Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zajecar

„Buducnost u koju verujemo" u Zajecaru se pretvorila u (srednji) PRS (11)

Dolagali do kraja?

Izgleda da je PRS-ovska vlast u Zajecaru dolagala do kraja. Obecanih investitora nema, budžet je bukvalno razbucan, Gradska uprava funkcioniše kao razbijena vojska a uprkos naporima lokalnih medija da dokažu suprotno, sve je više znakova da je Saša Mirkovic, nekrunisani gospodar Zajecara iskljucen iz SNS.

Vuksan Cerovic

Apsolutisticka vladavina Lažnog cara Šcepana Debelog u Zajecaru, ozbiljno je zaribala na svim pravcima. Gradski budžet se pretvorio u crnu rupu u koju je strašno i pogledati, od obecanih investitora nema ni pomena, kao nocna mora progone ga bezbrojna lažna obecanja, kredit koji je trebao da zakrpi rupu u budžetu i omoguci gradnju par „spomenika" nije dobijen. Voda je dosadašnjem nekrunisanom gospodaru grada na Timoku Saši Mirkovicu stigla do grla, a ruka spasa pružena iz camca SNS po svemu sudeci ce izostati, bez obzira što je Aleksandra Vucica pocetkom godine docekao rodendanskom tortom (ovde je zovu vazelinka) i što se silno trudio da stekne naklonost Zorane Mihailovic koja je, (pre svega kao politicka investicija) proglašena za pocasnog gradanina grada Zajecara.

Ima dosta znakova da ce se politicka karijera estradnog menadžera upravo završiti estradno. U Skupštini grada Zajecara, koju je bio pretvorio u jadno pozorište lutaka, neki konci su mu nesumnjivo izmakli iz prstiju, što najbolje pokazuje podatak da sednica Skupštine grada, koje su obavezno po hitnom postupku zakazivane skoro svake nedelje, nema vec duže od 30 dana, jer gospodar PP „Grad Zajecar" DOO, kako mnogi Zajecarci doživljavaju lokalnu samoupravu, nije siguran da ima vecinu. Preletaci su oduvek bili nesigurni saveznici, a takvih je u njegovoj dosadašnjoj vecini poprilicno. Dramski zaplet je na vrhuncu: treba proceniti da li je bolje dati ostavku, biti smenjen ili...

Skupa cena neznanja

Kada je menadžer Saša Mirkovic zakljucio da se lokalnom samoupravom može rukovoditi uz pomoc poltrona i marioneta i sa funkcije predsednika Skupštine grada, bolji poznavaoci funkcionisanja lokalne vlasti znali su da ce se taj eksperiment završiti tragicno. Pre svega za Zajecar i Zajecarce, koji od 7. maja 2013. godine, kada je Mirkovic uzurpirao kormilo Privremenog organa, a kasnije i sve poluge izvršne vlasti, knjiže samo štetu. Ta šteta je u pocetku prikrivana pricama o vracanju grdnih dugova prethodne vlasti na celu sa Boškom Nicicem, Mirkovicevim prijateljem i politickim saborcem dok se nisu zavadili oko plena. Ubrzo je, medutim, postalo jasno da Mirkovic, koji je kako sam tvrdi diplomirani pravnik, nema blage veze ni sa pravom, ni sa pravilima kojima je regulisano funkcionisanje lokalne samouprave.

Slušajuci njegova obecanja, o kojima smo u „Tabloidu" vec pisali, ali ima citalaca koji traže da nastavimo jer nismo sve nabrojali, ili gledajuci poteze koje vuce, trezveni ljudi su se krstili i levom i desnom rukom. Skoro bi se mogao steci utisak da su njegove odluke zavisile od toga na koju nogu je ustao, ili od toga da li mu je preko puta prešla crna ili bela macka.

Rezultati takvog rukovodenja lokalnom samoupravom u Zajecaru su, blago receno, katastrofalni. U trenutku kada smo poslali ovaj tekst (sreda, 11. novembar) u svim osnovnim i srednjim školama telefoni su iskljuceni. Od 18 škola koliko ih u Timockoj krajini ne izmiruju redovno dugovanja po racunima, cak 16 je sa podrucja grada Zajecara. U odnosu na zakonski propisani rok prosecno se kasni 49 dana. Da ironija bude veca radi se o ukupnom dugu od 2.775.806,31 dinara, što je upola manje od vrednosti raspisane javne nabavke za 480 tablet racunara, koje nekrunisani vladar Zajecara Saša Mirkovic namerava da, radi sopstvene promocije, podeli prvacima.

Situacija u pojedinim školama je katastrofalno teška. Prema nezvanicnim podacima, jer gradska vlast Izveštaj o devetomesecnom izvršenju budžeta krije kao zmija noge, srednjim školama je za devet meseci preneto oko osam odsto sredstava planiranih za 2014. godinu. Pojedine škole neki dinar zarade i same, ali šta to vredi kada su sve cetiri u blokadi, pa pare istog trenutka budu skinute sa racuna. O tome je obavešteno Ministarstvo prosvete i zatražena je pomoc, a da li ce je biti ostaje da se vidi. Što se tice onih tablet racunara koje ce Saša Mirkovic da deli prvacima, Školsku upravu u Zajecaru oko toga niko nije kontaktirao, a verovatno mi Ministarstvo prosvete. Baš je Mirkovica briga što postoje nastavni plan i program, što u školama postoje kabineti informatike kojima bi svaka pomoc dobro došla, bitno je da on kao deda Mraz deli tablet racunare i da to njegova BEST TV opeva u udarnom terminu.

O mnogim lakrdijaškim potezima Mirkovica, jer on je jedina fakticka vlast u Zajecaru, vec smo pisali. Ali, ima i novih bisera. Umesto da se sporazumno reši problem oko neke sporne kilometraže sa prevoznikom „Ariva", u kome je nemacki kapital vecinski, ugovor je pre mesec dana ekspresno raskinut, godinu i nešto pre roka. Prevoz je u pregovarackom postupku poveren preduzecu „Nikolic prevoz" d.o.o. iz Samarinovca kod Negotina, koje je kao podizvodaca angažovao „AS Turs" iz Negotina. Ugovorena vrednost posla je 22.272.727,00 dinara a ugovor važi „do pet meseci". Na ulicama Zajecara vide se autobusi i nekih drugih prevoznika, ali u kom aranžmanu nije nam poznato.

U meduvremenu su u Privrednom sudu u Zajecaru okoncana dva spora po tužbi „Arive" za neplaceni prevoz tokom minulih meseci. Vrednost sporova je 46.475,300,07 dinara. U oba slucaja „Ariva" je dobila spor, bilo je dozvoljeno i izvršenje, ali pare nisu videli. Uloženi su prigovori na rešenja o izvršenju pa je spor ušao u parnicu. U toj parnici dug grada može samo znacajno da se poveca.

Nakon izgona „Arive" iz Zajecara iz naftalina je izvadeno JP Gradsko saobracajno preduzece „Zajecar", osnovano pa zaboravljeno još pre godinu dana. Kakav mu je status bio najbolje svedoci finansijski izveštaj za 2013. godinu, usvojen 6. oktobra ove godine, bezmalo na godišnjicu osnivanja. U njemu, citiramo, piše:" Od 30. 10. 2013. do 31. 12. 2013. godine, na prihodnoj strani nije bilo nikakvih promena. Na rashodnoj strani uplaceni su doprinosi za obavezno socijalno i penziono osiguranje u iznosu od 9.263,00 dinara. Nisu placeni racuni za usluge po raznim osnovama u iznosu od 22.451,38 dinara, i nije isplacena zarada zaposlenom u bruto iznosi od 189.937,00 dinara." Taj zaposleni je direktor Miodrag Milutinovic.

To preduzece, ako smo dobro shvatili, treba da da se bavi gradskim i prigradskim kopnenim prevozom putnika (vazdušni i morski se ne pominju). Pošto je tri kvartala u ovoj godini provelo u zaboravu, u cetvrtom bi, prema zamislima planera, trebalo da aktivira sedam od 13 minibuseva, koje je svojevremeno na lizing kupio bivši gradonacelnik Boško Nicic. Do kraja godine bi minibusevi trebali da predu 43.570,2 kilometra!? Nažalost tu ime ne jedna, nego nekoliko kvaka. Družina zadužena za dugorocno planiranje buducnosti grada Zajecara u meduvremenu je sportskim klubovima, budžetskim korisnicima, Bolnici i Policijskoj upravi u Zajecaru poklonila osam komada. Kada se 8 oduzme od 13 ostane 5. Ili je, možda neki od poklona u meduvremenu povucen. Minibuse treba popraviti, registrovati, zaposliti vozace. Na ulicama ih još nema, a kada ce ih biti videcemo.

Povratak u PRS!

Batrganju PRS-ove vlasti u Zajecaru ipak dolazi kraj. Ne samo zbog toga što su grdne žalbe iz Zajecara dojadile SNS glavarima, nego i zbog toga što je, nedomacinskim poslovanjem, glupim reorganizacijama, likvidacijama, poklonima za Novu godinu i drugim bahanalijama gradska kasa postala suva kao pustinja Atakama u Cileu, u kojoj kiša ne pada i po 40 godina. Radovi na Ulici Nikole Pašica su prekinuti, radovi na novom mostu na Crnom Timoku su nastavljeni, ali prema kazivanju radnika „para slabo kaplje", jer grad kredit ni pored dva tendera nije uspeo da dobije. Nisu završeni ni svi radovi na izgradnji saobracajnica uz ucešce gradana (Krivovirska, Drvarska, Prijedorska, Jadranska, Lazarevacka, Homoljska, Banatska), kao ni kanalizacija koja se finansira po istom principu (Zvezdanska, Starog Vujadina,Dragojla Dudica, Brace Ribnikar, Žarka Zrenjanina, Stara Knjaževacka i Avnojska). Svi ti radovi, vredni oko 50 miliona dinara, trebali su da budu završeni odavno, ali su ugovorni rokovi, iako precizno odredeni, postali rastegljivi. Bice jednog dana.

U Meduvremenu je stigla i tužba „Toplifikacije Moravia Zajecar" u stecaju, koja je 2012. godine isterana iz Zajecara, a sada traži naknadu štete od 94.369.000,76 dinara. Sa istim preduzecem zapoceta je i parnica oko vlasništva nad vrelovodnom mrežom. Javnom stambenom preduzecu „Zajecar" grad duguje više od 100 miliona, JKP „Kraljevici" u stecaju koji dinar manje, „Kolubari" oko 60 miliona i ko zna kome i koliko još.

Radovi na mostu preko Crnog Timoka su nastavljeni, jer je stari porušen, pa žitelji dobrog dela Kotlujevca u kome živi oko 20 hiljada ljudi, prinudno džogiraju da bi stigli do centra grada. Nikome živome u Zajecaru nije jasno kako ce lokalna vlast naci pare da plati za buduce tehnološko cudo skoro 140 miliona dinara (neki tvrde da ce biti svih 180 miliona) i da istovremeno isplacuje plate koje su kod dobrog dela budžetskih korisnika u ozbiljnom kašnjenju. Za divno cudo vlast uporno nastavlja da ureduje staro Zajecarsko groblje, kao da je to prioritet nad prioritetima. Radove izvodi AD „Put" iz Zajecara i koštace 47,7 miliona dinara, a ima ljudi koji tvrde da ce deo novca za groblje završiti u BEST TV, koju AD „Put" sponzoriše. Pošto su medijima isplacene za šest meseci pare planirane za celu godinu, uveliko se špekuliše da vlast traži nacin da im doda još toliko i to od novca iz ekološke takse. Recept je veoma prost: bude li kvoruma u Mirkovicevoj režiji bice i para.

Sve su to razlozi zbog kojih se u Zajecaru ocekuje skori kraj Mirkoviceve vladavine. Iako on javno ne priznaje da je iskljucen iz SNS cinjenica da na izbore za savete mesnih zajednica izlazi sa listom grupe gradana „Pokrenimo Zajecar" govori sama za sebe. Prsovci su, ocigledno, dolagali do kraja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane