Natrag

Rakovica

 

Rakovica

 

Život na račun onih koji ga nemaju

 

Grupa zaposlenih u gradskoj opštini Rakovica u Beogradu postavila svom predsedniku Milosavu Miličkoviću deset pitanja, koja su, istovremeno, dostavili redakciji Tabloida, kako bi i šira javnost u Srbiji bila upoznata, kako odnarođeni lokalni funkcioneri pretvaraju državne institucije u privatna preduzeća, preko kojih pomažu, najpre sebi, a onda i svojoj rodbini, prijateljima i stranačkim kolegama. A za narod, šta ostane...Redakcija objavljuje pismo (pitanja) bez skraćenja...

.........

 

1. Zašto jedino u Gradskoj opštini Rakovica nema plata za zaposlene?

2. Zašto su svim funkcionerima i zaposlenima u opštini Rakovica prošle nedelje isključeni mobilni telefoni i zašto se dugovi ne plaćaju? Apelujemo da nam neko pomogne i zaustavi ovo suludo ponašanje čelnika Gradske opštine Rakovica!

3. Proverite da li je tačno da su dugovi za mobilne telefone preko 10 miliona dinara (100.000 evra)! A rakovički funkcioneri daju sumnjive poslove svojim prijateljima i rodbinskim firmama!

4. Da li je tačno da je samo za poslove pripreme štampe, veb dizajna i sređivanja fotografija, tj. ulepšavanje predsednika gradske opštine Rakovica, dato preko tri miliona dinara (30.000,00 evra)? Da li je bilo javnog tendera, ko ga je je raspisao i da li je tačno da je firma koja je dobila posao "AN Telekomunikacije d.o.o.",  ustvari, firma u kojoj je radio šef kabineta predsednika, Nikola Kovačević?

5. Da li je tačno da je posao štampanja materijala dobila firma koja je vlasništvu roditelja šefa kancelarije za mlade Bojana Bogdanovića? I da li je bilo javnog tendera za ovaj posao?

6. Da li je tačno da renoviranje Mesne zajednice košta nešto manje od vrednosti predviđene za malu nabavku? I zašto je ovaj posao dodeljen odborniku Ljubomiru Todoroviću?

7. Zašto se žuri sa raspisivanjem tendera malih nabavki po starom zakonu? I koliko je raspisano malih nabavki po starom zakonu i kojih datuma?

8. Ko plaća proslave funkcionera?

9. Da li je tačno da je od 5. jula 2012. godine (od kada je predsednik GO Rakovica Milosav Miličković stupio na dužnost) zaposleno preko 70 radnika?

10. Da li je za sve te ljude raspisan konkurs, i koja je njihova stručna sprema?

 

 

(Zaposleni u Gradskoj opštini Rakovica i nezadovoljni građani Rakovice)

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane