Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(P)likovi

 

(P)likovi

 

Ko je nesmenjivi direktor srpske policije Milorad Veljović

 

PROTUVA

 

Ove nedelje, kada se formira Vlada Srbije, Milorad Veljović će promeniti petog premijera. Svi odlaze, Milorad ostaje. Ali, već ima onih koji obilaze oko Milorada, kao oko ranjenog Vuka. Bezecovali su njegovo mesto. Ali, ko ima para kao Milorad, i ko ima toliko zaduženih ljudi, kao Milorad?

 

major Goran Mitrović

 

 

Kada pohlepa obuzme čoveka koji je na položaju, a društvo nema nezavisne institucije koje bi ga mogle sprečiti da se ograniči njegova samovolja, onda se ni građani nemaju čemu dobrom nadati.

Milorad Veljović je i dalje direktor srpske policije. Menjale su se vlade, ministri policije, ali je on tu. Zreo za penziju, ali neće u penziju.

Pre dve godine, kada je Aleksandar Vučić imenovan za prvog potpredsednika Vlade Srbije, žestoko se založio da Milorad Veljović ostane na mestu vršioca dužnosti, a potom da bude postavljen za direktora i u trećem mandatu! Tako je od njega zahtevao njegov promoter Miodrag Rakić, nekadašnji šef kabineta predsednika Republike Borisa Tadića i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost. Pravilo je da nova vlada bira i novog direktora policije. Hoće li Milorad Veljović ostati na mestu direktora policije? Hoće, nema sumnje.

Po Zakonu o policiji, za direktora policije može biti imenovano lice koje je u stalnom radnom odnosu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Milorad Veljović je rođen 1958. godine i po sili zakona odavno je morao biti penzionisan. Dakle, ne ispunjava zakonski uslov da je na mestu direktora policije.

Za vreme Veljovićevog rukovođenja policijom, Srbija je najsurovije opljačkana. Politička mafija je nekažnjeno pljačkala fondove, banke, privredna društva, javna preduzeća, kreditne linije. Iz zemlje je izneto preko 51. milijardu evra, ne računajući poslednje dve godine Vučićeve despotije i lopovluka.

Ali, nije Milorad Veljović bio besplatni čuvar blaga srpske mafije, koja je, uglavnom, bila okupljena oko Demokratske stranke.

Stupajući na scenu, Vučić je, među prvima, odredio šabačkog biznismena za utvrđivanje njegovih pljački. Više od milijarde evra, gospodin Bogićević je opljačkao uzimajući kredite od poslovnih banaka, iz Fonda za razvoj Srbije...Oko 4.000 zaposlenih iz njegovih kompanija od marta prošle godine ne prima plate, nemaju radni staž, ni zdravstveno osiguranje. I od Rusa je uzeo 160. miliona evra, kao avans za izvoz hrane iz Mačve, ali je u Rusku federaciju izvezao samo obećanje, i u Moskvu poslao Veljovićevog sina Nemanju, kao direktora predstavništva svoje kompanije!

I dok gladni seljaci, koji mu prodaju mleko, voće, čekaju da im plati njihov trud, Bogićević od države naplaćuje i premije, i stavlja u svoj džep. Isto tako, dok rudari njegovih rudnika ulaze gladni u okna, gospodin Bogićević odvaja mesečno za platu Veljovićevom sinu Nemanji 10 hiljada evra, plus troškovi za zakup stana i lečenje. Oba Veljovićeva sina su teški narkomani, i Nemanja se leči u Moskvi. Bolest je svačija, i molimo se Bogu da se od te teške zavisnosti izleče i Miloradovi sinovi Nemanja i Stanko.

Veljovići su puni para. Miloradova žena Stanica ima oko tri hiljade evra platu u Komercijalnoj banci, sin Stanko je bio zaposlen u Srpskoj banci, sa platom od dve hiljade evra, mada se retko pojavljivao na poslu. Srpska banka je pred stečajem, pa je Milorad svog sina zaposlio kod Rusa, u Naftnoj industriji Srbije! Izgleda, ni to nije dovoljna para koja može da zadovolji apetite Milorada i Stanice!

Veljovići su i ljubitelji nekretnina. Parama sponzora sagradili su Veljovići dve kuće na Goliji, a u neposrednoj blizini baze Žandarmerije, koja danonoćno vodi računa da nezvani gosti ne prođu pored njih.A gradnja na tom mestu je zabranjena. Osim za Milorada. Milorad je čovek koji ne odbija prijatelje. Žandarmi čuvaju i njegovu kuću u Surčinu (na Ledinama). Ko god mu je ponudio stan, ''za đecu, nije za njega, njemu ne treba'', prihvatio je, da se darodavac ne naljuti. Ali da se taj glas ne bi širio, knjižio ih je na imena rodbine, naročito ženine, zbog drugog prezimena.

A stanove su mu kupovali Mišković, Beko, skoro svi tajkuni kojima je Milorad, prethodno, obećavao ''punu zaštitu u životu i radu'', i daleko od očiju tužilaštva i suda.

A Miloradova "đeca" vole da troše. Oba su imala danonoćno policijsko obezbeđenje. A "đeca" vole i  noćni život, splavove, muziku, skupa pića, šampanjac Don Perinjon, dobru koku. Mlađi Stanko  svake noći troši po hiljadu evra. Dobra duša, kažu njegovi čuvari, dobroćudan je, čašćava drugove svoje. Sve te pare će njegov tata, nesmenjivi direktor srpske policije, samo jednim pozivom da zaradi.

Šta će protuvi Miloradu Veljoviću tolike pare, stanovi, kuće, limuzine, vikendice?

Narko diler sa Kosova Ćazim Osmani hara Beogradom. Milorad mu je zaštitnik. Dao mu je lažni pasoš, policijsku pratnju. Narko bos Ćazim Osmani pretukao je 25. oktobra u hotelu "Zira" svoju dugogodišnju devojku Mandu Popović, i otišao iz hotela. Kada je ona u Policijskoj stanici Palilula prijavila slučaj, saslušana je u prisustvu načelnika stanice i načelnika službe kriminalističke policije. Izjavila je da je videla kako je jednom prilikom Ćazim (a susreti narko bosa i srpskog direktora policije su česti) dao Veljoviću 500.000 hiljada evra! Odmah su pomenute policijske funkcionere pozvali iz Uprave kriminalističke policije Beograda i naredili im da Mandu Popović privedu na ispitivanje u zgradu Policijske uprave Beograda. Dva dana kasnije ona je pred istražnim sudijom promenila priču, jer joj je zaprećeno da nikada više neće moći ući u Srbiju! I Ćazim je oslobođen! A Ćazim i Milorad se, obično, sastaju u hotelskim klozetima, da razmene prijateljske pozdrave i tovare novca. Ćazim za Miloradove sinove donese i najčistiju koku, da se "đeca" ne truju.

Miloradove susrete sa Ćazimom na mokrenju zabeležile su i novine. Aleksandar Vučić je namrgođen najavio ''punu istragu o ovom događaju, o kojoj će javnost biti obaveštena''. Kakva istraga, kakvi bakrači! Miloradova desna ruka je Zoran Morić, doživotni načelnik Odeljenja za delikte u privredi, Policijske uprave Beograda. Veljović podigne slušalicu, Morić šalje svoje čauše da obrađuju žrtvu, da je more glađu, žeđu i strahom.

Ne postoji u  Evropi direktor policije ravan Miloradu. Svi su onu puki siromasi. Milorad može da ih kupi samo jednom kreditnom karticom. Može sve direktore policija evropskih država da ugosti, svakog da odvede u svoj stan, kuću, vikendicu, letnjikovac, i da mu svi pozavide.

Niko nije takav Juda kao Milorad. Izdao je svaki nacionalni interes, za dobru svotu novca, za stan, za prijateljstvo. I ako su u rasulu, srpske službe bezbednosti zadokumentovale su Miloradove dogovore sa Ćazimom Osmanijem, da ako njemu prigusti, uz Besu (tradicionalnu albansku "zadatu reč"), može da ode na Kosovo i Metohiju, da živi sa sinovima, svojim sokolima, i da sa pasošem Republike Kosova, putuje kuda hoće po Evropi, i troši svoje krvavo zarađene pare. A kad je on Ćazimu dao lažni pasoš, na ime Miloša Petrovića, može i Ćazim Miloradu!

Ove nedelje, kada se formira Vlada Srbije, Milorad Veljović će promeniti petog premijera. Svi odlaze, Milorad ostaje. Ali, već ima onih koji obilaze oko Milorada, kao oko ranjenog Vuka. Bezecovali su njegovo mesto. Ali, ko ima para kao Milorad, i ko ima toliko zaduženih ljudi, kao Milorad? Ako uskoro Miloradu ne navučemo bukagije, mnogi oko njega krvavo će se provesti. Milorad se lako oslobađa prijatelja. Samo neprijatelje služi unizno.

Milorada je teško pogodila vest da Miodrag Rakić, kome je mandatar Vučić, zbog njegove ''neobične sposobnosti i stručnosti po bezbedonosnim pitanjima'' hteo da ponudi najvažniju funkciju u vladi,  to neće moći zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja.

Hoće li Milorad i Miodrag zajedno na dalek put?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane