Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Svilajnac

Svilajnac

 

Umesto nove nacionalizacije, demokratska pljačka već opljačkane imovine

 

Vlasnicima batine, uzurpatorima zaštita

 

Svako u Srbiji može da bude izbačen iz sopstvene kuće, oteran sa svog imanja, pa onda zbog toga hapšen i osuđivan! Porodici Miloradović iz Svilajnca je pre skoro 40 godina opština oduzela jednu parcelu, a da ni do danas nije platila od strane suda dosuđenu naknadu. Umesto da bar na tom zemljištu izgradi planirani park, vlast se odlučuje da ga proda privatniku, članu te iste vlasti, kako bi on tu sazidao višespratnicu, a oštećena porodica zauzvrat dobija batine od policije i kaznu zatvora od sudija.

 

M. Hadžić

 

Opština Svilajnac je rešenjem od 18. decembra 1975. godine eksproprisala jednu parcelu broj KP 870 u ovom gradu na Moravi. Tu je, po planovima, trebao da nikne park za stanare okolnih višespratnica, između ostalih i onih sagrađenih na susednoj parceli, oduzetoj porodici Miloradović kao i KP 870. Porodične kuće, kao i pomoćne zgrade i voćnjak koji su se tu nalazili uništeni su, a park nikada nije napravljen. Takođe, Miloradovićima nikada nije isplaćena ni naknada za oduzetu zemlju i kuće. Umesto toga dobili su nužni smeštaj od opštine iz koga su već bili izbacivani.

  Još pre 30 godina je sud doneo odluku da opština mora Miloradovićima da isplati odštetu, ali to do danas nije učinjeno. Onda su došla "demokratska" vremena i tržišna ekonomija, kada je sve na prodaju, pa tako isto i oteta zemlja. Opštinska uprava dana 8. jula 2009. u listu "Naš put" objavljuje oglas o prodaji pomenute parcele, a pobednik na konkursu je bio Marinko doo, preduzeće u vlasništvu Branislava Marinkovića, člana upravnog odbora SO Svilajnac. Za plac u centru je ovaj preduzimač opštini, navodno, uplatio 96.000 evra, ali nikada nije uknjižen kao vlasnik parcele.

  Kako bi opravdalo ovu prodaju, opštinsko rukovodstvo je izmislilo kako je sporna parcela nacionalizovana još 1961. godine, zbog čega Desanka Miloradović nije ni mogla da postane njen vlasnik na osnovu ugovora o poklonu iz 1971. godine, te su tako ništavni svi njeni zahtevi za odštetom. Iako nikada opština nije mogla da dokumentuje ovu tvrdnju, ona je ignorisala činjenicu da postoji rešenje iz 1975. kojim se, tako, po mišljenju sadašnjih opštinskih mudraca oduzima jednom već oduzeta zemlja?!

  Pošto Desankin punomoćnik i sin Zoran Miloradović nije odustajao od svojih zahteva da se njemu i porodici nadoknadi šteta nastala oduzimanjem imovine, odnosno da im se ista vrati pošto ni posle skoro 40 godina nije privedena nameni (iako je zakonski rok tri godine), opština se odlučuje da pregovara. I to u beskonačnost.

  Potpredsednik opštine Goran Vasiljević telefonom poziva Zorana Miloradovića da dođe na sastanak u zgradu opštine, kome je prisustvovao i načelnik Odeljenja opštih poslova SO Svilajnac Slavoljub Aksentijević Na kraju sastanka Aksentijević predlaže da svi zajedno odu do zamenika predsednika opštine Predraga Milanović, gde se saglašavaju sa potrebom da se porodici Miloradović sazidaju kuće slične veličine kao one srušene da bi se sagradila četvorospratnica. U vezi parcele KP 870 Milanović se zaklinje kako tu "ni ašov neće da se ubode dok se ne postigne pismeni dogovor".

  Posle dva meseca Milanović obaveštava Miloradovićeve da prethodni usmeni dogovor ne važi, ali da može "ispod žita" da im sredi da dobiju stan u zgradi koju na njihovoj parceli planira da zida firma Marinko doo.

Konačno, zamenik predsednika opštine priznaje kako ne smeju da sačine nikakav pismeni dogovor, ali  i tvrdi: "Mi ćemo tu da sazidamo zgradu i doviđenja!".

  Iako ni do danas nije uknjižen kao vlasnik spornog placa, Branislav Marinković posle toga pokušava u više navrata sa radnicima da ga zauzme u čemu ga sprečavaju članovi porodice Miloradović koji pozivaju u pomoć i policiju koja, umesto da obuzda Marinkovića, piše prijavu, a prekršajni sudija iz Jagodine Tanja Nikolić nakon toga i osuđuje - Zorana Miloradovića!

  Kakva je trenutna vlast u Srbiji, svako može jednog dana da postane Miloradović: da bude izbačen iz sopstvene kuće, oteran sa svog imanja, pa onda zbog toga hapšen i osuđivan!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane