Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Diplomatija

Diplomatija

 

Sve je isto, samo je Jeremić u Njujorku

 

Naprednjaci postavljaju Vukove kadrova

 

Nema nikakve sumnje da je nasukani brod srpske diplomatije prepun razularenih i samozaljubljenih svetskih putnika, koji već godinama žive na račun države, trošeći ogromne sume novca, a od njih nema nikakve koristi, nego samo nenadoknadive štete. neke stručne prognoze govore da bi ovaj bal mogao potrajati, s obzirom da je prvi potpredsednik vlade Srbije, Aleksandar Vučić, zastupajući Demokratsku stranku, odlučio da ostavi sve Jeremićeve kadrove koji su zatečeni "na položaju

 

Inasjder D-7

 

Većinu kadrova koje je u diplomatsko konzularnim predstavništvima i u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije postavio bivši resorni ministar Vuk Jeremić, novi ministar, Ivan Mrkić, samo je potvrdio, onako kako je to zahtevao prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić. I na ovaj način, vidljiv je duh kolaboracije vodećih ljudi Srpske napredne stranke sa Demokratskom strankom. U diplomatiji je to posebno izraženo, pa su tako predizborna Vučićeva povremena pozivanja nestranačkih ličnosti, pa i članova Demokratske stranke, da se uključe u "borbu za obnovu zemlje", mnogi doslovno shvatili. Grabeći i fotelje i funkcije, armija Jeremićevih kadrova ostala je "na položaju" a od najavljenog Mrkićevog zaokreta neće biti ništa, dokle god Jeremić iz Njujorka bude vodio suštinsku spoljnu politku Srbije u sadejstvu sa Aleksandrom Vučićem.

Da je to zaista tako, govore i glasovi razuma upućenih izvora: "...Da li će gospodin Mrkić, makar za časak, smeti da skrene sa puta gospodina Jeremića i vrati sve one dvorjane koje je u inostranstvo po hitnoj proceduri, proterao gospodin Jeremić, pre formiranja nove vlade, bez obzira na ogromnu materijalnu štetu koja je nastala tim iznenadnim slanjem tog veoma stručnog kadra i, koje je država Srbija morala da plati?! Zbog ovakve hitnosti otišle su desetine hiljada evra kroz prozor, koje, naravno, niko ne sme da pomene.  Sličnim akcijama se bavio i Vuk Jeremić, pa, ako je spoljna politika R.Srbije imala bilo kakav kontinuitet, to je udomljavanje svojih policajaca, kafe kuvarica, baštovana i nezaobilaznih servilnih pratilaca...".

A, kako istinski žive, i kako se "vladaju" u svojim diplomatsko konzularnim "hacijendama", posvedočio je i iskusni diplomata, Tabloidov konsultant, koji je u pismu povodom istraživanja o pokretnim i nepokretnim zadovoljstvima Jeremićevih kadrova, skrenuo pažnju na slučaj srpskog DKP u Argentini...

"... Očigledno je da niste imali uvid u ovaj ugovor jer ga niste komentarisali na pravi način i sve ovo što je urađeno niste nazvali pravim imenom. Radi se o pljački i punjenju kase Demokratske stranke kao i džepova onih koji su pripremili i realizovali ovaj ugovor. Ovo je samo jedan od primera kako se velike pare slivaju na račun ,,žutih" a u konkretnom slučaju sve je odradio Zoran Vujić, pomoćnik ministra spoljnih poslova koji je nekoliko puta putovao u Peru kako bi sproveo u delo pljačku i jedan deo para (provizija 5 odsto) smestio na svoj račun u na račun ambasadorke u Buenos Airesu, Gordane Vidović. Inače, Zoran Vujić je rođen u čileu i ima njihovo državljanstvo. Do 2000 godine je živeo u Madridu i radio kao suvlasnik jednog restorana. Ovaj inženjer poljoprivrede u početku radi u kabinetu Borisa Tadića a kasnije postaje pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije (Jeremića).

Više puta bio specijalni izaslanik bivšeg predsednika Tadića, posebno tamo gde treba prljave pare oprati i preneti Demokratskoj stranci i, naravno, deo u svoje džepove. Posebno mesto zauzima ,,saradnja" sa Azerbejdžanom. U mnogim slučajevima, pa i u ovom, pomoć mu pružila ambasadorka RS u Buenos Airesu, Gordana Vidović, inače u MSP poznata kao Goca - droca, koja imenovana za ambasadora kao kadar SPS da bi kasnije prešla u DS. U Argentini poznata kao strastveni kockar i osoba koja je koristeći svoju funkciju ojadila naše i argentinske privrednike reketirajući ih i ucenjujući kako bi mogli da obavljaju privrednu saradnju jedni sa drugima.  U diplomatskim krugovima je zovu ,,Ambasador procenat". Isto tako, pošto pokriva na nerezidencijalnoj osnovi i Peru, kod mnogih Srba koji rade i stvaraju u toj latinoameričkoj zemlji, ,,pozajmila" velike pare koje, naravno nikada nije vratila a i neće jer sve potrošila pokrivajući kockarske dugove. Još malo podataka poslovno-stambeni kvadrat u reprezentativnom delu Perua, gde se nalazi zgrada Ambasade i Rezidencija se prodaje po 5-6 hiljada dolara. Tu nije uračunato i zemljište koje je sastavni deo ,,prodatih" objekata.

Dostavljeno i nekoliko ponuda koje su više nego duplo veće od ugovorenih od kojih jedna preko 9 miliona dolara. Te ponude sakrili glavni igrači ove pljačke. Procenu vrednosti imovine po objektu, poznate agencije za nekretnine procenjuju za 500 sola (oko 180 dolara, što se lako može proveriti) a u ovom slučaju plaćeno 5 odsto od ugovorene vrednosti koje, naravno, otišle u džepove Z. Vujića i G. Vidović...".

Ministarstvo spoljnih poslova zadržalo je sve Tadićeve ambasadore, koji nas i dalje sramote. Počev od Ane Urošević- Hrustanović, koja sa 32 godine predstavlja Srbiju u Rimu, a njena svekrva Radmila Hrustanović u Bratislavi, u Slovačkoj, do Vladimira Petrovića, takođe 32-godišnjaka koji je ambasador u Vašingtonu.

Naprednjaci su, dakle, u otvorenoj koaliciji sa poraženim snagama iz DS-a.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane