Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Intervju makedonskog novinara Zorana Bo`inovskog koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu

 

Intervju makedonskog  novinara Zorana Božinovskog koji  se nalazi u ekstradicionom pritvoru  u  Novom Sadu

 

Ponosno prolazim Golgotu

 

"...Nikoga nikada nisam ucenjivao, za nikoga nikada nisam špijunirao  i imam dokaze za sve ovo".  Ovako je govorio makedonski novinar Zoran Božinovski u intervjuu koji je dao Tabloidu iz ekstradicionog pritvora, gde je dospeo nakon hapšenja  po međunarodnoj poternici Interpola iz Skoplja, koja je za njim raspisana, kako su mediji objavili, "za krivična dela špijunaže, zločinačkog udruživanja i iznude". Šta je prava istina, govori  Zoran Božinovski u ovom jedinom obraćanju javnosti za koje mu se ukazala prilika zahvaljujući saradnici Tabloida.

 

Slavica Jovanović

 

 Bura oko hapšenja odvažnog makedonskog novinara Zorana Božinovskog se ne stišava. Mnogi njegovi prijatelji i novinari  traže slobodu za Zorana: došlo je do naelektrisanja i sva dešavanja u vezi toga liče na prezategnutu strunu, koja samo što ne pukne. A kad pukne i zazveči, čijim će bubnim opnama zasmetati da čuje surovu istinu? Koja će odjeknuti kao zvono, jer su u celu priču ukomponovane najviše državne strukture jedne zemlje, koje tesno  sarađuju sa mafijom. Čast izuzecima! Zoranu Božinovskom mnogi skidaju kapu.  Laž ide u sto pravaca, a istina samo u  jednom. Dozvolimo  istini  da iz mračnog tunela kriminala, izviri na svetlost dana...

 

Kako se prema Vama ophode u pritvoru, da li ste zadovoljni braniocem po službenoj dužnosti  i imate li neke zamerke?  Da li ćete da angažujete nekog drugog pravnog zastupnika?!

 

 -Zadovoljan sam kako se ophode sa mnom ovde...Uslovi nisu baš najbolji ali nemam većih zamerki. Otpuštamo branioca po službenoj dužnosti...Zastupaće me advokat  Goran Petronijević.

 

Kakve je konkretne korake preduzeo Vaš advokat Goran Petronijević?

 

-Potražiće azil u moje ime, dao je optužnicu na prevod, pripremiće moju odbranu i žalbu na eventualnu presudu o ekstradiciji.

 

 Mnogi pošteni ljudi  traže slobodu za Vas, da li Vam je još neko uputio podršku, od kako se nalazite u pritvoru?

 

- Da, redakcija "Tabloida", Milovan Brkić, Udruženje novinara Srbije itd.

 

Kako su Vaša deca podnela ovu golgotu koju Vi preživljavate?

 

-Jako teško.

 

U  jednom tekstu za Vas sam napisala da ste balkanski Džulijan Asanž, koji crnogorskoj mafiji diše za vratom. Mislite li da iza ovog hapšenja upravo i stoji ta mafija?!

 

- Siguran sam i imam dokaze  da iza ovog stoji Cane Subotić  i da je povod moj intervju koji sam dao crnogorskom listu IN4S plus .

 

Šta mislite ko tačno stoji iza Vašeg hapšenja , da li je to sprega kriminalaca i vlasti , koja postoji u svakoj zemlji,  koji onima pokušaju  da je raskrinkaju  "skidaju glave" ?

 

- Iza hapšenja stoji aktuelna srpska  politika , koja podmiruje stare račune  prema Subotiću , a on je u najtešnjoj vezi  sa Sašom Mijalkovim direktorom tajne policije Makedonije.

 

Između ostalog, u optužnici protiv Vas , osim špijunaže , navodi se i da  ste se bavili  ucenama. Gde su Vam te silne pare, kad živite kao podstanar ?! U poznata sam  da su određena medijska udruženja zainteresovana za Vaš slučaj  i da pažljivo prate  dešavanja...

 

-Od 1999. godine  do danas  iza mene su u svim neprilikama koje su me snalazile (hapšenja i atentati)  stajali: Stejt  department , EU, UN, Helsinški komitet, Reporteri bez granica, svetska novinarska organizacija, SEEMO, ICGO  Makedonija (Suad Misini). 

 

Mislite li da u obaveštajnim krugovima rade krtice koje se nalaze na platnom spisku kriminalaca ?

 

-Da.

 

-Mnogi se slažu da " potkupljivači" sudstva, policije, čak i samog vrha vlasti treba da se nađu iza rešetaka. Vi ste pokušali da stanete na put oštrim perom, tom leglu korupcije, kriminala i nepotizma?

 

-Da.

 

-Pored onih novinara, koji časno i čistog obraza predstavljaju svoju profesiju, nalaze se i oni drugi, koji su jeftino prodali kožu za šaku dolara i koji pišu kompromitujuće tekstove po narudžbini svojih gazda, aktuelnih političara. Jeste li ponosni što nemate svog političkog gazdu?

 

- Izuzetno sam ponosan, ali zato prolazim ovu golgotu. 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane