Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

.......

 

Pacijent u devetoj deceniji života dobio batine od lekara Neurološke klinike u Beogradu

 

Klinički slučaj agresije     

 

U beogradskoj Neurološkoj klinici zaposleni koriste metode Gestapoa: posetioci se izbacuju napolje uz primenu sile, a nemoćne starce koji leže na podu lekari šutiraju. Uobičajena slika srpskog zdravstva, na žalost.

 

M. G.

 

U prepodnevnim satima 10. marta ove godine beograđanin M.D. (ime i prezime poznati redakciji) kao i svakog dana pre toga nedeljama unazad došao je u Neurološku kliniku u Beogradu da svojoj supruzi koja je tu na lečenju donese svežu presvlaku. Na odeljenju ga je srela jedna bolničarka koju je i ranije viđao i pitala ga da li ima specijalnu propusnicu.

  M.D. je imao običnu propusnicu sa kojom je do tada ulazio, ali je bolničarku razumeo da mu je potrebna posebna. Došlo je, dakle do običnog nesporazuma, ali je M.D. pošto je negativno odgovorio bio zamoljen da napusti bolnicu. U međuvremenu je pristigao i jedan pripadnik obezbeđenja koji ga je ispratio do izlaza.

  Nekoliko minuta kasnije M.D. se vratio u nameri da ipak svojoj ženi dostavi svežu presvlaku koja joj je zbog prirode bolesti bila svakodnevno neophodna. Na drugom spratu ga je prepoznao član obezbeđenja bolnice koji ga je prethodno ispratio do izlaza i koji je sada pokušao da ga iz bolnice izbaci primenom sile.

  M.D. ima 84 godine i oboleo je od angine pektoris, zbog čega mu je prilikom intervencije čuvara pozlilo, pa je pao na pod. U tom trenutku se na stepeništu pred ulaz na drugi sprat Neurološke klinike pojavio dr Dragomir Sokić koga je nesrećni M.D. zamolio da mu pomogne, jer mu nije dobro. Umesto toga dr Sokić, koji je i profesor na beogradskom Medicinskom fakultetu, starca je počeo da šutira, a zatim ga je uhvatio za noge i uz pomoć čuvara sneo do izlaza gde ga je bacio na zemlju i otišao.

  Ovu scenu su posmatrali drugi zaposleni na klinici, pacijenti i posetioci, ali niko nije smeo da reaguje.

  M.D. je posle ovoga otišao kod svog lekara koji ga je pregledao i dao mu sredstva za smirenje kako ne bi dobio infarkt. Narednih dana M.D. je svojoj ženi bez problema donosio presvlaku, nije imao nikakvih problema, kao što nije imao ni pre tog 10. marta.

  Ostaje pitanje, šta je ovaj incident trebao zaposlenima? Zašto se oni toliko panično plaše da u bolnicu ne dospe neko ko nema propusnicu?

  I, konačno, čemu profesor Sokić može da uči svoje studente medicine, buduće lekare, kada nemoćnog starca koji u predinfarktnom stanju leži na zemlji prvo šutira, a zatim ga kao džak izbacuje iz bolnice?

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane