Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Pukovnik Očne klinike VMA na dopunskom radu u privatnoj albanskoj klinici na Kosovu

Očevidno bezočno

Povodom pisma grupe mladih lekara Vojnomedicinske akademije (VMA) koje smo objavili u prošlom broju pod naslovom "Ni vojna, ni medicinska, ni akademija'', a u kojem se ukazuje na visoku korupciju i kriminal u ovoj nekada renomiranoj ustanovi, javio nam se insajder koji dopunjuje navode iz objavljenog pisma.

Piše: Insajder L - 13

"Vidim da hrabro pišete o kriminalnim aktivnostima na VMA, pa sam odlučio da doprinesem vašem sklapanju mozaika vezanog za Očnu kliniku VMA. Glavni organizator beskrupuloznog vođenja ove nekada reprezentativne klinike, koje je usmereno jedino ka nezasitom trpanju para u lične džepove, jeste pukovnik prof. M. Vukosavljević.

To je figura koja je, kao potpukovnik, docent i odeljenski lekar na klinici, bez ikakve stručne i naučne težine postavljena za načelnika očne klinike VMA 2005. godine, kao lični prijatelj Velimira llića (iz istog su sela u okolini Čačka), iako nikada nije bio rukovodilac nijednog odeljenja na klinici i tu tom trenutku je preskočio tri pukovnika, profesora i načelnika odeljenja (Inače, prof. Vukosavljević je poznat kao doktor na osnovu čije dijagnoze je Marko Milošević, sin bivšeg predsednika, oslobođen služenja vojnog roka!)

Odmah po postavljenju, sa neviđenim žarom krenuo je da sve koji su mu mogli biti konkurencija, ukloni sa klinike! Uspeo je da otera sva tri profesora koja je 'preskočio u napredovanju' i još četiri druga lekara koja nisu bila po njegovoj volji. Tako je kliniku doveo dotle da je on u ovoj ustanovi jedini profesor (nedavno postao redovni profesor iako nije uspeo da proizvede nijednog doktora nauka od kada je načelnik klinike) i ima dva asistenta. Pošto je očna klinika bazična grana vojnog medicinskog fakulteta, njegovo uklanjanje sa očne klinike dovodi u pitanje legitimnost fakulteta... Ipak, glavna specijalnost mu je korišćenje VMA za lično bogaćenje. Odmah po postavljenju, za glavnog snabdevača postavlja firmu Alkon.

U saradnji sa upravom kupuje aparat za refraktivnu hirurgiju vrednosti 500.000 evra. Obnavlja kliniku i sa drugim novim aparatima najviše od firme OFTAL -C (sponzor u mnogim profesorovim aktivnostima). Od firme čiji je vlasnik izvesni gospodin Tadić. Nabavlja aparat OTC koji posle izvesnog vremena, pod izgovorom da mu je potreban remont, šalje u saradnji sa gospodinom Tadićem u Holandiju. Po povratku aparata, nastaje panika u vojnobezbednosnim strukturama vojske jer je aparat dopremljen bez hard-diska na kome su pohranjeni lični podaci-  kao zdravstveno stanje značajnog broja političara (znam za Tomislava Nikolića), najviših vojnih starešina, članova glavnog odbora DS-a i drugih stranaka kao i haških begunaca, i kasnije osuđenika. Spremalo se hapšenje Vukosavljevića jer je Holanđanima predao poverljive informacije. Međutim, ministar Šutanovac stopira akciju...                       

Vukosavljević potom pravi kombinacije za prebacivanje pacijenata na privatne klinike i svuda nastupa sa timom odanih saradnika. Na kraju otvara svoju privatnu polikliniku Milmedic, prvo u saradnji sa prof. Kuljačom (vlasnikom klinike Miloš), koji mu iznajmljuje zgradu, aparate i deo osoblja u zgradi na Voždovcu, a zatim, kad je Kuljača video sa kim ima posla, razilaze se i samostalno vodi kliniku u Gospodar Jevremovoj u centru grada (oko 600 kvadrata). Od tada više ne operiše pacijente na VMA, osim ako ga ne pritisnu važniji iznad njega. Fiktivno se piotpisuje na spiskove za operaciju, a mlađi doktori operišu iako je jedini iskusni vitro-retinalni hirurg na VMA. Sve pacijente prebacuje u svoju privatnu kliniku...

Od firme Alkon je dobio na korišćenje isti aparat za refraktivnu hirurgiju kakav ima VMA, te po potrebi iznosi delove aparata i potrošni materijal iz ove ustanove (u čemu mu pomaže njegova najodanija saradnica med. sestra Ljiljana Zubić sa očne klinike). Pošto mu aparat održava isti čovek iz službe održavanja VMA (pa o trošku VMA servisira i svoj aparat), aparat na VMA više ne radi nego što radi. Zbog toga se svi pacijenti prebacuju kod njega na privatnu kliniku, a VMA služi za pripremu pacijenata za intervenciju (u Milmedicu naplaćuje refraktivnu hirurgiju 1.000 evra po oku). Glavni pomagači u malverzacijama i uzimanju para su mu potpukovnik Vladimir Draganić, sin bivšeg načelnika radiologa Mirka Draganića, načelnik II odeljenja Očne klinike, odličan hirurg ali neverovatno gramziv na pare. Ne operiše na VMA ako mu se ne plati 300-500 evra. Traži od pacijenata dodatne pare za nabavku tobože specijalnih sočiva za operaciju katarakte, koje ugrađuje sa lagera VMA. Ko mu ne plati, menja dijagnozu po kojoj je pacijent primljen, i otpušta ga sa klinike! Uglavnom petkom ne radi jer ide na tezge u Trebinje (Republika Srpska) i Podgoricu (Crna Gora). lzuzetno je bahat prema kolegama, a prosto urniše niže osoblje. Često preti, vozi skupoceni džip nisan. Ponižava ljude, maše parama...

Major ass. Mirko Resan, poslat na VMC Karaburma kao neviđena neznalica, vraćen je od profesora i postavljen za načelnika odeljenja očne funkcionalne dijagnostike i refraktivne hirurgije VMA. Osposobljavan od Vukosavljevića za mnoge oblasti u lečenju oka, poslat na mnoge kongrese i usavršavanja, ali i posle toliko godina nesposoban je za samostalni rad. Kao dokazana ulizica prof. Vukosavljevića najozbiljniji je kandidat za njegovog naslednika (čeka se vanredno unapređenje u viši čin i promocija u docenta). Glavni je organizator prebacivanja pacijenata sa refraktivne hirurgije i dijagnostike oka na privatnu kliniku Milmedic. Pored ovih kadrova ima i obilatu pomoć zaposlenih u hirurškim salama VMA u iznošenju potrošnog materijala i medikamenata za korišćenje na svojoj privatnoj klinici (samo jednu dozu supstance evastin koju iznese sa VMA, naplaćuje privatno po 400 evra, a gde su sočiva za kataraktu i setovi za vitro-retinalnu operaciju koju privatno naplati i po 2.500 evra! Od firme Alcon je 150 gratis sočiva za kataraktu, koja su  zbog količine naručena za 2011. godinu i bila namenjena VMA, preusmerio na svoju privatnu kliniku Milmedic.

Pukovnik prof. Vukosavljević, mimo odobrenja Ministarstva odbrane (koje mu niko normalan ne bi ni izdao!) operiše na privatnoj klinici Shoshi u Prištini (Kosovo)! Vojnički i patriotski, nema šta! Nije u dobrim odnosima sa načelnikom VMA prof. Novakovićem i većinom iz uprave. Na sve načine kopa po ministarstvu jer puca na mesto načelnika VMA i na generalski čin. Uz pomoć korumpiranog službenika u vojnom stambenom Dragana Đinija, nezakonito dobija pravo korištenja generalskog stana u Vidskoj 16 /st.br.6 na Dušanovcu, a zatim i pravo na otkup (po činu i funkciji koju obavlja nema zakonskog okvira za to!), iako je dobio rešenje za stan na Bežanijskoj kosi.

Nadam se da vam je sve ovo od pomoći. Razumećete me zbog diskrecije.

Ako su vam potrebne još neke informacije, ili razjašnjenja, možete me kontaktirati isključivo preko SMS-a.

                               (Ime i adresa poznati redakciji)

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane