Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Rocky Stars club

 

Rocky Stars club

 

Uređuje: Rajko Roki Dvizac

 

RTV Svetac…

 

Prava reč na pravom mestu

 

U šou-biznisu je najteže povratiti nekom izgubljenu popularnost.Ako je neko uspeo da napravi hit,osvoji naklonost publike i samim tim stvori sebi kakvo-takvo prepoznatljivo ime - najvažnije je da to očuva po svaku cenu.Naravno,oscilacije su dozvoljene i neminovne tokom gradnje karijere ali ako upadnete u zamku relativno velikog hita pa vas slava opije i izgubite kompas-sunovrat u ambis je neminovan. A povratak gotovo nemoguć i preskup.

Upravo tako nešto dogodilo se sarajevskoj grupi „Divlje jagode" koja je već sa prvom pločom imala veliki hit „Jedina moja",koja je i danas zaštitni znak ove grupe.Lider grupe Sead Lipovača našao se posle velikog uspeha na raskrsnici.

Ili će potpuno rasturiti „Divlje jagode" pa čak i sam napustiti muziku ili će krenuti u „nemoguću misiju" i sa sasvim novom postavom vratiti se na tron?! Bitku za povratak odlučio je da vodi ne u Sarajevu, već u Beogradu. Skupio je nešto para, potrpao članove grupe u „Stojadina" i uputio se pravac Beograd. Svog starog plavog „Stojadina" parkirao je ispred hotela „Union".

Navodno, tu je grupa „odsela". Namereno, kažem navodno jer sam kasnije otkrio da je samo on spavao u hotelu a svi ostali članovi grupe  - u „Stojadinu". Valjalo je štedeti ono malo para a sa druge strane po svaku cenu trebalo je sačuvati „šminku" da je „sve u redu" i da su oni došli u Beograd da bi se vratili na velika vrata! No,istina je bila sasvim drugačija.Oni su tih dana vodili bitku - biti ili ne biti!

 Sead Lipovaća Zele, od jutra do mraka je obilazio novinare sa radija i iz štampe „promovišući" nove snimke „Divljih jagoda" . No, stalno je nailazio na nezainteresovanost za, prema nekim mišljenji, bivšu grupu. Nije pomagalo ni to što je predstavljao i na sva usta hvalio svog novog pevača.

Umesto Tonija Jankovića koji je otpevao njihove hitove „Jedina moja"/"Krivo je more", na njegovo mesto je došao talentovani ali tada anonimni pevač Alen Islamović. Nije išlo, pa  to ti je. A novac se lagano topio kao i početni optimizam nove postave „Divljih jagoda". Bilo je pitanje samo trenutka kada će se članovi grupe pobuniti i tražiti da se vrate u Sarajevo neobavljenog posla...

 Sa Lipovačom  (i ostalim članovima grupe sa kojima me je upoznao)  viđao sam se svakog jutra na kafi u „Unionu".Razmenili bi smo po neku reč i na tome se završavalo.Imao sam utisak  da želi da razgovara sa mnom,da mi se požali,da potraži pomoć...

No, kao da se ustručavao i naš „susret" izbegavao sve dok jednog dana nije kap prelila čašu. Bio je na ivici snage a samopouzdanje mu je bilo potpuno poljuljano. Svi oni koji su ga ranije, dok je imao hit, tapšali po ramenu i hvalili - sada su bežali od njega. Najzad je skupio hrabrost i preostale mrvice entuzijazma i ispričao mi svu svoju muku...

 Za razliku od drugih, ja niti sam ga lažno bodrio, niti izbegavao. Obećao sam mu pomoć ali sam tražio da se malo strpi dok ne smislim štos koji će uzburkati beogradsku medijsku žabokrečinu. Par dana kasnije dobio sam ideju...Lipovača je otišao iste večeri u beogradski hotel „Hayat" i tamo je viđen u društvu jedne poznate beogradske glumice (njeno ime neću da objavim jer je danas „srećno udata" i ima muža i decu).

Tu vest sam objavio (u dve-tri rečenice) u rubrici „Tek da se zna" koja je bila deo muzičke strane koju sam uređivao „Diskoteka TV Novosti". Kada su se „TV Novosti" pojavile na kioscima sa pričom o romansi Lipovače, verovali li ne, istog dana  je dobio poziv za gostovanje na nekoliko beogradskih radio i tv stanica, zvali su ga iz drugih novina oni isti koji su do toga dana bežali od njega! Lavina je krenula i nova postava „Divljih jagoda" je počela da se penje stepenicama ka vrhu. Odjednom je „primećeno" kako je novi pevač Alen Islamović ustvari-sjajan a pesme „Divljih jagoda" bolje nego ranije itd. Uspeo sam ono što se činilo nemoguće. Ovo je samo jedan od hiljadu dokaza da je „Diskoteka TV Novosti" koju sam ja uređivao bila ubedljivo najčitanija i najuticajnija. Dve-tri Rokijeve rečenice bile su moćnije  i uticajnije od nekih kasnijih intervjua „Divljih jagoda" preko cele strane, gostovanja na radiju i televiziji. Da prava reč pravog čoveka na pravom mestu može da načini čudo, govori još jedna priča. Iz rokenrola preselimo se u folk...

Naime, na molbu urednika „Diskosa" objavio sam foto-vest (sličica pevača i dva-tri reda teksta o njemu) u listu „Sabor" o prvom singlu potpuno anonimnog folk pevača/početnika Kemala Malovčića.

Samo mesec i po dana kasnije, zvao me je isti urednik da ga posetim. Nasmejan, dočekao me u društvu do tada nepoznatog Malovčića. Uz piće, Malovičić mi je ponudio nagradu da mi se oduži za tekst. Na sto ispred mene je stavio ključeve svog „Stojadina". Veselo mi je rekao: - Znam da nemaš auto i ja ti u znak zahvalnosti poklanjam mog Stojadina zato jer si mi pomogao. Hvala ti, od srca". Kada sam ga pitao šta će onda on da vozi, on mi je kroz prozor pokazao da je kupio novi Mercedes kupljen od silnih tezgi koje ima posle mog mini-teksta.

Na to se urednik „Diskosa" nadovezao da su posle mog teksta oni prodali za samo mesec dana preko 100. 000 primeraka njegovog početničkog singla. Do tada, tako nešto nije zapamćeno. Naravno, odbio sam ponuđenu nagradu (što sumnjam da bi današnji "estradni novinari" učinili), rekavši da mi je dovoljna nagrada to što moja reč vredi!

Posle svih ovih godina, na sceni su uspeli da do današnjih dana opstanu i visoko se kotiraju u svojoj muzičkoj oblasti i „Divlje jagode" i Kemal Malovčić. Jednim delom u njihovoj karijeri leži (do sada skrivena) i moja mala- velika zasluga.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane