Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Širom

 

Širom

Skeptička jama

 

Čanak maestro Nenad

 

Važna napomena: ovaj tekst ispisujem uoči same izborne tišine, a biće objavljen četiri dana posle istorijskih rezultata.

Piše: Olga Stojanović

Čanak maestro Nenad je estetičar kojeg gospođa Estetika ne prati lično baš u stopu. Čanak maestro Nenad je i etičar koji gospođu Etiku ne uvažava baš u dlaku. Čanak maestro Nenad je performičar koji perforira samo u Srbiji izvan Vojvodine. Čanak maestro Nenad nije izlobiran, ali je često zlobiran, jer njegov duh nadmašuje i granice njegovog tela, što nije zanemarljivo.

Ali, Čanak maestro Nenad je nadasve duhovit čovek, jer je njemu naša borba dala da on ima humor za maršala!

Tamburica Čanak maestra Nenada je sam vrh ironijskog antimarketinga za ono što želi da kaže i ostvari. Kada je onomad na konstataciju Pontija Pilata naše medijske scene, alias Olje Bećković, "da mu je uvek mali", lapidarno je nabacio: "Mislite na rejting?", na šta je Olja potvrdno odgovorila sa "da"!

Koliko je Čanak maestro Nenad duhovit ponajpre zna on sam, a zatim i njegova najdalja okolina.

Jedini duhoviti političar na istoimenoj sceni zapravo nema sagovornika za svoje poprilično smislene kalambure. Zamislite kada bi mu sagovornik bio umiveno i anegdotalno nastrojeni Boris Tadić, koji ruralno radi urbano, a urbano politički ubrano!

Zamislite kada bi mu sagovornik bio Aleksandar Vučić, koji cinično radi krimično, a ponaša se đurđevski  kao đulijanovski. Etc.

Ipak, kontroverzni političar Čanak maestro Nenad sopstvenu inteligenciju najpre čuva za sebe samog u monetama za potkusurivanje, a u odnosu na radništvo i seljaštvo se odnosi kao pošteni inteligent kome se ništa ne da zameriti osim svega. Ovaj je političar čak ustvrdio da ne postoje prestoničke novine u Republici, jer nismo kraljevina pa da imamo presto. Mada je često bivao i prestupnik. Kao maestro, on to zanemaruje jer nikada neće da razgovara o nevažnim stvarima, pošto će mu se važne dogoditi u dogovoru sa drugima koje odabere, budući da zna ko je njega odabrao.

Izrazivši se kao muzički kritičar o predizbornom pevanju Ivice Dačića kao o čestim tonskim promašajima, više je mislio o tonalitetu Ivičine stranke nego o polifonijama koalicije. Čanak maestro Nenad je čovek apsolutnog sluha i relativne političke moći. Njegova uloga na srpskoj političkoj bini je takođe binarna. Na sve to Čanak maestro Nenad ostaje kraljem humora ove i narednih kampanja, ukoliko taj humor nije namenjen samo odabranima. Ali humor nema granice, te ga se može lustrirati, a Čanka maestra Nenada teško je frustrirati jer je on sam svoj majstor.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane