Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

LDP-ovi komesari kulture haraju Narodnim univerzitetom "Božidar Adžija"

 

"Smeniti ga ne možemo“

 

U pismu koje je redakciji Tabloida dostavila grupa zaposlenih radnika Narodnog univerziteta "Božidar Adžija" u Beogradu, opisano je nasilje kome su izloženi od strane kadrova Liberalno demokratske partije (LDP), u čemu prednjači direktor ove ustanove, Ratomir Anđelković. Redakcija pismo objavljuje bez skraćenja.

.......

 

Obraćamo vam se u ime nezadovoljnih i oštećenih radnika NU 'Božidar Adžija', u nadi da ćete svojim uticajem pomoći razrešenju teške situacije u ovoj našoj ustanovi koja je počela da propada pre nekoliko godina, dolaskom direktora iz Demokratske stranke, a intenzivirala se dolaskom direktora iz LDP-a na rukovodeću poziciju. Naime, sadašnji direktor Ratomir Anđelković (LDP) je svojom nesposobnošću, nestručnošću, neznanjem i bahatošću doveo do toga da je naša uspešna kuća, koja je na godišnjem nivou zarađivala 100 miliona dinara (a i sada zarađuje samo nešto manje) dovedena u situaciju da radnici ne primaju plate, pa čak ni naknadu za prevoz, sa obrazloženjem da "para nema", iako svi zaposleni rade punim kapacitetom, sa velikim brojem polaznika koji izmiruju svoje obaveze. To jasno ukazuje da naš novac negde odlazi. Pri tom se radnicima prikazuju samo rashodi (uvećani nekoliko puta u odnosu na realne, pa je već svima jasno da su lažni!), a ne prihodi, što ukazuje na već viđeni scenario gde se jedna dobrostojeća kuća namerno vodi u stečaj.

Pri tom, Anđelković namerno ne izmiruje obaveze, kao sto su računi za struju (zbog čega nadležne službe šesto dolaze da je isključuju), grejanje i sl.

 Ne uplaćuje radnicima socijalno i penziono osiguranje, zbog čega ceo januar 2013. godine nismo imali overene zdravstvene knjižice. Kada mu se neko od radnika obrati, tražeći svoju platu koju nije primio od oktobra 2012. godine, Anđelković ga uz vulgarne izraze izbacuje iz kancelarije. Od kada je postavljen za direktora NU 'Božidar Adžija' od strane Opštine Vračar, pre tri godine, nije sklopio nijedan posao, što je prepoznatljivo za kadrove DS-a i LDP-a, ali je zato svojim nemarom i neznanjem uspešno upropastio skoro celu našu poslovnu mrežu u Srbiji (ispostave u Novom Sadu, Boru, Kruševcu, Prokuplju, Leskovcu, Pančevu, Zemunu...). Uz sve to, zastrašuje radnike otkazima, preti im i ponaša se kao 'zli gazda' u državnoj ustanovi.

Uhvaćen je u nizu finansijskih malverzacija, a utehu i podršku traži i pronalazi u rukovodećoj strukturi Opštine Vračar, na čelu sa predsednikom opštine Branimirom Kuzmanovićem (DS). Anđelković je sa imenovanim sproveo niz finansijskih malverzacija (renoviranje sale NU 'Božidar Adžija'), pri čemu su međusobno podelili oko tri miliona dinara jer je za toliko prikazan veći trošak.

Zbog toga predsednik opštine Kuzmanović neće da smeni Anđelkovića iako su zaposleni u NU 'Božidar Adžija' to od njega zahtevali. Kuzmanović kaže: 'Opština je postavila Anđelkovića, ali ne može da ga smeni!'

Uz sve to, uspeli smo da dođemo do poverljivih dokumenata iz računovodstva kako je Andjelković, uz pomoć šefa računovodstva Helene Bendeković, otvorio karticu bez limita potrošnje kod Credit Agricole banke, pri čemu Anđelković plaća svoje privatne račune našim novcem, dok mi ne primamo platu.

Takođe je udvostručen iznos duga prema firmi Trajković, koja je dobila spor na sudu protiv NU 'Božidar Adžija' sa 4.00.000 dinara na skoro 8.00.000 dinara, pri čemu su Anđelković i šef računovodstva Helena Bendeković izvukli materijalnu dobit. Uz sve to, Anđelković i Bendeković manipulišu novcem koji mi zarađujemo tako što ga stalno prebacuju sa računa na račun (otvorili su 11 računa) da niko ne bi mogao da uđe u trag novcu. Odnevši dokaze kod advokata, rečeno nam je da imamo elemente za krivičnu prijavu, što smo i uradili 12. 02. 2013. godine (poslali smo u MUP- 29. novembra i Okružno javno tužilaštvo), ali se niko od nadležnih još uvek nije po tom pitanju oglasio, a naše dragoceno vreme prolazi.

Uskraćeni za podršku i pomoć lokalne i gradske vlasti, sa osećajem nemoći da na bilo koji način ispravimo ovu veliku nepravdu, obraćamo vam se sa nadom da ćete razumeti našu nezavidnu situaciju i pomoći nam.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane