Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Babovina

 

Babovina

 

Jedan bauk kruži Vojvodinom-bauk pljačke, lažnih investicija i stvarnog propadanja

 

Balkanska pravila na Bulevaru Evrope

 

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić umešan je u sve velike kriminalne afere u Vojvodini, uključujući i velika pranja novca. Ne postoji nijedan slučaj organizovanog kriminala u Vojvodini koji on nije odobrio, prećutno ili aktima kojima je kršio sve postojeće zakone. U poslednje vreme, na videlo izlazi i njegova direktna odgovornost i za ekološku katastrofu u nekim vojvođanskim opštinama. Ali, njega i njegove nema ko da uhapsi!

 

Arpad Nađ

 

U građevinskim pljačkama i prevarama koje su na novosadskom Bulevaru Evrope obavili vlastodršci i njihovi "investitori", država je izgubila oko 4,5 miliona evra. Na toj lokaciji se nalazi i stan predsednika Izvršnog veća Vojvodine, Bojana Pajtića, ali i onih dvanaest stanova njegovog kuma, bivšeg gradonačelnika, Igora Pavličića. Poslednji je veličine od 200 metara kvadratnih i nalazi se u ulici Stevana Musića. Pre nekoliko dana, uknjižio ga je na svoje ime.

Tu je i hotel zaštićenog tajkuna Aleksandra  Gajića koji  je posle dva bankrotstva  prethodno ostavio ogromnu  praznu zgradu  na ovom očito privlačnom bulevaru. Ta Gajićeva prazna zgrada tone, jer statika nije dobro urađena! Posebna je priča što se to čudo od objekta nalazi tačno preko puta Pokrajinskog  SUP-a,  gde Gajić često svraća "na kafu".

Uzgred, bankrotirao je i Gajićev  hotel  "Aleksandar", ali njemu očigledno pare i krediti ne manjkaju  pa je ovaj "Isus iz Bobote", kako ga inače zovu, sebi  izgradio "Holidej Inn" sa dva sprata više, koje nije prijavio i koji su  izgrađeni  mimo građevinskog plana i dozvole.

  U samom centru Novog Sada, na neprikladnom mestu, sa neprikladnim izgledom i urbanističkim planom je i Matijevićev hotel koji je  takođe pravljen bez  bilo kakvog  nadzora Pajtićeve građevinske inspekcije.

U Novom Sadu je na isti način građen i Klinički centar Vojvodine u kome su pare od dobavljača  podelili Vesna Pajtić - Bolidovski i njen ljubavnik Dragan Drašković, dok su im leđa čuvali javni tužioci Đorđe Ostojić i Zagorka Dolovac! Na isti način je izgrađena i  "Kamenica 2" u kojoj nemilosrdno pljačkaju  pokrajinu i dobavljače Nada Čemerlić-Adžić  i njen zamenik Svetozar Nićin, kome su za zasluge kupili titulu pokrajinskog akademika, uz svesrdnu pomoć  Dragoslava Petrovića i Nenada Čanka.

Najzaslužniji za propast  Instituta za srce su Bojan Pajtić i Dragoslav Petrović koji su u neprekidnom lancu afera i pljački jedino sebi  pribavljali  korist.

Kao nagradu za provizije oko ova dva  nedovršena građevinska projekta u zdravstvu, posrednik  u izvođenju radova, čuveni Aca Dijagonala izgradio je u Senti Bojanu Pajtiću kuću koja se okreće! Koliko je pokradeno  u svim ovim projektima niko ne zna, pa zato nikad neće biti završeni. Darko Šarić im je davao novac da ga operu  u predizbornoj kampanji  po principu "kjuč u ruke", samo nije računao u kakve prljave ruke ide novac koji je prao!

  Prema podacima Biroa za borbu protiv narkotika, Novi Sad je najvažnija raskrsnica na Balkanu i glavna pijaca narkotika u Srbiji. Tu se od logistike stavlja u džep 20% provizije, a 20% opere  građevinska mafija, a u senci sede likovi  iz Pokrajinske političke elite.

Po tim istim podacima, u Novom Sadu je od  zarade u transportu narkotika izgrađeno preko 100.000 kvadratnih stambenih metara. Koliki je bio efekat "trgovinske razmene", najbolje govori i podataka da je Šarić sa obrtom od milijardu evra, tri puta nadmašio privredu Srbije u kojoj su žuti banditi pelješili  oko 250.000 radnika. 

  Tajkun Mile Jerković, sa svih pet razreda osnovne škole, bio je posrednik Bojana Pajtića u trgovini sa Šarićem. On  je prodavao propale firme po Vojvodini "bosu sa Tatarskog Brda".  Jerkovića već nekoliko godina čuva 50 specijalaca, od kojih svaki  ima platu 1.000 evra mesečno! Svi se boje da Mile Jerković ne propeva. No, Mile tvrdi  da je bez para...Ali, kod koga su nestale pare kojim su preplaćivane  propale firme koje je kupovao  Šarić na osnovu prikazanog  lažnog knjigovodstva u njima?

Pokojni Branko Glušica, bio je iskusan policajac. Skupljao je informacije o vezi političara i Darka Šarića. Međutim, njegove veze u  Crnoj Gori  su  ga izdale te noći, uoči ubistva. U kafanama u kojima je sedeo oko novosadskog SUP-a se znalo  da se sprema da ''podseća''određene ljude iz Izvršnog veća Vojvodine.

Tadašnji načelnik SUP-a, Miladin Kostrešević, na veliko čuđenje svih u policiji, izašao je na uviđaj, da pokupi čaure i proveri  telefonske listinge, uspešno je obavio  zadatak, a za nagradu mu je Bojan Pajtić omogućio lagodnu penziju.

   I Dušan Borovica, Pajtićev graditelj novosadskih bulevara  i vlasnik kamenoloma u Nacionalnom parku Fruška Gora, odakle je odvožen kamen i preprodavan na koridoru 10 (ideja Dragoslava Petrovića) -  u zatvoru je već tri meseca.

    Kriminalistička policija  je ovih dana privela deset osoba osumnjičenih da su učestvovali u nezakonitom prisvajanju 327 hektara zemljišta oko Novog Sada u državnoj svojini, vrednog gotovo 320 miliona evra, u organizaciji Slobodana Šćekića koji je takođe boravio na Tatarskom Brdu, a poznavao se dobro i sa Bojanom Pajtićem.

Sporno zemljište koje je nekada koristilo Društveno preduzeće "Sloga Kać" nalazi se u industrijskoj zoni  Novog Sada, gde je jedino moguće širenje grada, zbog čega je ova lokacija ima hiljadu puta veću vrednost. Saznanja su da iza ove pljačke takođe stoje čelnici iz Pokrajine.

Pajtić je znao i za sve malverzacije sa autobuskom stanicom, zbog koje grad  po presudi iz Brisela  treba da plati 1,5 milijardu dinara odštete. To se dešavalo kad je u koaliciji  sa žutima bila  Maja Gojković. Upućeniji novosađani  su ubeđeni da je Maja Gojković otišla u SNS da izbegne  krivično gonjenje.

U međuvremenu, Bojan Pajtić (u stanju potpunog ludila) živi sa svojim novim dečkom na Bulevaru Evrope,  pa u strahu od hapšenja vodi telefonske sednice  Izvršnog veća,  gde rešava da se ne radi dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine, u čijoj je pljački sa Dušanom  Elezovićem lično učestvovao.

 Ali, i Elezović je ovih dana "pušten niz vodu". jer Pajtić  zna da je i on do guše u kriminalu. Jedina ostala karta je da se sa kriminala skrene pažnja na  neku tobožnju  ugroženu  bezbednost u Vojvodini, zbog čega je lično telefonom zadužio Ištvana Pastora,  jer je najbolje kad  manjine  progovore o tome.

  Greška je jedino što tu istu Vojvodinu u kojoj je ''ugrožena bezbednost'' vode Bojan Pajtić i Ištvan Pastor, i što je ona za njihovog mandata opljačkana do kraja. Zato  treba jedan drugog  da  pogledaju u oči pre saslušanja, koja  neminovno dolaze, jer  je došlo vreme da se računi polože, o čemu im sada pričaju  Jožef  Kasa i Oliver Dulić.

Vesna Bolidiovski  Pajtić i njen ljubavnik Dragan Drašković su se napljačkali najviše u novosadskom zdravstvu. Bolidovska sada putuje po svetu, a Dragan Drašković kupuje kuće i kafane, dok istovremeno školuje decu u Švajcarskoj. I direktorka u Kamenici  u zamenu za znanje broji pare, dok manipuliše sa doktorima, a njeni sinovi putuju po desetak puta godišnje u Ameriku. Vesna Kopitović je postala pokrajinski sekretar za zdravstvo,  jer je veštački oplodila Dušana Elezovića. Inače, i ona je pozvana da ćuti, i o svom radu kao ginekologa, i o zdravstvu pokrajine.

U Vojvodini punom parom rade i Pajtićeve trovačnice. Tako je nedavno nekoliko hiljada građana opštine Kovačica izrazilo ogorčenje na protestu zbog namere da se u blizini tog mesta gradi fabrika za preradu opasnog otpada firme "Junirisk", uz najavu da će nastaviti proteste. Pajtić je javno optužen da je primio mito, da bi odobrio gradnju "fabrike smrti" na njivama Kovačice i da bi zbog toga trebao da podnese ostavku.

Učesnici protesta su kazali da je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine 27. decembra uz urgiranje i preporuku Bojana Pajtića, kojeg direktno optužuju da je tim povodom primio mito, izdao građevinsku dozvolu firmi "Yunirisk" za gradnju sporne fabrike.

Beogradska firma „Yunirisk" se ne obazire na peticiju i proteste građana i ne odustaje od početka radova na gradnji prve ovakve fabrike u Srbiji. U elaboratu firme se direktno navodi da će se u Kovačici prerađivati opasni otpad naftne i hemijske industrije, otpadi boja, lakova, kože, obuće, farmaceutske i metalurške industrije!

 „Yunirisk" planira da opasni otpad prerađuje na 370 metara od prvih kuća Kovačice i na 520 metara od izvorišta pitke vode. Planirano je da se iza fabrike „Loroplast" dovozi opasan otpad u buradima i kontejnerima, i skladišti po strogim standardima. Ali, uprkos tome, to je visokorizičan otpad, i u slučaju oštećenja ambalaže može da dovede do požara ili zagadi pitku vodu. Firma „Yunirisk" nije dobila dozvolu za gradnju ovakvog postrojenja ni u jednoj opštini u Srbiji i Crnoj Gori. U opštini Pančevo dva puta je tražila lokaciju, ali nije dobila saglasnost da gradi fabriku ni na 10 kilometara od grada - kažu predstavnici grupe građana „Hlas Ludu".

Građani Kovačice tvrde da je kod Zagreba ovakva ista fabrika izazvala ekološku katastrofu, izgorela je i nikada više nije dobila dozvolu za rad, dok je u Slovačkoj izazvala trajno zagađenje pitke vode.

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane