Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Lopovski lobi u EPS: "Kesten grupa"- dve struje i pet preduze}a

Lopovski lobi u EPS:  "Kesten grupa"-  dve struje i pet preduzeća

 

Štaje Surla bez tendera?

 

U EPS-u vlada opšte rasulo. Pet distributivnih preduzeća se načisto otrgnulo od EPS-a. Njima rukovode Aleksandar Jokić (SNS, završio Geografski fakultet u Prištini) i Aca Marković, predsednik UO (SPS). Direktori distribucija se često ne odazivaju na sastanke kada ih poziva generalni direktor Obradović. U demonstriranju ignorišućeg odnosa prema generalnom direktoru prednjače SPS direktor Jugoistoka Niš Igor Novaković, kao i direktor Elektrovojvodine iz Palmine stranke Srđan Kržević.

 

Piše: Insajder E-4

 

Kadrovi SNS-a su tri puta lošiji od DS-a. Bitno im je samo da uzmu sebi što više, i što brže, a uz to da stranci nabace koliko moraju. U EPS-u postoje dve struje. Jedna je struja direktora Aleksandra Obradovića, sa svojom lopovskom ekipom (Vukosavljević, direktor finansija, Stojanović, direktor investicija, Rajačić - direktor HR, Jeremić - direktor telekomunikacija, Malešević - Mlađa krađa - direktor nabavke,  Aleksandar Surla -stručnjak za nameštanje tendera konsultantima). Ova ekipa stvara privid da nešto radi u korist firme, međutim, i ono malo što pogode, to ministarstvo blokira.

Druga struja je tzv. Kesten grupa koju vodi Aleksandar Jokić - savetnik, Dragan Veljić -glavni pravnik, čiji je glavni zadataka da kontroliše procese kroz opstrukciju sa pravne strane. Tu su i direktor EDB-a  Rajović (sramotno je šta sve pokušava sa softverom za naplatu), Kujović zvani Šiptar, Jovan Koprivica - unutrašnja kontrola -zadužen za reketiranje.....

Ministarka Zorana Mihajlović, jedna rascvetana dama je posebna priča. Pored toga što se posle četvrtog razvoda ponaša razuzdano, ona se trudi da smeni direktora Obradovića, ali ne zbog toga što on loše radi, već zbog toga što pokušava da sa pozicije ministra bude i direktor EPS-a. Čak i bez direktora Obradovića drži sastanke sa direktorima EPS-ovih firmi. Tu joj svesrdno pomaže Zoran Korać, špijun, lopov i njen povremeni ''serviser''. Na stranu to što je marginalizovala kadrove SNS-a čiji je član, a koji su bili u ministarstvu. Sve u svemu, njena grupa je jedna luda lopovska ekipa željna vlasti.

Pročitali smo tekstove insajdera E 8 - imali smo uvid u ugovore o kojima ste pisali, a gledali smo i šire, i čini nam se da vam je izvor informisanja omanuo - ti ugovori su u skladu sa propisima, i nama se čini da su slični sa ostalima.

Ljudi koji su tu iz EPS-a koji su opstali u rukovodstvu EPS-a su se povukli i čekaju da ovi odu. Stanje je loše za firmu, jer imamo nesposobnu ekipu oko direktora Obradovića, a sa druge ministarku i Kesten grupu koji sabotiraju sve akcije Obradovića. Na kraju će EPS da ispašta. Mada sve ovo možda nije slučajno, jer je poznato da se ministarka Mihajlović, svojevremeno kao član liberalnog krila G17 zalagala za rasparčavanje i prodaju EPS-a. Sada ima priliku da EPS totalno uruši da ga jevtino proda.

Zloupotrebe su brojne. Direktor Elektrovojvodine Kržević je u poslednjih par meseci oko 920 miliona dinara beskamatno pozajmio preduzećima koja nemaju veze sa EPS-om, ali imaju veze sa Draganom Markovićem Palmom. Zanimljivo je da Elektrovojvodine odbija da direkciji EPS-a dostavlja podatke o svom poslovanju za koje direktor Kržević misli da EPS ne treba da zna. Zbog toga je generalni direktor Obradović naredio unutrašnjoj kontroli, odnosno direktoru Koprivici, da ide u kontrolu poslovanja Elektrovojvodine.

Poslednji direktor iz prethodnog saziva Gvozden Ilić,(DS), direktor Elektrodistribucije iz Kragujevca, i dalje je na poziciji, pošto bespogovorno izvršava naloge Aleksandra Jokića. Ministarka Mihajlović i Aleksandar Jokić su tačku za njegovo smenjivanje skinuli sa prošlog upravnog odbora.Ministarka Mihajlović organizuje sastanke sa direktorima EPS-a, a na sastanak ne zove generalnog direktora Obradovića!

Ministarka Mihajlović je u svom ministarstvu marginalizovala sve državne sekretare i pomoćnike, koji ne odobravaju njen način rada, a nedavno je smenila i Mirjanu Filipović pomoćnika ministra iz SNS-a, samo zbog toga sto joj se usprotivila po pitanjima naloga koje je joj je izdavala, a koji predstavljaju krivično delo.

Ministarka Mihajlović i dalje radi na razbijanju EPS-a. Prvo je to pokušavala kao savetnik Miroljuba Labusa.  A, od  2004. do 2006. godine, bila je član upravnog odbora EPS-a, i preko direktora Srbijagasa Miloša Tomića rukovodila Srbijagasom.

Podsećamo da je, kada je EPS u pitanju, Labusov i njen plan bio podela EPS-a na delove, i prodaja distribucija (dakle tržišta) strancima, na način na koji je Svetska banka propisivala. Saborci na ovom poslu su joj bili urednik sajta Energyobserver Sijka Pištolova i Ian Brown tadašnji službenik Evropske agencije za rekonstrukciju, a sadašnji predstavnik banke EBRD u Beogradu. Zanimljivo je i to da je stalni konsultant ministarke Mihajlović g. Slobodan Ružić, koji je 2003 bio zamenik ministra energetike, i koji je bio autor predloga prvog Zakona o energetici, koji je predviđao rasparčavanje EPS-a. Taj zakon nije usvojen, pošto je krajem 2003 došlo do izbora.

Napade na EPS je nastavila preko sajtova Energyobserver, i kao bloger na sajtu B92, da bi se naprasno obrela u SNS-u, preko iste lobističke ekipe koja je Zoranu, ubacila i u G17, i postala je ministar. Sada namerno koči osnivanje javnog snabdevača EPS-a, čime po nezvaničnim komentarima iz rukovodstva EPS-a se odlaže poskupljenje struje od 12%, a time se urušava i poslovanje EPS-a. Uništavajući EPS, uništava se i srpska elektromašinogradnja,  jer EPS njima malo plaća, a nove poslove skoro da ne ugovara. Poslednje što je ministarka Mihajlović uradila, sa sednice upravnog odbora EPS je skinula tačku oko imenovanja direktora Javnog snabdevača, čime je odložila upisivanje direktora u sudski registar, a time i početak rada javnog snabdevača. Ministarka se zalaže i za postojanje pet operatera distributivnog sistema, čime se rukovodeće linije jos više urušavaju, a što će za posledicu da ima, da siromašni (južni) krajevi Srbije imaju skuplju struju, čime računa na revolt potrošača, i da ih okrene protiv EPS-a.

Zorana Mihajlović je pre 2000 godine bila bliska SPS-u, (tadašnji suprug joj je bio tehnički direktor Elektroistoka), za vreme vlade DOS-a je pokušala da uđe u DS, ali joj nije pošlo za rukom, pa je bila u G17, a sada je ministar ispred SNS! Ministarka Mihajlović je kroz nedavno usvojene mere za podsticaj obnovljivih izvora energija formalno ispunila obaveze prema Briselu, ali suštinski je destimulisala razvoj obnovljivih izvora energije, što je izazvalo oštar protest potencijalnih investitora.

Ostrašćena i netolerantna, a uz to malog stručnog znanja, i loše namere, ministarka je opasna i po sektor, i po Srbiju. Vlade se menjaju, ali je tu i Mihajlovićka i njene veze sa Svetskom bankom, članica je grupe East West Bridge (i ostalim finansijski rukovođenim organizacijama). EPS  se nalazi u teškom položaju zbog zločinačkog rukovođenja firmom u vreme prethodne vlade DS/SPS, a i sada, zbog toga što je razapeta između nestručne ekipe, koju je doveo direktor Obradović (koja možda i želi dobro firmi, ali to ne ume da uradi), lopovskog lobija oko Kesten grupe, i sa treće strane ministarke, koja ima želju za destrukcijom svega što joj se ne sviđa, a tu je i grupacija oko SPS-a, Palme i sličnih, koja preduzeća kojima rukovodi posmatra kao ratni plen

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane