Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

Barajevo:Nasilje birokratske države nad građanima

 

Vrane popile vodu u Vraniću

 

 

Tokom sedamdesetih godina prošlog veka meštani sela Vranić, odlukom zbora građana o uvođenju mesnog samodoprinosa, izgradili su infrastrukturu i rešili pitanje vodosnabdevanja putem izgradnje lokalne vodovodne mreže koristeći vodu iz prirodnih izvora.

Posle tridesetak godina, do centra sela dolazi takozvana napojna cev gradskog vodovoda, te se meštani na toj deonici legalno priključuju levo i desno na tu cev i putem očitavanja vodomera izmiruju obaveze prema gradskom vodovodu.

Stanovnici drugog dela mesne zajednice i dalje se snabdevaju vodom preko lokalnog vodovoda i svoje obaveze izmiruju prema mesnoj zajednici. Godine 2005. godine građani vrše rekonstrukciju lokalne vodovodne mreže, jer je postojeća već dotrajala.

Na tu rekonstruisanu mrežu se 2006. godine, uz blagoslov sadašnje predsednice opštine Barajevo Branke Savić i njene "desne ruke" Branislava Petrovića, zvanog Branko Četnik, tadašnjeg predsednika MZ  "Vranić", Beogradski vodovod nelegalno uključuje u lokalnu mrežu drugog dela mesne zajednice i tu počinju problemi...

Pošto Beogradski vodovod nije primio lokalni vodovod u svoju nadležnost, rešio je da prevarom i falsifikatima izvrši pljačku na štetu građana ovog dela sela, a sve u dogovoru sa tadašnjim takozvanim "predstavnicima mesne zajednice".

Sastanak je održan u zimu, 9. februara 2007. godine, u prostorijama JKP "Beogradski vodovod" i kanalizacija, kome je prisustvovala i Branka Savić, kao "predstavnik" MZ "Vranić", Branislav Petrović, kao predsednik MZ "Vranić", i Radoslav Veselinović, tadašnji direktor ogranka Beogradskog vodovoda, OUR Barajevo.

Tokom sastanka je sačinjena službena beleška i sklapa se dogovor da navedeni deo MZ "Vranić" vodu plaća preko tri blok-vodomera, ugrađenih tokom 2006. godine, i da će se voda naplaćivati sabiranjem potrošnje na sva tri vodomera i deljenjem sa ukupnim brojem potrošača, a građanima odnosno domaćinstvima računi će se fakturisati prema broju članova. Zbor građana nije povodom toga doneo nikakvu odluku, a posle sastanka niko nije građane obavestio o donošenju ove odluke, i tada je učinjena prva prevara.

Sledeća prevara vrši se već tokom marta iste godine. Pojedini članovi MZ kreću od kuće do kuće u ovom delu mesne zajednice sprovode anketu o potrošnji vode i vrše popis članova domaćinstva, pri čemu ne govore da su to podaci koji će se koristiti za naplatu vode. Ko je popisan, popisan je, ko nije - nije! Uglavnom, podaci ankete su se našli u službi naplate vodovoda. Evidentirano je 960 korisnika.

Kakva je malverzacija napravljena građani su postali svesni tek kada su u 2007. godine počeli da pristižu nenormalno visoki računi za mesečnu potrošnju, koji odgovaraju stvarnoj godišnjoj potrošnji kao da domaćin drži krokodile i nilske konje!

Građani su na ovo reagovali sa tri peticije Vodovodu. Na dve peticije dobili su odgovor da će se ovo pitanje rešiti u najskorije vreme - očitavanjem vodomera. Do današnjeg dana ništa nije rešeno.

Početkom 2006. godine, u predizbornoj kampanji, na vanrednim opštinskim izborima je tadašnji gradski menadžer Bojan Stanojević na tribini u Vraniću takođe obećao rešenje ovog problema najduže za godinu dana.

Na najveću peticiju ovog dela mesne zajednice upućene Vodovodu, do današnjeg dana nije dobijen odgovor.

Građani koji su se odvažili da ne plaćaju ovakve nenormalne račune uglavnom su dobili izvršna sudska rešenja za popis i plenidbu stvari, a neki vode parnice.

Predsednica SO Barajevo Branka Savić nam sada, uoči izbora, obećava brzo rešenje našeg problema. Znamo da je obećanje - ludom radovanje. Kako da se zaštitimo od pljačke?

 

                               (Građani Vranića, slede potpisi)

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane