Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apel

Apel

 

Ko i kako sprema pljačku decenije u kompaniji Telekom Srbija?

 

Pljačka preko veza

 

Redakcija Tabloida dobila je nedavno pismo Dušana Gaćinovića, predstavnika Antikorupcijskog tima zaposlenih Telekom Srbija a.d. u kome potanko opisuje ko je i kako pripremio još jednu brutalnu pljačku decenije, ovaj put u jednoj od dva najmoćnije državne kompanije. Naime, iz pisma se jasno vidi da korumpirani menadžment kompanije Telekom Srbija a.d. ima plan da ove i u naredne dve do tri godine potroši desetine miliona evra narodnog novca u postupku nabavke opreme, radova i usluga za uvođenje takozvane multimedijalne platforme MSVS (Multiscreen Video Soution) sa isporukom novih STB uređaja. Tabloid u celosti prenosi ovo obraćanje javnosti, podsećajući da je predhodni direktor Branko Radujko, po nalogu Tadićeve mafije, opelješio Telekom Srbija AD za više od milijardu evra, prebacujući ih na račun DS-a i Tadićevih ministara-mafijaša, da je pljačka nastavljena dovođenjem Ćulibrka za direktora, a nesrećnog Milana Božića za predsednika upravnog odbora. Sada novac teče  u kasu Srpske napredne stranke i samozvanog borca protiv korupcije. Tek da se zna da to znamo

 

.....

 

S obzirom da smo pismo upozorenja o pripremi pljačke decenije u Telekomu Srbija a.d. poslali menadžmentu Telekoma i da nas niko nije udostojio da nam odgovori na postavljena pitanja, mi smo odlučili da se obratimo Vama: prvom potpredsedniku Vlade Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću,  ministru telekomunikacija gospodinu Rasimu Ljajiću, predsedniku Nadzornog odbora Telekoma prof. Milanu Božiću, direktoru interne revizije Telekoma Vladimiru Viliću, predsednicima dva najveća sindikata gospodinu Slavoljubu Kandiću Miroslavu Joksimoviću, direktoru PR direkcije Telekoma Mariji Bošković, izvršnim direktorima Telekoma, nevladinoj organizaciji Transprentnost, nevladinoj organizaciji Pištaljka, Republičkom tužilaštvu , ali i posebnom krivičnom prijavom i Upravi kriminalističke policije i naravno sredstvima informisanja.

 Sve Vas molimo da ispitate navode našeg pisma i zatražite zvanične odgovore na pitanja koja se jave iz ovog pisma.

Prvo pitanje na koje mora da odgovori Predrag Ćulibrk i kompletan menadžment Telekoma jeste zašto se uopšte ušlo u postupak nabavke platforme, kada Telekom ima platformu koja nikada nije ni upotrebljena, i koja je koštala više miliona evra.

Ako nije funkcionalna, ko je odgovoran za štetu nastalu njenom kupovinom, iako ona uopšte nije upotrebljena.

Ako je neupotrebljiva, kao što tvrdi Telekom, kako je moguće da je sada Telekom ulaže u zajedničko preduzeće Dimedia koje pod sumnjivim okolnostima registrovano u Švajcarskoj ili Nemačkoj, ne znamo tačno, i ko je iz Vlade Srbije, kao vlasnika Telekoma, konsultovan oko ove transakcije.

Sledeća nelogičnost na koju nema odgovora - zašto su  pozvana samo tri ponuđača, iako je bilo šest prezentacija za nabavku Multimedijalne platforme.

Najveća zloupotreba se desila na samom otvaranju tehničko pravnih ponuda za tender, gde su prema stavu 1.4.1 tenderske dokumentaciju sva tri učesnika ispunila eliminatorske zahteve. Kao što se iz Zapisnika sa otvaranja ponuda vidi, ove stavke su garantni period (zahtevani minimum je 24 meseca), a jedan od punuđača je naveo 12 meseci, i rok za implementaciju sistema (zahtevano je maksimalno 6 meseci) dok je jedan od ponuđača naveo 12 meseci. Iako je jasno iz Zapisnika da sva tri ponuđača nisu odogovorila tenderskim uslovima, Telekoma nastavlja tender.

Telekom je, nastavio postupak i nakon drugog kruga otvorio finansijsku ponudu samo jednog dobavljača. Ova ponuda je izrazito skupa i nadmašuje Telekomova sredstva projektovana u budžetu za 2013.god. Otvorena je finansijska ponuda favorizovanog Huawei-a, i ponuđena cena je višestruko premašila procenjenu vrednost nabavke.

 Vrednost ponude u 2013. iznosi 7.76 miliona evra, a Budžet je 3.5 miliona evra. Direktor tehnike Filip Banković, kako i sam kaže po nalogu direktora Ćulibrka, predlaže da se ipak postupak nastavi.  Postupak je nastavljen tako što će se odustati od ključnih karakteristika zahteva, kako bi se uklopili u ovogodišnji budžet od 3.5 miliona evra. Prevara je u tome što bi se te funkcionanosti dokupljivale u narednim godinama, i opet doći do paklene realizacije da se Telekom ošteti za 28 miliona evra. Evo, gospodo i paklenog plana onih koji su ugovorili proviziju i osmislili pljačku.

Ukupna ponuda iznosi 27, 216.000 evra. Od toga oprema iznosi 23,556.000 evra, a radovi 3,659.000 evra.

To znači da će Telekom u periodu od 2014-2017. potrošiti više od 27 miliona evra samo za zamenu postojeće platforme (to uključuje  hardver, softver, licence, zamenu postojećih stb terminala, radove na integraciji, tehničku podršku, opremu i dr.). Pod pretpostavkom da Telekom u periodu od 2014-2017. ima još 150.000 novih korisnika IPTV-a, on će to morati da plati istom ovom ponuđaču između 7 - 8 miliona evra (novi boxevi i licence), tako da će u sledećih tri godine ukupni troškovi Telekoma kod nove multimedijalne platforme biti 27.216.000 evra. plus oko 8.000.000 evra za nove korisnike.

 Ako se gospodin Vučić ozbiljno bavi borbom protiv korupcije, od njega očekujemo brzu i pravovremenu reakciju, i sprečavanje nastanka štete, osim ako nije istina ono što se i javno govori po Beogradu da je već ugovorena provizija, i da će deo tog novca završiti u predstojećoj predizbornoj kampanji.

Ako Telekom uzme rešenje koje mu nudi već postojeća platforma, on više neće ništa platiti, jer multiskrin rešnje dobija besplatno. Jedini troškovi Telekoma na postojećoj platformi bili bi boksevi i licence za nove korisnike. Realno je da u roku od tri godine Telekom ima maksimalno novih 150.000 korisnika IPTVa . To bi ga kod postojeće platforme koštalo maksimalno između 6 do 7 miliona evra. Umesto da plati 7 miliona evra u roku od 3 godine, Telekom će platiti u istom tom periodu više od 35,000.000 Evra.

Ako gospodin Vučić sa pravom hapsi ljude koji pronevere 100.000 evra u trgovini žitom, postavlja se pitanje da li je celishodnije da sprečavanjem pljačke decenije sačuva 28 miliona evra, ili da u naknadnim istragama i hapšenjima ljudi budu u zatvoru, a novac već potrošen.

 Nevezano za ovu temu još jednom postavljamo pitanje naročito u svetlu aktuelnih opravdanih optužbi na račun Dragana Đilasa. Da li gospodin Vučić može kredibilno da se bori protiv malverzacija bivšeg rukovodstva Beograda, a da istovremeno dozvoljava da i  dan danas Telekom, kao državna kompanija, finansira Đilasov privatni BUS Plus sa nekoliko miliona evra na godišnjem nivou?

Da li je eksperimentalna akcija vezana za finansiranje BUS Plusa koja traje već godinu dana produžena odlukom generalnog direktora Predraga Ćulibrka. Iz januara ove godine? Zar nije bilo bolje finansirati socijalno ugrožene kategorije društva, ili vrhunske sportiste, umesto sipanja para u Đilasove džepove?

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane