Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Osioni partijski diletanti i početnici haraju Agencijom za privatizaciju

 

Više korodinatora nego izvršilaca

 

Grupa radnika Agencije za privatizaciju obratila se pismom državnom vrhu Srbije i prosledila ga, istovremeno, redakciji Tabloida, zbog uvida najšire javnosti o prilikama u jednom od najvažnijih uporišta partijskih i ličnih interesa vladajućih oligarhija. Tabloid ga prenosi uz neznatna skraćenja...

 

...

 

Mi radnici Agencije za privatizaciju smo vas u novembru 2012. godine, upozorili na dešavanja u ovoj instituciji, o tome ko i šta radi, kao i na činjenicu da pojedinci koji bez imalo znanja (kursevi po Engleskoj i Americi) rasprodaju budzašto ovo malo imovine što je ostalo u sirotoj i napaćenoj Srbiji.

Žalosno je kada ste svedoci činjenice da se omladina-početnici i članovi raznih partija uče privatizaciji za velike plate na visokim nezasluženim pozicijama, da u stvari nemaju ni potrebno znanje ni iskustvo, pa tako i ne znaju šta i kako privatizuju!

 Ipak, bez imalo svesti i savesti o tome šta rade, sprovode postupak prodaje preduzeća pri čemu ostavljaju veliki broj radnika bez posla i nade da će ikada doći do kore hleba. Uz sve to, vrli ministar Dinkić i dalje deli pare strancima, ne bi li se barem malo zadržali u ovoj, zbog njih unesrećenoj zemlji. Verovatno je samo njemu jasan razlog ovakvog ponašanja...

 Pre svega je  potrebno da pročitate pažljivo prvi dopis na koji niko nije reagovao. Izgleda da svim strukturama društva kojima je dopis upućen, odgovara ovakva postavka stvari. Mi smo vam u prošlom pismu ukazali na pojedince u Agenciji za privatizaciju, na njihov odnos prema poslu koji obavljaju i neograničenu beskrupuloznost i drskost u odnosima prema društvima i radnicima gde se sprovodi privatizacija, na bahato ponavljanje prema ostalim zaposlenima u Agenciji, na mobing koji sprovode nad stručnim kadrom, kao i na njihovo otimanje para (samo za sebe i svoje!).

Tražimo da se provere sva primanja koja imaju zaposleni u Centru za privatizaciju, a posebno Aleksandar Sarić ( zvani Procenat), Marijana Radovanović, Borko Milosavljević (mlad ali vrlo nepismen čovek koji još nije shvatio šta se radi u Agenciji, a veruje da će biti izbran za direktora Centra, pošto je sada pripadnik SNS-a).

 U Sektoru za operativno pravne poslove: Jelena Šulejić, Duško Puđa, Slavica Savičić, Tamara Kovačević, Katarina Pavićević...Ova poslednja dolazi na posao za 130.000 dinara plate, ali dve trećine radnog vremena radi svoje predmete iz advokatske kancelarije iz koje je došla! U Centru za kontrolu zastupnika kapitala: Ilijana Stamenković koja postavlja privremene zastupnike kapitala u preduzećima gde je raskinuta privatizacija i "tali" se sa njima - uzima dobar deo njihovih primanja, Ivan Rukanović...

Posebno ukazujemo na njihov drzak i beskrupulozan odnos prema zaposlenima u Agenciji, kao i krajnje birokratski odnos prema strankama, posebno prema ljudima iz unutrašnjosti Srbije.

To su sve osobe koje pre svega nisu ljudi, u njima nema poštenja, poštovanja prema drugima, nema stručnog znanja osim improvizacijei sprovođenja naloga. Ono što je nedopustivo, to je njihovo članstvo u nadzornim odborima društava koje Agencija kontroliše, kao i njihovo angažovanje u tim istim društvima u svojstvu neizvršnih direktora. Posebno je zanimljivo što je svaki od njih angažovan bar u 4-5 društava po ovom osnovu. Naknade za ovakvo , "angažovanje," su poprilično visoke, pa se mi pitamo kako može onda da postoji kontrola poslovanja društva i mogućnost nepristrasnosti, kada im je bitan samo novac koji dobijaju.

Sigurni smo da im ne bi padalo na pamet da se angažuju bez para- za dobrobit društva. Pitamo direktora Cvetkovića zašto sve ovo dopušta i da li zna šta i ko radi u Agenciji. Jer u Agenciji za privatizaciju postoji evidencija njihovih angažmana u firmama koje kontroliše Agencija i tražimo da se javno izađe sa tim spiskom. Sve što ova grupa radi je krajnje nemoralno, i daleko od zakonskog. Zamenik direktora je Olivera Aranrđelović- agent za prodaju nekretnina koja je došla iz Australije. Koncept privatizacije još nije shvatila. Ona ima za cilj da prodaje nekretnine naših preduzeća bez obzira na posledice - radnike, poverioce... Samo da se proda!

 Ono što je još neprimereno jeste činjenica da ova grupa kvazi stručnjaka vrši restrukturiranje akcionarskih društava bez saglasnosti svih akcionara i to po zakonu i uredbama za privatizaciju i restrukturiranju društvenog kapitala. Toliko o znanju. Kadar koji vodi privatizaciju u Agenciji je najnestručniji kadar od kako ova institucija postoji.

Ako se na ovo doda i činjenica da ovakvi ,,stručnjaci" rade po LEX specijalisu - Zakonu o privatizaciji i njihovim (čitaj: Dinkić) Uredbama, onda je jasno da je njima zaista lako da rade protivustavno, protiv osnova Zakona o obligacijama i ostalih sistemskih zakona. Oni su zakon!

Zbog načina na koji sprovode privatizaciju i ostavljaju poverioce i radnike bez ikakvih mogućnosti da se namire, svi građani Srbije će biti u obavezi da namire njihove greške po međunarodnim presudama svih poverilaca koji će sigurno tužiti Agenciju za kriminogeno sprovođenje privatizacije. Za ovakva namirenja neće biti dovoljno ni nekoliko godišnjih budžeta Srbije. I opet ćemo mi građani da plaćamo njihove greške i hirove. A što se tiče Uredbe o evidentiranju potraživanja radnika po presudama, to je još jedna velika prevara ovog naroda, po sistemu ,,1000 evra" svakom građaninu.

Posebno želimo da ukažemo gospodinu Vučiću na kadrove iz Agencije za privatizaciju koji su bili uzdanica G17, a koji sad hrle i nude se SNS- u da pomognu ,,svojim znanjem". Ako SNS nema dovoljno stručnog kadra, kadrovi kakvi su Aleksandar Sarić, Marijana Radovanović, Borko Milosavljević, llijana Stamenković, Šulejić, Savičić, Puđa... mogu samo da štete SNS-u. U poslednjih mesec dana usklađivanjem sistematizacije sebi su ponovo povećali plate kroz izmišljena radna mesta! Više ima koordinatora nego izvršilaca. U Agenciji se ne ceni znanje, nego samo pripadnost grupi i partiji. Dosta nam je G-ovaca, SPS-ovaca, DS- ovaca i ostalih, ovoj Srbiji je potreban pošten, vaspitan, kulturan, obrazovan i stručan kadar koji će da sprovede postupak privatizacije na zakonit način.

Znanje koje ova grupa iz "kruga dvojke" ima, više je nego oskudno. Zadatke i uputstva dobijaju od savetnika (koji rade za vlast) i ministara koji tajkunima i svojim prijateljima nameštaju prodaje već osiromašenih preduzeća za male pare. Dok narod nema od čega da živi, pojedinci iz Agencije za privatizaciju primaju i do 500.000 dinara mesečno!

  U Centru za privatizaciju posebno se ističe Marijana Radovanović, direktorka centra sa platom od 200.000 dinara mesečno, kao i plaćeno članstvo u nekoliko upravnih i nadzornih odbora( od kojih svaki "donosi" po 42.000 dinara"). Ovo članstvo se obezbeđuje u preduzećima gde je raskinuta privatizacija. Agencija se stara o njima.

 Tu je, takođe, i Aleksandar Sarić -zamenik direktora centra za privatizacuu sa platom oko 180.000 do 200.000 dinara mesečno, kao i plaćeno članstvo u nekoliko upravnih i nadzornih odbora (od kojih svaki donosi po 42.000 dinara). Treba pomenuti i Jovana Matanovića, mladogi perspektivnog znalca posla (25 godina) kojem je tata iz SPS-a, uspeo da obezbedi posao rukovodioca i platu od 120.000 dinara mesečno i članstvo u upravni, ili nadzornim odborima. Bio je, čak, nagrađen i putovanjem u Tokio, na sastanak svetske banke! Zajedno Marijanom Radovanović, predstavlja "pravi kapacitet". Uz ovo ide i funkcija izvršnog direktora u preduzećima, a visina isplate je stvar dogovora.

Tu su i ostali rukovodioci ovog centra koji mesečno, po istom principu, zarađuju i do 300.000 dinara. To, naravno, ne bi bilo toliko problematično da oni nešto o svom poslu znaju. Na žalost, njihovo svo znanje se svodi na improvizaciju, dok ne dobiju nečiji stav sa strane.

U međuvremenu, drsko i krajnje brutalno i bezobrazno daju nemušte naloge završenim ekonomistima i pravnicima da sve osmisle i urade im "projekat". Njihovo umeće svodi se samo na sprovođenje volje bogataša i političara spolja. Njih se ne tiče napaćeni narod u devastiranim preduzećima kojima agencija upravlja.

U sektoru za operativno pravne poslove po istom bezobraznom principu "mlate pare". 

U ovu službu, u septembru ove 2012. godine, iz Agro banke se vratila po uzetim parama za tehnološki višak Ivana Predojević. Njen muž je stomatolog i po "specijalnim cenama" popravlja zube takozvanim VIP službenicima Agencije za privatizaciju.

U novembru mesecu, direktorka sektora za operativno pravne poslove Jelena Šulejić zaposlila je - normalno bez konkursa- svoju drugaricu Katarinu Pavićević i to odmah na mesto rukovodioca iako ova pojma nema ni o čemu se radi.

Ali, ima vremena, naučiće, polako, za 120.000. dinara mesečno! Još ako joj se pridoda neki upravni ili nadzorni odbor ili funkcija (ne)izvršnog direktora, može polako da se obrazuje uz rad...

Ali, ipak, prvaci sveta u lopovluku su zaposleni u Centru za kontrolu izvršenja ugovora. To je jedna kriminalna grupa koja se raspodelila po preduzećima gde je raskinuta privatizacija i tamo onoj sirotinji od radnika dele svoje neznanje i bezobrazluke, po principu "...Ja sam iz državnog organa i biće kako ja želim".  Na mesta privremenih zastupnika rasporedili su svoje drugove i partijske kolege. Bira ih direktorka ovog centra Julijana Vučković inače izuzetno drska žena koja je već ranije, zbog pritužbi radnika na njeno ponašanje trebala da dobije otkaz, ali su je "drugovi" spasli. Bila je čak i u zatvoru kratko vreme zbog slučaja "Azotare", pa je puštena. Njena primanje mesečno iznose i do 500.000 dinara! U ovoj službi, posebno se ističu i Ivan Rukanović, koji na svojih 160.000 dinara plate i "pripadajućim" članstvima u raznim upravnim odborima sa po 42.000 dinara "apanaže" u svakom od njih...

 

(Imena autra poznata redakciji)

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane