Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Život u znaku nazadnjačkog horora: slika protekle godine u srednjem Banatu

Propast, čitulje i krađa vlasti

U predvečerje nove, u najavi pogibeljne godine, ovdašnja nazadnjačka "elita" bez ikakvih konkretnih rezultata u mandatu koji bezobrazno teče, upućuje najiskreniju "čestitku" građanima pet opština srednjeg Banata: Blentava rajo bez trunke samopoštovanja, hvala na poklonjenoj, ničim izazvanoj vlasti. Garanti smo kolektivne nesreće. Nezainteresovanošću za sopstvene živote stimulišete nas da još više krademo iz Vaših očiju, iz Vaših tanjira, od Vaše dece, očeva i majki, bakama i dekama zacrtan što brži put u jednom pravcu, na groblja. Ooo, građanine blento, budi sretan da bar neko u ovoj zemlji živi dobro. Preuzimajući nezahvalnu odgovornost da uživamo na račun armije blentavih, dignimo čaše i nazdravimo poniženoj bedi i sirotinji srednjeg Banata!

Zoltan Horvat

Srednjobanatski večiti trgovci obećanjima imaju svog Regionalnog Isusa sa ovozemaljskom platom od million dinara i njegove retko viđene štetočine od kadrova: neuspešnim prodavcima zavesa i tekstila, drskim i osionim bivšim vođama navijača propalih klubova i vajnim predsednicima opština opstanak gole vlasti, 'ladno kupuju ljude iz kase svih građana. Nazadnjački su proćerdali i 2014. godinu "izradivši" 200 hiljada ubogih srednjobanatskih duša. Poslednja prekomponovana otimačina vlasti u Žitištu pod pokroviteljstvom centrale nazadnjaka (pritiskaj, udri, vlast se silom otima i nasiljem čuva), ponovo je na kamari okupila šund partijce. Vlasnici obećanih neispunjenih obećanja i idiotskih parola o navodnoj svetloj budućnosti koja samo sve nas čeka sa njima na čelu, siluju vlast i mole Boga da ne pokulja bes običnog čoveka i proradi usrana motka.

Nakon prekomponovanog skupštinskog zasedanja u najnerazvijenijoj opštini Vojvodine Žitištu održanog 22. decembra, nazadnjačke kolovođe su umesto u Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Zabeli ili Centralnom, završili u opštinskim foteljama. Zakon u zemlji Srbiji je toilet papir za ovdašnje večite uterivače vlasti, jer je za namicanje odborničke SNS-SPS većine kupljeno, parama svih građana, taman kol'ko treba ljudi. Šta će Peđa Milić, kukavac davno urušenog SPO, nego da se proda za bolji posao i keš pride. Prod'o se k'o i drugi, pa šta, veći su prodali i zemlju, pa ne odgovaraju? Familiju mora da brani od nastupajuće gladi i bede, zaključi nekolicina kupljenih odbornika za stolom zadimljene kafančine nakon "pregovora" sa donosiocima para svih građana. Da vi'š čudo neviđeno kako se od radnika Elektroditribucije postaje jednokratni Junak Razvoja Nerazvijenosti sa obećanom (malo morgen) foteljom.

Šta u društvu ovdašnjih naprednih nazadnjaka traži večiti socijalista Predrag Peđa Amižić, prvi višedecenijski menadžer, do bola nerazvijene opštine Žitište? Sa aktuelnim predsednikom opštine, muškom polovinom bračnog para Vučurević, koji mu nije ni do kolena, nakon godina i godina sukoba i netrpeljivosti, zavodljivo spravio pakt sa nazadnjacima, sagnuo se, i jopet uz'o vlast. Mister od Žitišta je praktično neuništiv.

Nekoliko puta je bio na udaru meštana nakon redovnih agonija u ovdašnjoj Klanici Agroživa gde je, nekad davno, pre samo nekoliko godina, ko baš toliko da pamti, netragom nestao 21 milion evra poslovnog plusa nakon hapšenja nevinog i vrednog čoveka Miroslava Živanova, tvorca Agroživa kojem su oteli dušu, porodicu, posao, sve živo... To što nije platio reket tadašnjim centarforovima države, najskuplje je platio...

Agroživ danas praktično nema proizvodnih kapaciteta. Sve je prodato ili čeka rasprodaju, a 600 radnika je završilo u višemesečnom štrajku na ulici, sa neisplaćenim zaradama, bez zdravstvenog osiguranja i socijalnog programa. Prodat je i Motel u centru Žitišta, ne zna se da li za 5,6,7 ili 15 miliona dinara, prodate su i druge zgrade u vlasništvu Kompanije za koju je, ne tako davno, bio živo zainteresovan italijanski brend Veronese. Prodate su i farme živine u selima žitištaske opštine, u profitabilitet debiliteta banatskih kolovođa umešao se i Matijević, pa je belaj zagarantovan. Poslednjih meseci se nešto i radi, ali aktuelni zakupac će raditi sve dok i poslednje kapacitete ne opustoši.

Bilo je zaista "dirljivo" gledati i slušati predsednika sindikata Agroživa u štrajku Katića kako za skupštinskom govornicom hvali višedecenijske grobare opštine u kojoj živi, da bednije ne može. "Rasplakao" je sve živo u sali, "pale" i uzvratne patetične reči za istom govornicom od strane predsednika opštine, jednom reči, neke baš zabole za vapaj unesrećenih radnika, blentavo zagledanih u vapaju od nazadnačkih parola napamet naučenih.

Naravno da od dugoročnog posla sa Agroživom neće biti ništa, jer se osnovni interes i u Žitištu, politikanstvo i zajebancija sa meštanima, zasniva na parazitskom razvoju nerazvijenosti i dotacijama od države. Srbijagas, vlasnik Agroživa, pritisnut ubitačnim nazadnjačkim pritiscima odozgo, pustio niz vodu radničku klasu srednjeg Banata, kao da je to nešto novo u zemlji dembelana Srbije.

Bilo je još "dirljivije" videti skupštinska grljenja i ljubljenja predsednika opštine sa dojučerašnjim političkim (ne)prijateljima Kasalovićem, Kovačevićem, Milićevim i preostalim večitim ljubiteljima fotelja i preostalih privilegija. Vlast je ponovo ukradena iz očiju meštana, džaba im izbori. Šta bi se to toliko vredno moglo pronaći u opštinskoj kasi u obećavajuće beznadežnoj 2015. godini? Planirani budžet iznosi 790 miliona dinara, od kojih država nerazvijenoj opštini dotira 306 miliona. Nenamenski transfer živih para od Republike u korist gradova iznosi 199 miliona dinara, što je apsurdno, jer je Žitište fenomen, selo, a opštinsko središte. Tekući namenski transferi od Republike u korist opština iznose 63 miliona, a kapitalni transferi od drugih nivoa vlasti ('jopet) gradova, donose u opštinski budžet nova 44 miliona. Neko bi od ovih para ekspresno sanirao problem otpadnog kanala iz Agroživa koji godinama zaudara na teški smrad uz svakodnevno podsećanje kakva g... plivaju u centru opštine.

Dakle, tempiran je idealan trenutak za najnoviju krađu vlasti. Ima nenamenskog novca za neodgovorni trošak, niko živ ne kontroliše gde nestaju pare svih građana kada su na vlasti lokalni izvršioci ubistava malih sredina za socijalni mir centrale, Beograda. Neodgovornima, a ipak sposobnima da naprave nešto za sredinu u kojoj žive, savršenije odgovara živa lova za razvijanje nerazvijenosti i lično bogaćenje.

Lezi 'lebe da te jedem, prvi nazadnjački funkcionerski zadatak, uz "ljutu zapršku" socijalista za uspešno razvijanje nerazvijenosti, dotukli su opštinu Žitište gde izbori moraju da se ogade (ako im se večiti lokalni funkcioneri u međuvremenu nisu dovoljno ogadili). Za linč malih sredina pita se i Novosadski Tata, dojučerašnji go, bos i pocepan dođoš u srpsku Atinu, danas do neba autoritativno raspojasani Dušan Bajatović - Silni, generalni direktor Srbijagasa, pokrovitelj aktuelne stranačke elite srednjeg Banata. Delegacija Žitišta na čijem je čelu dvojac Muška polovina bračnog para - Mister od Žitišta, razgovaraće u raskošnoj kancelariji Dušana Silnog o sudbini 600 skrajnutih radnika Agroživa. Razgovor će, naravno, biti konstruktivan, njemu neće prisustvovati izbezumljeni radnici, a na žitištanskim kladionicama, najviše se plaća fiks jedan, radnik fasuje, fukcioner kasira.

A 1. Budža se (ne) stidi sugrađana

Šta u Zrenjaninu trenutno rade nazadnjaci svih partija i partijica na vlasti, miljenici centrale? Razrovali centar i, bez referenduma, digli kredit od 800 miliona dinara koji će narednih godina otplaćivati svi građani. Dižu sebi spomenik za života, po ugledu na spomen ploču mosta Zemun - Borča.

Da li bi Janjići, Ćapini, Devići, Santovci... i preostala zakonom zaštićena vrsta u Zrenjaninu provela bar delić novogodišnje noći u kućama hiljada radnika bez posla Jugoremedije, ZIP-a, IPOK-a, Proletera svih proizvodnih fela, Udarnika...? Nema šanse. Gde si ti video da ovdašnji budža sebe tako ponizi i bar na pet minuta pravi društvo domaćinima pored dogorele sveće i "raskošne" novogodišnje trpeze prepune jeftinih praznih pogačica, jeftinijih gmo sokova i najjeftinije salame podriguše. Lokalni Bosovi će na egzotične destinacije. Regionalni Isus im može besplatno ponuditi apartmane bivših zrenjaninskih odmarališta, dana u vlasništvu nekih drugih, koji su se sa nekim prvim Zrenjanincima lako dogovorili oko rasprodaje centra Srednjeg Banata.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane