Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od ju~e

Nismo mi od juèe

 

EPIZODA 102

 

Zoran Milojeviæ

 

Ako svi æute ja neæu da æutim i gledam kako pravoslavni hrišæani slave roðendane i gase sveæe na torti. Upaljena sveæa je simbol božije svetlosti. Kada se sveæa nasilno gasi, simbolièno  se gasi život, za nas koji verujemo a ne videsmo, simbolika je seæanje na buduænost. Bez roðenja nema buduænosti, a mi gasimo sveæe za sve prošle godine koje treba da ostanu u tami ugašene sveæe. To je logika bezverja, nije važno što smo živeli, važno je da živimo. Ko živi bez prošlosti ne razume život u buduænosti. Drvo izraslo iz korena postaje balvan èija je perspektiva beživotno ukopavanje u zemlju.

Sa frekvencije RTV B92 stalno nas kljukaju seæanjima na Tita. Sada su na redu "jela koja je voleo Tito".

Nadam se da æe istraživaèko novinarstvo dotiène medijske kuæe uskoro izaæi u javnost sa serijalom "klozeti u kojima je boravio Tito"

Klima iz tih idejnih mesta se sasvim još oseæa i deluje na Srbe, a oni nikako da se odviknu da ne zabadaju nos tamo gde je Tito trpao probavu i njene sadržaje.

U svojoj suludosti komunisti su posle rata angažovali Nikolu Popoviæa (roðeni brat Koèe Popoviæa koji je prebegao u Pariz) da piše o velièini Miloša Obrenoviæa! Time se i danas sve više bave komunistièki sinovi, unuci i ðaci.

Jesam Karaðorðeviæevac, ali sam uèen od boljih od mene, da pred Mihailom Obrenoviæem moraju sve srpske kape dole.

No, Karaðorðe je vratio snagu i ponos Srbima! Danas svi znaju za Gagarina, ko se sem struènjaka seæa Šeparda. Mnogo ljudi iz novije srpske istorije su uèinili velika dela, ali Karaðorðe je bio prvi! Svi ostali su drugi!

Nekoliko godina prièam poznanicima iz crnogorske opozicije da moraju steæi bar deset odsto glasaèa više nego partija Mila Ðukanoviæa da bi ga skinuli s vlasti. Njega je Zapad nauèio svim marifetlucima za kraðu glasova. Prosto Srpski reèeno opozicija mora da ima ba dvadeset hiljada glasova više.  Pišem ovo, jer se ponavlja prièa kao iz vremena Miloševiæa, samo što Mila podržavaju i SAD i EU. Tako stvaraju inspirativnu atmosferu za nadgrobni spomenik zdravom razumu.

Moj negdašnji prijatelj i drug Željko Mitroviæ, junaèi se mesecima "kako æe skoèiti padobranom". Nemam kontakte sa njim, pa ne znam u kolikoj je to "liènoj i profesionalnoj nuždi". Ako je u velikoj nuždi, strah me je u šta æe se skoèiti? Ne bih voleo da doskoèi u posledice potreba velike nužde.

Nepismena izveštaèica RTV B92, javlja iz Vrbasa, da spomenik Njegošu u tom gradu, odmah zahteva da tamo treba da bude u službenoj upotrebi Crnogorski jezik. Ne pišem ovo zbog jezika veæ zbog izveštaèice. Da li spomenik "albanskog dušebrižnika Dimitrija Tucoviæa na Slaviji znaèi da treba da priznamo šiptarsko Kosovo?

Možda zbog spomenika Zoranu Ðinðiæu svi treba da budemo èlanovi Demokratske stranke?

Ja ipak mislim da dotiènoj izveštaèici RTV B92 treba prosto reæi: "Damo vi ste nepismena budala!"

Procenat budaliteta "dotièno navedene" oèigledno prevazilazi  petnaest posto koliko treba da ima stanovništva u Vrbasu da bi Crnogorski jezik bio u službenoj upotrebi.

Ja sam protiv bilo kakve rehabilitacije ðenerala Draže Mihajloviæa! Od kojih muka je moguæe osloboditi velikomuèenika? Kojom pravdom možete nagraditi pravednika?

Kojim i kakvim lažima možete poništiti junaštvo? Junaka je lako prevariti!!

A ko su Zagorka Goluboviæ, Latinka Peroviæ, ili Borka Paviæeviæ? Moj otac ih je nazvao pametne budale! "Njihove izjave su turistièka ponuda Evropi" koja treba da doðe u Srbiju i odredi nam ko smo, šta smo, šta smemo da pamtimo, a šta moramo da zaboravimo. 

A naš Èièa i dalje kao i u vreme rata, ostaje sam u vremenu. Ali varaju se naslednici onih koji su se drali: "Umrlo je staro!" Ostali su naslednici Èièinih vojnika. Sa punim ponosom na svoju dušu primam sve Èièine grehe. Amin!

Na Kosovu ništa novo! Mi smo odavno pod okupacijom, a srpska i šiptarska vlast "izgiboše" od obeæanja da æe nam preneti "ustavne nadležnosti" Za to breme mi umiremo..... Od smeha! 

 

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane