Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Reagovanje

Reagovanje

 

Korupcija i pljaèka na Vojnomedicinskoj akademiji

 

Doktorima oèi ispadaju kad vide pare

 

Visokopozicionirani struènjak sa Vojnomedicinske akademije (VMA),  pismu upuæenom redakciji Tabloida, opisuje kako njegove kolege lekari zaraðuju ogroman novac pljaèkom ustanove u kojoj rade i stalnim koruptuvnim poslovima

 

..........

 

Poštovani, u broju 254 od 15.03.2012 ste objavili èlanak ,,Oèevidno bezoèno" o liku i delu naèelnika Oène klinike VMA, koji je podigao veliku prašinu u Ministarstvu odbrane i vojno-obaveštajnoj agenciji. Bilo mi je interesantno da to istražim. Evo nekoliko zakljuèaka do kojih sam došao...

Informacije koje ste objavili su potpuno taène. Ova saznanja ima i VBA, meðutim pukovnik Miroslav Vukosavljeviæ je saradnik DB i VBA veæ 12 godina pa se informacije o njemu zataškavaju. Panika je nastala jer su objavljeni poverljivi podaci službe VBA. Drugo, pukovnik M.Vukosavljeviæ je na Oènoj klinici VMA organizovao kriminalnu grupu koja je za zadnje dve godine oštetila budžet VMA za oko 4 miliona evra. Tu grupu saèinjavaju pukovnik prof Miroslav Vukosavljeviæ - naèelnik Oène klinike VMA, potpukovnik dr.Vladimir Draganiæ, naèelnik odeljenja za kataraktu, potpukovnik ass. Mirko Resan - naèelnik odeljenja dijagnostike oka (refraktivna operacija), dr Irena Popoviæ - anesteziolog u operacionim salama VMA, Ljiljana Milašinoviæ - sestra u operacionim salama VMA...

 Ova grupa je na nekoliko naèina štetila budžet. Pacijenti zakazani na VMA da plate operaciju katarakte ili vitroretinalu operaciju, pod izgovorom da nema odgovarajuæeg soèiva, materijala za operaciju, obaveštavaju se, kad doðu na zakazanu operaciju na VMA, da æe biti za iste pare operisani na privatnu kliniku MILMEDIC (stvarni vlasnici poliklinike M.Vukosavljeviæ i V.Draganiæ), od strane ova dva hirurga, jer tamo  ima sav potreban materijal (uglavnom iznešen iz operacionih sala VMA!).

Pacijentima koji se usprotive tome menja se dijagnoza i otpuštaju se sa klinike bez uraðene intervencije. Pacijentima  koji žele da plate refraktivnu operaciju (skidanje dioptrije) na VMA, pripremna merenja se urade na VMA a zatim ih dr. M. Resan (provereni kadar DS, unapreðen za uspešno pljaèkanje budžeta VMA potpukovnièkim èinom od strane Dragana Šutanovca), pod izgovorom da ne radi aparat za operaciju, prebacuje u MILMEDIC gde im se uradi operacija i sve naplati.

Tako sedmièno prebacuju oko 40 pacijenata i direktno štete budžet VMA za oko 150.000 evra meseèno! Potrošni materijal za operacije (oèiva, setovi za kataraktu, setovi za vitro -retinalne operacije, noževi za refraktivnu operaciju, setovi za anesteziju) se uzimaju iz sala za operacije VMA (to radi deo grupe koji su zaposleni u operacionim salama) i tako štete budžet VMA za oko 30.000 evra meseèno!

 Posebna prièa je sa zloupotrebom leka EVASTIN. On se daje pacijentima na VMA u istraživaèke svrhe i nije registrovan u Srbiji za zvaniènu upotrebu. Meðutim to ne smeta ovoj grupi da ovaj lek u špricevima iznose sa VMA i daju ga pacijentima u poliklinici MILMEDIC po ceni od 400 evra po tretmanu.mimo bilo kakvih zakonskih  okvira èineæi krivièno delo (korištenjem javno neregistrovanog leka) protiv zdravlja ljudi. Sve ovo ukazuje da je u protekle 2 godine budžet VMA ošteæen za oko èetiri miliona evra!

 Evidentno da je ova grupa bila pod zaštitom odreðenih struktura bliskim Demokratskoj stranci (V. Draganiæ jako blizak vrhu DS) , kao i VBA (naèelnik S. Kovaè posredovao u postavljenju M.Vukosavljeviæa na èelo Oène klinike VMA), meðutim videæemo da li æe nova vlast imati snage da se obraèuna sa ovakvim primerima.koji nažalost nisu usamljeni.

 

(Ime autora poznato redakciji)

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane