Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ku~evo

Kučevo

 

Prvi među nejednakima: malo tupav ali ima podršku odbornika (2)

 

Guska na ringišpilu

 

U drugom nastavku neverovatnih ali istinitih događaja u opštini Kučevo, autori teksta pišu   o maloumnim opštinskim rukovodiocima, polupismenim pravnicima, trgovcima-kulturnjacima, policajcima-građevincima, kumovima i ljubavnicama...

 

...

 

Poštovani, rado čitamo Vaše novine. Sretni smo ako pišete o našem malom mestu Kučevu. Ovde vlada diktatura, strahovlada. Ko nije uz vlast i predsednika Zorana Milekića stalno je na udaru. Po Kučevu se vodi hajka na one građane koji pišu protiv „našeg predsednika", tačnije ko daje informacije novinarima Vašeg lista.

Okupila se grupa nas koji volimo svoju opštinu i dogovaramo se kako da našeg predsednika pošaljemo u penziju ili zatvor. Dobar deo predsednikovih saradnika je već bio u zatvoru. Skoro su bili izbori za predsednika Mesnog odbora SNS-a Kučevo. Jednoglasnom odlukom prisutnih članova za predsednika je ponovo izabran Stanislav Miladinović - Stanče, zastavnik u penziji. Stanče u toj ekipi ima najduži robijaški staž. Za njegove potpredsednike izabrani su opet sumnjivi tipovi. Aleksandar Ilić sin Uče novo je  pojačanje naprednjaka, prešao je iz demokratske stranke i odmah zauzeo visok položaj. Predsednik mu zaposlio majku, suprugu i njega. Aleksandar je bio oficir vojske Srbije. Mlad čovek, vozio je jednom auto pod uticajem alkohola i teško povredio dete. Uzalud je predsednik preko veza pokušavao da mladog Ilića spase zatvora, nije pomoglo. Naravno, vojska mu je dala otkaz. Sada je jedan od naprednih omladinaca.

Raša Bulutić, je ceo život proveo po kafićima. Nikada ništa u životu nije radio. Ima oko 40 godina. Na prošlim izborima radio za Vlašku stranku. Predsednik ga postavio za člana Opštinskog veća. Pametan čovek, da bi napredovao prešao u naprednjake. Priča se da je u ekipi koja se bavi prodajom narkotika.

Ništa u lokalnim medijima ne sme da se objavi dok ne prođe cenzuru predsednikovog zamenika Novice Janoševića. Taj mora sve da pregleda, pa onda ide u medije. Skoro je izašao jedan tekst gde se pisalo o privredi naše opštine. Pogrešio novinar i napisao kako jedna fabrika još radi. Na žalost tu fabriku je prošle godine u kampanji obišao i predsednik Srbije. Čim je predsednik otišao, fabrika je zatvorena.

Novica Janošević, zamenik predsednika naše opštine, je mlad čovek, delimično obrazovan. Pošto su naprednjaci napredni, predsednik opštine doveo neku privatnu visoku školu. Predavanja se održavaju u zgradi opštine. Po zadatku svi funkcioneri su je upisali. Kada završe svi će biti Strukovni menadžeri za industrijski menadžment. Naravno to je upisao Novica, njegova nevenčana supruga i ostali funkcioneri opštine. Sada je u modi novo pravilo da funkcioneri koriste titule i pre nego što su položili sve ispite.

U svemu tome naš predsednik je imao i svoj lični motiv. Po svaku cenu želi svoga brata od ujaka da ubaci u fotelju direktora JP Direkcija za izgradnju. Neša je uvek bio baraba. Dok je bio mlađi igrao je fudbal, radio na železnici, posle u Batinoj privatnoj građevinskoj firmi. Stari direktor direkcije Novica Bulajić trebao je odavno da ide u penziju. Dugo je razmišljao predsednik koga da postavi na njegovo mesto. Pošto je bata Neša nekada davno studirao neku višu školu, pod hitno je nastavio studije na toj visokoj školi u zgradi opštine.

Raspisao predsednik konkurs za direktora Direkcije. Zakon traži da direktor ima neku višu školu. Po nuždi Bulajić je ostao da i dalje bude direktor, dok bata Neša ne završi studije. Bulajić je bivši komandir stanice milicije u Kučevu. Devedesetih je izbačen iz službe, pa je dugo radio privatno građevinu. Po dolasku radikala na vlast 2004. postavljen za direktora direkcije. Ima 66.godina starosti i preko 40 godina radnog staža. Sve bi to nekako i prošlo, ali naš Bulajić nema diplomu o završenoj višoj školi. Ima neko uverenje iz 1977. Naravno, predsednikov pravni tim tumači da je to dovoljno.

Čudan je taj pravni tim. Njih nekoliko imaju preko sto godina studiranja prava.

Ranije ste pisali o načelnici Opštinske uprave Kučevo Snežani Rančić- Neni. Njene pravne mogućnosti su ograničene. Stalno konsultuje upravnog inspektora iz Smedereva Dragana Miškovića. Predsednik mu uvek namesti neku žensku, pa inspektor mora da prihvati pravne zavrzlame naše načelnice. Sada se priča da će se predsednik, koji ne zna da ima tri sekretarice, viška zaposlenih rešiti tako što će oni koji su pred penziju od države uzeti po desetak hiljada evra, nekoliko meseci biti na birou rada, pa u penziju. Tako je uradio i prošli put.

Zoran Velimirović- Bučinac je novi stručnjak našeg predsednika. Bučinac je ponosan na svoje navodno crnogorsko poreklo. Rođen je u Kučevu. Do Petog oktobra je bio pravnik u Službi za katastar nepokretnosti. Bio je desna ruka direktora Petkovića. Po ceo dan su bili po kafanama. Baš tada je posle dvadeset godina uspeo da završi pravni fakultet. Pokušavao je preko radikala da se ubaci u tržišnu inspekciju. Nije mu uspelo. Kada su demokrate došle na vlast početkom 2001. njega su postavili za sekretara skupštine opštine. Nikada nije voleo da radi. Pred izbore  2004. postaje tržišni inspektor. Preko svoga kuma prelazi u inspekciju i čak postaje neki šef. Bio je poznat po lošem radu. Sada ga predsednik doveo u upravu da sredi stanje.

Ranije ste pisali o predsedniku Skupštine opštine Kučevo Dragoslavu Mratiću. Nikome u Kučevu nije jasno kako neko protiv koga se vodi desetak krivičnih postupaka može da bude na tako visokoj funkciji.

Nekada je Kučevo imalo jaku privredu. Sve je to uništeno. Posle Petog oktobra jurišnici ulaze u Šumsko industrijski kombinat u Kučevu. To preduzeće je zapošljavalo oko 1.000 radnika. Smenjuju rukovodstvo i za direktora dovode čoveka koji uništava preduzeće. Kasnije taj "stručnjak" postaje načelnik odeljenja za finansije kod našeg predsednika. Tamo je bio skoro osam godina, dok se nije zakačio sa drugim predsednikovim miljenikom Veroljubom Petrovićem.  Posle je preduzeće kupio neko od braće Nicović. Već nekoliko godina se rade remonti.

Industrija kreča u Kučevu bila je najveći proizvođač kreča u bivšoj Jugoslaviji. Dugo godina direktor bio Zoran Arsić. Taj je radio sve u svoju korist. Glavni saradnik mu je bila Vesna Mihajlović- Josimović zvana Guska. Pošto je preduzeće bilo u sastavu Sartida kada su ga Amerikanci preuzeli za direktora postavljaju nekog Čarlsa. Tog gospodina pod svoje uzima Vesna zvana Guska. Iako je Čarls dosta stariji od Vesne, njih dvoje počinju da se druže. Čak su se na jednom vašaru vozili i ringišpilom. Čudio se narod. Čarls je morao da ode i za svog naslednika postavlja izvesnog Josimovića, novog Vesninog ljubavnika. Kada se njih dvoje venčavaju Čarls im postaje kum! Kada su Amerikanci videli sa kakvim budalama imaju posla, najpre isteruju Vesnu, a onda i njenog muža. Vesna zvana Guska je rođaka našeg predsednika.

Vozala se Vesna po Kučevu u džipu koji je uzela na lizing od para koje je dobila od demokrata da pokrene proizvodnju peleta. Auto su joj u međuvremenu uzeli poverioci.

Trgovinsko preduzeće Zvižd je bilo dosta uspešno. Vodio ga je stari kadar SPS-a Draga Ilić. Poslovalo je bez gubitaka, imalo preko 100 prodavnica. Demokrate prodaju TP Zvižd pokojnom Voji Paunoviću, kome u svemu tome pomažu tadašnja pravnica TP Zvižd Snežana Rančić. Interesantno da nju naš predsednik dovodi za načelnicu uprave. U toj pljački pomaže i Pera Rajić, zet načelnice i veliki prijatelj Mratića. Tog Peru Rajića tadašnji radikali postavljaju za načelnika za finansije u opštini Požarevac, iako je on tada već bio kadar G 17+. Svi su objekti rasprodati. Zvižd je kupljen za staru deviznu štednju, a u magacinu je bilo zaliha robe više od cene po kojoj je preduzeće kupljeno.

Javno komunalno preduzeće u Kučevu osam godina je vodio Zlatan Zabukovec veliki miljenik našeg predsednika. Sve se svodilo na to da je uspeo da ofarba crno postrojenje i da postavi posude za smeće koje je dalo ministarstvo.

U Domu kulture radi preko trideset radnika. Uglavnom ni ne dolaze na posao. Nekada je Dom imao parno grejanje. Sada se greju samo tri kancelarije. Nešto malo predstava se održava u toku leta. Gradska biblioteka ima više zaposlenih nego čitalaca. U njoj rade osobe i sa trećim stepenom trgovačke škole.

Direkcija za izgradnju je stranačka firma. Ima preko trideset zaposlenih. Sada su kupili i neke valjke, navodno da sami asvaltiraju ulice. Direktor direkcije nije uplaćivao radni staž svojim radnicima, ali ga nisu smenili zbog toga.

Nije nam jasno gde se dedoše oni Italijani sa svojom fabrikom cementa. Verovatno će opet doći pred sledeće izbore.

Niko još od visokih funkcionera nije obišao našu opštinu. Razumemo mi gospodina Vučića. Pre dve godine je najuren iz Kučeva, ali tada nije bio prvi potpredsednik Vlade. Sada bi mogao da dođe. Ima veliko obezbeđenje. Valjda sada neće niko smeti da udari na njega.

Kamere su svuda, jedna direktno gleda u predsednikovu kapiju. On na  posao svakodnevno ide automobilom. I jeste daleko, skoro sto metara.  Ispred zgrade opštine čeka ga verni čuvar Mirko - Bufan. Čuva mesto za parkiranje.

 Redovan gost svih manifestacija u Kučevu bio je Veroljub Arsić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a u skupštini Srbije. Ove godine nije dolazio, ni na proslavu pet godina postojanja stranke.

Počeo narod po opštini da priča da se predsednik povlači sa funkcije. Još nije rešio pitanje svoga naslednika. Ima više kandidata. Prvi je njegov sadašnji zamenik. Jeste malo tupav, ali ima veliku podršku odbornika.

Neki tipuju na predsednikovu miljenicu Snežanu Kržanović, šeficu odborničke grupe naprednjaka u skupštini. Predsednik ju je skoro postavio na mesto direktora osnovne škole u Kučevu. Sa njom bi najbolje sarađivao. Ipak, simpatije su obostrane.

Ostareli Mratić je preko dvadeset godina neki predsednik. Da li će on poželeti to mesto, ili će to prepustiti svome sestriću Vladimiru Stojanoviću? On je veliki kadar Pokreta socijalista i lični prijatelj druga Vulina.

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane