Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Vranje

Vranje

 

Gradonačelnik Vranja rekorder u Srbiji po broju svojih pomoćnika

 

Svaki paša, četiri subaše!

 

Vranje ima najveći broj gradskih funkcionera po glavi stanovnika, ali zato i vladajuća koalicija tamo funkcioniše. U Subotici, nasuprot, koalicioni partneri, kojih je 11, ne mogu da se dogovore kako da popune mesta funkcionera u 15 gradskih javnih preduzeća. Neodlučni su ili da povećaju broj odbornika koalicije ili da smanje broj preduzeća.

 

Igor Milanović

 

Mali grad u jugoistočnoj Srbiji, Vranje, rekorder je po broju pomoćnika gradonačelnika: ima ih čak pet. Poređenja radi, milionska metropola Beograd ima tri pomoćnika gradonačelnika, a gradovi kao što su Leskovac, Niš, Pančevo, Subotica, Kruševac i Zaječar imaju ih po četiri!

Trenutno je na čelu Vranja Zoran Antić, vranjanac koji se hvali da je diplomirani politikolog, a da je "svoje šire obrazovanje usavršavao na Fakultetu za uslužni biznis u Novom Sadu, na katedri za javne finansije, šta god da to "usavršavanje" znači. Njegova zamenica je Bojana Veličkov, takođe iz Vranja, koja je diplomirala na Poljoprivrednom fakultetu u Prištini.

Pet gradonačelnikovih pomoćnika su: Boban Stanković, Borivoje Antić, Voja Zlatković, Dragan Janjić i Žikica Antanasijević.

Za pomoćnika zaduženog za privredu i ekonomski razvoj, Bobana Stankovića, nema podataka šta je završio od škole, ali se na zvaničnoj prezentaciji Vranja navodi da ima radno iskustvo dugo 16 godina, od čega je 10 godina zaposlen u Gradskoj upravi. O pomoćniku za budžet i finansije Borivoju Antiću ima još manje informacija na vranjanskom portalu. Zna se samo da je diplomirao na Pravnom fakultetu u Prištini i da, navodno, ima dugogodišnje iskustvo u privatnom preduzetništvu u koje se upustio kada je imao tek 21 godinu.

Novinarima lokalnog OK Radija na pitanje čime se konkretno bavi, Borivoje Antić odgovara:

 "Trenutno sprovodimo socijalnu politiku naše stranke (?!) boreći se za pomoć prvacima da dobiju po pet hiljada dinara. Tu su i svakodnevne aktivnosti koje dobijamo od gradonačelnika". Tako govori pravi stranački vojnik koga ne interesuju birači...

Voja Zlatković, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu, završio je poljoprivredni fakultet u Skoplju, a o opisu svog posla novinarima kaže:

 "Kako mislite šta je u opisu mog posla? Pa sve ono što je regulisano zakonom. Pratimo i sprovodimo odluke Ministarstva poljoprivrede. Radim na potpisima, subvencijama i regresima za poljoprivredne proizvođače...".

U Vranju postoji i član gradskog veća zadužen za poljoprivredu, čiju ingerenciju Zlatković ne zna, ali uprkos tome tvrdi kako im se zaduženja niti podudaraju niti kose?!

Dragan Janjić je pomoćnik gradonačelnika zadužen za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu. Diplomirao je na  Fakultetu za uslužni biznis Univerziteta u Novom Sadu, na smeru Menadžment u ekonomiji., a još u periodu od 2008. do 2011. bio je pomoćnik gradonačelnika, tada zadužen za Nacionalni investicioni plan. Ni sam nije siguran za šta prima platu, pa uopšteno objašnjava kako mu je dužnost da "pomno prati oblast regionalnog razvoja", a pored toga radi i "sve što je vezano za regionalni razvoj, kao što je stručna praksa i tako dalje".

Žikica Antanasijević je kao pomoćnik zadužen za infrastrukturu, urbanizam i preduzetništvo, a diplomirao je svojevremeno na Poljoprivrednom fakultetu u Prištini. Posle toga je kao poljoprivredni inženjer trinaest godina radio u "Simpu", a od 2011. je gradski funkcioner: prvo kao član gradskog veća, a od skora i kao pomoćnik gradonačelnika.

Vranje ne spada u red bogatih oblasti u Srbiji, iako je nekada bio sedište mnogih velikih preduzeća i fabrika. Uprkos tome, plate pomoćnika gradonačelnika su uveliko iznad republičkog proseka. Dok u drugim mestima one iznose između 75.000 i 80.000 dinara, u Vranju su čak 85.000 dinara, pa se tako iz budžeta ovog gradića za potrepštine gradonačelnikovih pomoćnika izdvaja preko pola miliona dinara. To su velike pare za sredinu koja od ukupno 59.278 radno sposobnih ljudi ima svega 18.958 zaposlenih.

I sam gradonačelnik Zoran Antić priznaje da mu nije baš najjasnije zašto ima toliko pomoćnika i pojašnjava da su svi oni na funkcije postavljeni po političkim linijama. "Trude se ljudi, trude", pravda ih Antić dodajući: "Pa ne mogu ja baš sve da znam."

Koalicioni partneri u Vranju su, očigledno, složni, što ne može da se kaže i za one iz Subotice, gradu na drugom kraju Srbije. Tamo nikako da se dogovore koga da postave na čelo čak 15 javnih preduzeća. Potrebno je postaviti nove direktore, zatim i po dva člana Nadzornih odbora, a tu su i izbori za članove Komisije za izbor direktora...

Koalicioni partneri u Subotici su ionako već posvađani, pa im novi sukob oko postavljanja funkcionera u javnim preduzećima nije potreban. Marija Kern Šolja, predsednica Skupštine grada, to ovako objašnjava:

"...U koaliciji nas je 11 odbornika, ali ne znam koliko partija. Da li mislite, na osnovu dosadašnjeg rada, da mi možemo da se usaglasimo?"

Možda bi Subotičani trebali da se ugledaju na kolege iz Vranja, pa da svakom koalicionom odborniku omoguće da bude i gradski funkcioner, a ako treba i direktor nekog javnog preduzeća?

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane