Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pogledi

Da li je održiv svet u kome se jedino pita londonska i njujorška oligarhija?

Zavesa je dignuta

Piramidalna briselska EU nije nastala u interesu jačanja evropske privrede i društva. Ona je delo društva iz FED, naprosto da bi se predupredila istinska evropska integracija kao konfederacija suverenih država. Ovako, u vizuri FED, čija batina NATO i postoji zbog gospodarenje nad Starim svetom, komesarska uprava (na šta nas to podseća?) samoizabranih petokolonaša u službi FED u potpunosti poništavaju svaki stvarni suverenitet unutar Evrope, konstatuje sociolog Goranko Đapić, jedan od naslavnijih jugoslovenskih disidenata i nezaobilazni suorganizator i strateg i ideolog studentske pobune 1968. godine

Goranko Đapić

Drevni Grci smatrali su teatar kao sito kroz koje se prosije svakodnevni život, a ono što u njemu ostane, to je suštastvo života. Njegova jednostavna suština. Iz nje treba učiti. Teatar je bio prikazanje istine često zamagljene obiljem zbivanja kroz mnoga minula vremena.

Balzak je u novijim vremenima niz snažnih pripovjedaka nazvao,,Ljudskom komedijom". Ima izgleda vremena kada život bude jasan kao teatar ili opus ,,Ljudske komedije". To su vremena najčešće ozbiljna i prekretna. Ma kako nekada izgledala kao komedija to su zapravo uvijek tragikomedije. Izgleda da je tako suđeno ljudskom radu i valjda će tako uvijek biti i u potonjim vremenima.

Najnovija tragična priredba upravo traje sada. Ima već nekoliko činova, a koliko će ih biti - ne zna se. Zavjesa je dignuta u srcu Europe. Nastupaju; NATO pakt, društvo iz FED, nesrećna Ukrajina, na odbranu spremna Rusija, proamerička tvorevina EU i nešto statista kojima se jasno kaže šta da misle i govore.U radnji učestvuju dva jahača apokalipse; jedan stari i najpoznatiji i zove se Smrt i jedan novi i zove se Sankcije. Samozvani režiser je društvo iz FED.

Idemo redom...

Nastupajući NATO, za doba hladnog rata istupao je kao stjegonoša ,,slobodnog svijeta" u borbi protiv komunističke opasnosti, oličene u sovjetskom, "Carstvu zla". Lako se međutim zaboravlja da je društvo iz FED davne 1917. godine obilno financiralo boljševički prevrat. To je koštalo ruski narod nezapamćene demografske katastrofe i decenijskog potonuća.

To je, razumije se i bio cilj. Razvoj Rusije je okončan. Dvije najdinamičnije ekonomije u Europi, ruska i njemačka bile su izbačene iz historije, a Stari kontinent je bačen u najdublju političku impotenciju do tada. Nakon Drugog svjetskog rata pod uslovima hladnog rata NATO je pokrivao cijeli europski Zapad. Formalno, bio je to pakt ravnoparavno udruženih zemalja Zapada, a uistinu je bio pod gospodstvom društva iz FED.

Upravo tamo gdje su kraljevali bankari iz Londona i njena podružnica u Njujorku NATO je bio najjači i imao najveću podršku. To se dok je trajao hladni rat malo moglo vidjeti, ali kada je hladni rat stao, a Varšavski ugovor prestao postojati, nužno se postavilo pitanje svrsishodnosti održanja NATO-a. Ali, uprkos činjenicama, Atlantski pakt ne samo da nije ukinut već je postao mnogo aktivniji nego ikada za hladnog rata. Moglo je biti vidljivo da je njegova priroda bila mnogo više od borbe za ,,slobodni svijet", da je zapravo gospodstvo nad Europom krajnji cilj i to od samog njegovog osnivanja.

Raspadom Varšavskog ugovora to je postalo očigledno, a ambicije sve agresivnije usmjerene ka istoku Europe.

Društvo iz FED, samozvani režiser je ,,spiritus movens" cijele priče i to ne od kraja Drugog rata, već i prije Prvog rata. London i Vašington zapravo su pravi tvorci Prvog rata, a Drugi je samo njegov nastavak poslije kraće pauze golemog europskog meteža. Društvo iz FED je stvarna vlada SAD, a takozvana demokracija je bila samo maska i privid parlamentarne republike. Novac je bio i ostao ikona izabranih iz Londona i Vašingtona, a novac je moć. Moć je stvarna vlast!

Dovoljno je reći da takozvana vlada SAD i njen dežurni predsjednik nemaju nikakovu moć nad FED, a to strašno i ubilačko udruženje posjeduje ekskluzivno pravo na emisiju novca, taman po svojoj volji! Tom mračnjačkom udruženju prebogatih i malobrojnih židovskih financijskih oligarha nije cilj samo kontrola nad Europom, već potpuno svjetsko gospodstvo i budućnost protokola.

Ekskluzivno udruženje Boga jedinoga, izabranog naroda, novca i posjedovanja, svesvjetske moći; nužno stvara ratove, gomilanje moć, smrt bezbrojnih i krizu današnjeg svijeta. Program uništenja svijeta i devastiranje njegovog najciviliziranijeg dijela - Europe prvi je cilj FED.

Mogućna istinska eurointegracija od Antlantika do Vladivostoka najveća je opasnost po društvo iz FED. Stoga uz partnerstvo za islamskim fašizmom treba osakatiti Europu do neprepoznatljivosti. Faktor Rusije dodatno onespokojava IZABRANE. Uprkos tri stoljeća napora da unište čedo Petra Velikog bankari nisu uspjeli mada su usporili razvoj zemlje i izazvali demografsku katastrofu bez premca u historiji. Hoće li uz Božju pomoć ikada biti suda autorima ovog najvećeg genocida?! Usta su im puna holokausta, samo postoje njihove žrtve, a bezbrojne su bačene u potpuni zaborav.

Nesrećna Ukrajina! Ove dvije reči govore o zbilji drevnog Kijeva, središta prve Kijevske Rusije. Stoljećima i prije i za doba Romanova Ukrajina je bila oblast što govori i sam naziv, a nikada država. Ima li koga tko će pričati o povijesti ukrajinske države? Obrnuto lako je dokazati da je prostor današnje Ukrajine oduvjek bio zajednički prostor Ruskog carstva. Plemstvo, porijeklom iz te oblasti bilo je tkivo ruskog plemstva, a seljaštvo dio sveukupnog seljaštva.

Jezik je samo varijanta zajedničkog jezika. Tradicije, običaji, trpeze i muzika skoro su potpuno isti. Utjecaj katoličke Poljske odnosio se na područje Galicije i bio je više vjerski, nego nacionalni i kulturni. Specifičnosti su naravno neosporne, ali te specifičnosti postoje u svakoj naciji. Recimo da jezik Bavarske i šlezvig Holštajna u Njemačkoj u odnosu na prusku varijanta više su različiti nego ukrajinska ili ruska varijanta.

Tek je Lenjin u okviru svoje politike "obuzdavanja" velikoruskog nacionalizma podijelio novopečenu boljševičku tvorevinu na tkzv.nacionalne države u okviru federacije.To olako cijepanje ( ili zadatak iz FED) veoma je koštao Rusiju nakon urušavanja sovjetskog modela. Posljedice su danas nemjerljivo teške. One su omogućile da u Ukrajini danas pod vođstvom društva iz FED, ratuju dva krila istog naroda.

Cilj društva iz FED je da oslabi europski Zapad i Rusiju jednim udarcem u ruskom dvorištu. Budući da su poslovi EU sa Rusijom , osobito Njemačke veoma uznapredovali; te da za posljedicu sve više imaju rast integracionih mogućnosti, društvo iz FED je shvatilo da bi moglo izgubiti bitku u Europi. Suradnja i bezmjerni ruski resursi na golemom prostoru sve su više bili privlačni i veoma perspektivni. Rusija je veoma ekonomski napredovala i jasno je da će se taj proces ubrzavati.

Zbog svega toga društvo iz FED je riješilo da ratom zaustavi te prirodne procese koji bi na kraju doveli do dominacije euroazijske ekonomije. Izabrana je Ukrajina sa konfuznom politikom i poraznom ekonomijom. Još prije desetak godina planiran je projekt rata u Ukrajini kojim bi se Rusija upetljala u ratove na svojim granicama, izolirala od Zapada i zadugo spriječila njena suradnja na europskom nivou. FED je tako planirao da u korijenu pocijepa Europu i pretvori je u vojni logor za uništenje Rusije. Bio bi to pravi suicid za Stari Svijet. Domovina naše civilizacije bila bi trajno devastirana, islamizirana i pretvorena u Treći svijet.

Odbrana. Rusija je spremna za odbranu. Ona veoma dobro zna koliki je zalog u igri. Ništa manje od budućnosti Rusije uopće. Neprijatelj je izazvao krvoproliće da bi tom strašnom mrljom zauvijek pocijepao,,dva" bratska slovenska naroda i otpočeo stogodišnji rat stalno stvarajući ranu. Nije se smijelo čekati. Stvari su stoga krenule nepovoljno po agresore. Ništa nije ispalo ni brzo ni jednostavno. Uprkos buke u EU očigledno je da prave želje za kongrontaciju sa Rusijom nema. Bila bi to potpuno izopačena situacija. Europa bi sama sebi namakla uže oko vrata, pogotovu što je više nego očigledno da je u porastu svijest o potrebi da se zaštite vlastiti interesi od nasrtaja FED politike.

Proamerička EU. Također dvije riječi i sama suština. Piramidalna briselska EU nije nastala u interesu jačanja europske privrede i društva. Ona je djelo društva iz FED, naprosto da bi se predupredila istinska europska integracija kao konfederacija suverenih država. Ovako, u vizuri FED, čija batina NATO i postoji zbog gospodstva nad Starim svijetom, komesarska uprava (na šta nas to podsjeća?) samoizabranih petokolonaša u službi FED u potpunosti poništavaju svaki stvarni suverenitet unutar Europe.

Kakova je budućnost ako je suverenitet pretvoren u komesarsku lakrdiju, gdje se jedino pita londonska i njujorška oligarhija?

Borba Rusije u ovoj teškoj krizi nije samo njena borba. To je borba za europsku renesansu od Atlantika do Vladivostoka i za mnogo dalje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane