Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Kako prevarama zarađuje vlasnik autoprevoznog preduzeća "Banbus" iz Obrenovca

Što više kvara, to više para

Vlasnik autoprevoznog preduzeća „Banbus" iz Obrenovca redovno naplaćuje i usluge koje ne pruža, ali nema para da svojim radnicima plaća godišnji odmor, bolovanje ili doprinose. Nema para ni za redovno održavanje vozila, pa ona redovno završavaju u kanalu pored puta. Para, međutim, ima za potplaćivanje sudskih organa i raznih inspekcija, pa je ovo preduzeće nedodirljivo.

Mersiha Hadžić

Po podacima iz Agencije za privredne registre (APR), vlasnik transportnog preduzeća „Banbus" doo iz Obrenovca od 26. marta 2013. je Filip Kovačević, koji je istovremeno i direktor, ali svi znaju da je stvarni vlasnik i direktor njegov otac i osnivač preduzeća Branislav Kovačević zvani Banbus.

Prema svedočenju zaposlenih ali i korisnika ovog prevoznika, Branislav Kovačević raspolaže izuzetnim vezama u institucijama, tako da je "nedodirljiv". Njemu je sve dozvoljeno i sve mu se prašta.

Već duže vreme nerešena stoji krivična prijava protiv Kovačevića zbog sumnje da je falsifikovao jedan ugovor. Postupak vodi inspektor Goran Ilić iz Obrenovca, koji je predmet, navodno, poslao Policijskoj upravi Beograd. Da li jeste ili nije, ne može sa sigurnošću da se kaže, jer dokumentacija još nije stigla u samo 26 kilometara udaljeni Beograd, iako je, navodno, poslata pre više meseci.

Ne pomažu ni urgencije kod predsednice Osnovnog suda Bebe Šoškić, kao ni kod tužioca Miška Veličkovića i njegovog zamenika Vlade Veljkovića. U malom Obrenovcu niko ne želi da se zameri velikom Banbusu.

Ni u velikom Beogradu nema nikoga ko bi se pozabavio Kovačevićima. Bez uspeha su bili i dopisi koje su ojađeni radnici slali ministru pravde Nikoli Selakoviću, ali i ostalim najvišim funkcionerima Republike moleći za institucionalnu zaštitu od samovolje ovog čoveka.

„Banbus" doo vozi na linijama koje drži beogradska „Lasta" i to po ugovoru sa ovim preduzećem. Naplata se vrši tako što „Lasta" „Banbusu" plaća po pređenoj kilometraži, bez obzira na broj prevezenih putnika. Zato se Kovačevićima isplati da njihovi autobusi na linijama voze i prazni.

Kada se neki autobus pokvari i nije bezbedan za prevoz putnika, Kovačevići ga šalju da vozi prazan, kako bi kasnije listić iz tahografa prikazali „Lasti" kao dokaz da su vozili na liniji i tako naplatili vožnju.

„Lasta" je u dugovima od više desetina miliona evra, prethodno rukovodstvo radnicima nije redovno isplaćivalo plate, ali je zato bez problema plaćalo i usluge koje „Banbus" nije pružao. Verovatno će sa novim rukovodstvom i ovde da se zavede red.

Zanimljivo je iskustvo koje je imao vozač Aca Vidanović, koji je krenuo je 4. maja 2014. u 8 sati i 50 minuta iz Obrenovca za Beograd autobusom registarskih oznaka BG 254 AG, garažni broj 277, sa neispravnim vozilom, zbog čega je ubrzo je završilo na livadi pokraj puta. Prava je sreća da niko nije povređen.

Na lice mesta nije izašla patrola policije da izvrši uviđaj, što je obavezno, već vozilo samog „Banbusa". Autobus je osposobljen da nastavi vožnju, istina bez putnika, pa je ugovor sa „Lastom" realizovan tako što je vozilo prazno i neispravno kružilo po trasi koja po kilometraži odgovara onoj plaćenoj.

Nijedna inspekcija ne sme da kontroliše vozila ovog preduzeća. Kada je jedan vozač prijavio da mu tahograf u autobusu ne radi, Kovačevićeva desna ruka Radovan Umićević mu je odgovorio: „...Kume, samo ti mirno vozi, a ako te neko zaustavi odmah nas zovi i mi ćemo to regulisati tamo gde treba".

Iako vozači nisu krivi zbog tehničke neispravnosti autobusa, Kovačević od njih naplaćuje štetu koja nastane na vozilu usled kvara. Posle tu odštetu još jednom naplati i od osiguravajućeg društva. Tako se ispostavilo da se njemu najviše isplati da su mu autobusi stalno u kvaru! Za zdravlje i život vozača, putnika i ostalih učesnika saobraćaja nije ga uopšte briga.

Uprkos tome što redovno naplaćuje usluge koje ne pruža, Kovačević nema para da plaća svoje radnike. Godišnji odmor, bolovanje i prekovremeni rad im se ne plaćaju, većini se ne plaćaju ni doprinosi, a mnogi strahuju i da li će platu uopšte i dobiti.

Svestan koliko je ljudi unesrećio, Branislav Kovačević se vozi u metalik sivom Audiju (A3 BG 459 BK) koji ima zatamljena stakla. Izgleda da se plaši da ga neka žrtva ne prepozna, a možda je to i način na koji želi da pokaže svoju moć i "nedodirljivost".

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane