privatnoj ordinaciji? Sigurno ne. Uprava VMA sve to zna. To je postala tako normalna pojava da se oni doktori koji ne beže sa posla smatraju budalama.

Zašto uprava VMA ne reaguje na taj bezobrazluk i kriminal? Jednostavno zato što nema kredibilitet! Kako će aktuelni načelnik VMA kažnjavati doktore koji ovo rade, kad i on ima privatnu kliniku (registrovanu na ime svoje supruge) udaljenu samo 400 metara od VMA!

General Novaković je prvi načelnik u vekovnoj istoriji VMA koji ima svoju privatnu kliniku. On tačno zna koliko i gde svakog radnog dana desetine lekara sa VMA pobegnu u radno vreme zbog privatnog posla. 

Kako može zamenik načelnika VMA, pukovnik dr Dinčić, to da zabrani kad svi zaposleni na znaju da nikada ne bi bio na tom mestu da pukim slučajem nije postao lični lekar predsednika Republike! Zato je dr  Dinčić preskočio barem 200 lekara sa VMA koji su od njega sposobniji, stručniji i moralniji. Javnosti je poznato da je taj čovek, kao aktivni pukovnik, postao član Demokratske stranke i član Upravnog odbora Galenike, iako je to zakonom zabranjeno.

Ali, bez obzira na to što privatne ordinacije nisu otvorene na prava imena, na VMA se dobro zna ko sve ima privatne ordinacije. Naravno, nije to jedini problem ove nekada slavne ustanove. Naime, glavno leglo kriminala su načelnici klinika. Polovina od njih je više od 11 godina na tom mestu. Imaju neograničenu vlast, jedino oni primaju i otpuštaju bolesnike, niko ih ne dira, nikome ne odgovaraju. Godinama se zna kolika je tarifa za krevet na klinici. To mesto se ne pušta drugima lako. Neki su se obogatili i postali toliko drski da nemaju mere u uzimanju para od bolesnika, poput profesora Raičevića, načelnika Neurološke klinike VMA, profesora Kovačevića, načelnika Nefrološke klinike, zatim docenta Dodera, načelnika Gastroenterološke klinike... Prof. Raičević je provereni saradnik odgovarajuće službe bezbednosti, zato ga i ne diraju.

Profesor Tavčiovski, koga je ta 'odgovarajuća' služba bezbednosti dovela za načelnika klinike, i to kao civila u 64 godini života, što se u istoriji VMA nije desilo, napravio je od Klinike za kardiologiju svoju privatnu kliniku kroz koju dnevno prođe i po petnaestak njegovih privatnih pacijenata i sve pare idu njemu u džep.

Svaki opšti hirurg, urolog, ORL, ofatlmolog, grudni hirurg, kardiohirurg... ima svoju cenu, odnosno svaka operacija ima svoju cenu.

I transplantacija bubrega ima cenu. Pojedini doktori sa Klinike za nefrologiju stekli su bogatstvo kao da su u Americi radili: Kovačević, Maksić, Jovanović uzimajući novac za transplataciju bubrega od nesrećnika, a da nisu platili umrli bi čekajući na red. Sve ovo traje godinama, svi to znaju, uprava i služba bezbednosti zataškava, a čemerni narod plaća.

Gospodine ministre, razmere ovog kriminala na VMA su stravične. Najniža cena je za operaciju krajnika (500 evra), a najskuplje su operacije srca, mozga, kičme, transplantacija bubrega za šta se doktoru u džep mora dati i 2.500 evra! Naravno, ko ima. Ko nema, umreće čekajući.

Načelnici klinika, kada im služba bezbednosti da signal da su praćeni, obično podmetnu nekog mlađeg doktora sa klinike, koji biva uhapšen, a načelnici ostaju čisti. Tako je uradio i budući general-kriminalac dr  Popović sa dr Medenicom, zatim načelnik Grudne hirurgije prof. Stanić sa dr Gulićem... Podmetnute žrtve su ostale bez posla, a njihovi šefovi čisti. Nekim načelnicima klinika, kao prof. Gligiću sa Urgentne klinike, svakog dana pola lekarskog osoblja doslovno pobegne sa klinike na posao u privatne ordinacije, a neki od njih, kao doktori Romanović i Ratković, stižu u okviru radnog vremena i do Požarevca, odrade svoje u nekoliko ordinacija, a za to vreme ih njihov šef vodi kao da su na poslu...

Najozbiljni primer kriminala i gramzivosti je načelnik Očne klinike, profesor Vukosavljević koji ima možda najveću kliniku u Beogradu veličine preko 600 kvadratnih metara u najstrožem centru grada, u Jevremovoj ulici, čiju zakupninu mesečno plaća l0.000 evra! Ali zato sve pacijente civile za operaciju katarkte šalje u njegovu privatnu kliniku u kojoj se operacija plaća 1.500 do 2.000 evra! Zato se na Očnoj klinici VMA za operaciju katarkte, ko nema da plati, zakazuje i po godinu dana unapred... Mi mlađi doktori, koji nemamo privatne ordinacije, koji ne bežimo sa posla, koji ne otimamo pare nesrećnicima, kojima je VMA jedina kuća i jedini izvor prihoda, brinemo za naše sutra.

Vama će, g. ministre, vrlo brzo isteći mandat, ali mi ovde ostajemo... Ostajemo u kući sa doktorima koji otimaju pare nesrećnicima, otimaju pacijente Vojnomedicinskoj akademiji usmeravajući ih u svoje privatne ordinacije, kradu potrošni materijal i lekove za svoje ordinacije.

Naravno, nisu samo doktori lopovi, ali poučeni njihovim primerom, kuvari kradu hranu, majstori alat... Traje opšte čerupanje ove ugledne ustanove. Kada bi se napravila neka iznenadna kontrola na izlazima VMA, za jedan dan bi se napunio šleper ukradene robe, lekova i hrane.

Gospodine ministre, promenite kompletnu službu bezbednosti i policije na VMA! Treba smeniti sve načelnike klinika koji su više od jedne decenije na tim mestima. Dovedite neke  nove, nekompromitovane doktore. Ima na VMA poštenih doktora, odličnih stručnjaka, ali od profesora i doktora kriminalaca ne mogu da napreduju. Naravno, osnovni uslov je promeniti nesposobnu i korumpiranu upravu VMA. A doktori kriminalci moraju u zatvor i da vrate ukradenu, na kriminalu stečenu imovinu.

Naravno i dr Zoran Popović, budući general-kriminalac. Gospodine ministre, u sledećem pismu (za koje se nadamo da će biti objavljeno na ovom istom mestu) pisaćemo Vam o sprezi profesora i doktora sa VMA sa farmaceutskim kućama iz zemlje i inostranstva fiktivnim odlascima na kongrese u egzotične zemlje, fiktivnim ispitivanjima lekova na VMA, o nabavci skupocene medicinske opreme, vrećama punim milionima evra, ali i o tome ko je uzeo novac, o nameštenim tenderima za renoviranje pojedinih delova VMA gde posao uvek dobijaju godinama isti ljudi."     

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane