Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

OXI

Branko Dragaš

OXI - Grci su rekli odlučno NE zelenašima zvanim Trojka : Evropska centralna banka, EU i MMF.Uprkos protivljenju briselske birokratije, građani Grčke su izašli na izbore i odbacili ucene kreditora. To je dobro za demokratiju. Porobljeni evropski narodi su pokazali da građani imaju pravo da izađu na izbore i da slobodno glasaju protiv odluke briselskih satrapa. Načinili smo jedan korak napred u vraćanju poverenje građana u demokratiju. O vraćanju novca se tek pregovara. Dok ovo pišem, ne znamo još kakvi će biti dogovori između prezadužene Grčke i njenih razljućenih poverilaca.

Ako grčko NE bude zarazno i proširi se na ostale zadužene evropske države, onda je to velika opasnost za bankarsku oligarhiju, koju je država, izbijanjem finansijske krize 2008 godine, spasila sigurnog bankrota tako što im je odobrila sredstva iz budžeta države ili štampanjem lažnog evra. Krupni kapital ne želi da gubi oteti novac i namerava da primora svoje dužnike da se pozajmljeni novac mora da vrati. Šta će dalje biti? Zelenaši će da sačekaju da se euforija oko referenduma smiri i onda će jače stegnuti kragnu Grcima. Na ovaj način, kako je Cipras zamislio da će izvući Grčku iz ralja zelenaša, sigurno neće proći. To je samo kupovina dragocenog vremena do konačne propasti. Šest meseci Ciprasove vladavine nije nam ulilo sigurnost da on ima neko ozbiljno rešenje. A vrlo je važno da Cipras napravi rezultat i da bude primer ostalim prezaduženim državama.

BANKROT - Odmah po izbijanju finansijske krize, 2008. godine, napisao sam šta Grčka treba da radi. Nažalost, oni to nisu poslušali i u tom periodu 2010-2014 zadužili su se 255 milijardi evra. Savetnik u vladi Jorgosa Papandreu bio je nepouzdani ekonomista Janis Varufakis, koji je podržavao politiku Papandreua, da bi ga kasnije izdao i javno kritikovao. Moj predlog tada bio je vrlo jednostavan, oslanjao se na nekoliko važnih strateških poteza, koje je morala da povuče grčka vlada. Zalagao sam se, da podsetim, da Grčka odmah izađe iz EU, da prestane da se zadužuje, da izađe iz evro zone, da uvede nacionalnu valutu drahmu, da je devalvira u odnosu na evro, da pohapsi političare i tajkune, da im konfiskuju imovinu, da imovinu prenesu u zdravstvene, socijalne, penzione, obrazovne fondove i Razvojni fond za podsticanje privrednog oporavka. Trebalo je odmah smanjiti sve državne rashode, otpustiti ljude iz državnih službi i prekvalifikovati ih za rad na tržištu, Centralnu banku staviti u funkciju razvoja domaće proizvodnje, smanjiti sva poreska opterećenja, stimulisati ulaganja grčke dijaspore, odbaciti neoliberalni ekonomski koncept i napraviti svoj nacionalni ekonomski plan za spas Grčke. Šta je od toga urađeno? Ništa. Grčki dugovi su narasli sa 120% BDP, na 190% BDP. Šta je od ovoga uradila Siriza? Ništa. Oni i dalje pričaju o svom spasu unutar bankrotirane EU. To jednostavno nije moguće. Cipras to ne vidi. Na brodu koji tone sigurno ćeš se ubrzo i ti naći u vodi. Nema ti spasa. Bojim se da će veliko demokratsko, izboreno NE da prokocka za sitne nagodbe, kupovinu vremena i narastanje problema do potpune propasti države. Grčku čeka teško vreme. Veliko odricanje, napor i siromaštvo. Pobeda nije izvojevana. Rat se nastavlja. Mora se slediti put Islanda. To je spas za prezadužene države. Šta je uradio Island? Sve ono što sam napisao da mora da uradi jedna prezadužena zemlja.

ZELENAŠI - O dugu Grčke najbolje govore brojke. Krah tržišta nekretnina u SAD se dogodio 19.08.2007.Sledeće godine se taj krah dogodio sa bankama.Umesto da banke puste da bankrotiraju, država je upumpavala štampani novac u propale banke.Tako se epidemija nesolventnosti prenela na državu, da bi se zaštitili bankarski gangsteri od propasti.Grčka je to isto uradila. Zaštitila je svoje propale bankare.Evropske banke su počele da upumpavaju novac u Grčku.Koja je već bila nesolventna.

Goldman Saks je to znao, ali je igrao na tu kartu da bi zaradili.Od 2010 do početka 2015 Grčka je od Trojke pozajmila 252 milijardi evra.Pozajmice su bile kratkoročne date da se prebrodi dugoročna nesolventnost.To je bilo potpuno suludo.Svi su znali da Grčka ne može u kratkom roku vratiti te pozajmice.Kamate su morale odmah da se vraćaju.Na ime kamata,bankama i špekulantima je od 252 milijarde dato 233 milijarde evra.Možemo reći da ni jedan cent odobrenih pozajmica nije ušao u privredu Grčke.Svaki odobreni kredit je nosio sve teže i teže uslove za vraćanje.Grčka se našla u nemogućoj poziciji, morala je svake godine sve više novca da vraća zelenašima.Pošto jedino privreda stvara realan novac, a nije ulagano ništa u privredu, postavlja se pitanje- ko će da vrati taj uzeti novac?Politički ološ je sve prevalio na građane.Tako su građani postali robovi zelenaša Trojke.Jedini danas izlaz za Ciprasa je da odmah proglasi bankrot.Ima podršku građana Grčke. Sad je pravi trenutak.Poverioce treba oduvati bankrotom.Tako će se zaštiti Grčka.Treba zelenašima pokazati zube.Toga se oni jedino plaše.Revolucije na ulicama.Država ima snagu i moralno pravo da to uradi.Cipras je na potezu.Navijam za njega.Ne zbog njega. Nego zbog Grčke i ostalih evropskih naroda. Zbog naše Srbije, koju čeka grčki scenario.

VARUFAKIS - Kada su Grci rekli NE,Varufakis je odmah podneo ostavku.Rekao je da će podneti ostavku samo ako bude DA.Zašto je slagao?Pacov beži sa broda koji tone.Tvrdio sam od početka da je Varufakis folirant i pokvarenjak. Medijski ekonomista, koji radi za gazde.Istoričar Vilijam Engdal ga naziva - TROJANSKI KONJ!On je igrač grčkih oligarha i bankara.Zadatak mu je bio da Grčku dovede do haosa.Krajnji cilj Trojke je da se ukine fiskalna nezavisnost Grčke, tako da će se poreska i budžetska politika preneti iz Atine u Brisel.Kada tako okupiraju Grčku i oduzmu im suverenost, to će napraviti i ostalim članicama EU.Pet jahača apokalipse iz EU su to otvoreno napisali u svom planu kako vide razvoj EU u narednim decenijama.To je EU fašizam koji je smišljen da pokori Evropu i da Brisel dobije premoć nad suverenim državama.Tako su zamislili bankari i tajkuni EU.Varufakis je njuška koji trči za te moćnike. Potrčko koji na motoru ispunjava njihove naloge.

Kada je bio savetnik premijera Jorgosa Papandreua i PASOK-a u vreme kada je uvedena drakonska štednja u Grčkoj.On se zalagao za drakonsku štednju kao rešenje izlaska iz krize.Danas je ustao protiv takvih mera.Nazvao je kreditore teroristima, koji su nametnuli mere drakonske štednje.Prevrtač se danas toga ne seća.Oštar jezik Varufakisa je bila igra sa finansijskim zelenašima EU. Dogovor. Toplo-hladno!To je sve bilo izrežirano.Grčka je isporučena svojim kreditorima.Kada je farsa o protivljenju kreditorima završila, skot se povlači.Plejboj, mačo i seks simbol.Gmizavac koji je osvojio naivnu javnost svojim jeftinim trikovima.Reptil se vraća svojoj ženi i udobnom skorojevićkom životu.Bez koga on ne može, jer drakonske mere štednje se ne odnose na tu vucibatinu.Mislim da je Ciprasu bolje da je ostao bez ovog podlaca.Sada zna na čemu je i mora sam da povlači poteze. Varufakis je teatralno otišao na motoru.Stavio je neprobojnu kacigu da ga ne vide kada bude uzeo neko visoko mesto u međunarodnim institucijama ili bankama.

EU FAŠIZAM - Nastavlja se nasilje EU birokrata nad evropskim narodima.Novi materijal se zove - IZVEŠTAJ PET PREDSEDNIKA.Ili : „ Zaokruživanje ekonomske i valutne unije u Evropi".Taj dokument je kao rezolucija Kominterne o planu razvoja EU u narednih deset godina.Rezoluciju su pisali petorica veličanstvenih bogova Kominterne : Jersen Dijselblom, Martin Šulc, Donald Tusk, Žan Klod Junker i Mario Dragi.Pročitajte šta tih pet idiota misli o svojoj božanskoj ulozi u EU fašizmu :„"Danas mi, pet predsednika, predstavljamo našu zajedničku viziju. Svet gleda na nas i mi znamo koji pravac predlažemo. Danas određujemo put i cilj za integraciju naših valuta".

U predgovoru pijani Žan Klod Junker pokazuje da su vizionari EU izgubili razum:„Evropa je na putu da iza sebe ostavi najgoru ekonomsku i finansijsku krizu u poslednjih sedam godina. Evro je uspešna i stabilna valuta 19 država članica i više od 330 miliona Evropljana".

EU je u raspadu.Grčka je na korak do izlaska iz EU.Štampani evro bez pokrića nema nikakvu budućnost.Očekuje se potpuni krah zemalja evrozone.Međutim, briselski fašisti to ne vide.Opijeni svojim platama od 50.000 evra mesečno i svim prinadležnostima, procentima koje uzimaju na transkacijama sa političkim ološom država i procentima od multinacionalnih kompanija, zbog kojih i vode tako nakaradnu ekonomsku politiku, evropski komesari baljezgaju o nekakvim vizijama koje nemaju nikakvo realno ekonomsko utemeljenje i koje je politička fikcija briselskih satrapa.Iznose plan za koga građane nisu ni pitali.Vladaju da ih niko nije izabrao.Ne polažu račune svojoj izbornoj bazi, nego Velikom Bratu.I stvaraju novu superdržavu nazvanu Evropska Unija.Ta nova superdržava EU treba da uzme sve nadležnosti nacionalnih država.Nacionalne države će se pretvoriti u regije.Nacionalne države svu svoju suverenost moraju da prenesu na Brisel.Brisel tako postaje vlasnik svih država Evrope.A tih nekoliko ljudi ,koji će upravljati tolikom otetom imovinom,nikome neće ni da polažu račune, jer ih niko nije ni izabrao.

Bogatstvo nacionalnih država prelazi na Brisel.Zato su i štampali tolike evre i uvalili ih nacionalnim državama.Lažnim novčanicama uzimaju realnu i vrednu imovinu.Programirano su zadužili države i sada lažnim novčanicama otimaju nacionalna bogatstva.Vrlo podlo smišljeno.To je prava suština EU fašizma.Opšta korporativizacija Evrope.Nema više nacionalnih država.Koje su pretvorene u filijale Brisela.Nema nacionalnog suvereniteta.Filijale nemaju nikakva nacionalna obeležja.Svi podanici su isti u fašizmu.Moraju da služe Briselu i njegovim komesarima.Nema ni građanina.On je podanik korporacije EU.Potrošač koji mora da konzumira fašizam na kašičicu.I da bude prezadovoljan što je član korporacije.Tu mu je bolje nego da bude azilant.Rob korporacije.Građanin je debilni potrošač.Imbecil koji mora da gleda politički ološ, silikonske drolje, sport i da prati takmičenja u pevanju.Tom kretenu ne treba sloboda i demokratija.Mora da sluša, radi po standardu Brisela i troši.

Ne mora da se razmnožava. Brisel je spremio decu iz epruveta. Novu decu za novi fašizam. Ne mora ni da se smeje taj isfrustrirani konzument. Mašine će se smejati umesto njega. I smeh mora da bude strogo kontrolisan.Ko zna šta se krije iza smeha običnog čoveka?Brisel uzima sav novac iz filijala i deli ga po sopstvenoj volji.Brisel bolje zna šta treba filijalama i građanima, nego oni sami.Brisel je Veliki Brat i svi moraju bespogovorno da ga slušaju.Ko razmišlja svojom glavom biće lobotomiran ili ubijen.To mu dođe nekako isto.Vrhunac ludila Petorice moćnika je ideja da se uvede „Agencija za konkurenciju, bez koje EU ne bi bila EU". Tako piše.

Nema slobodne konkurencije.I konkurencija mora da se kontroliše.Kontrolisaće je Agencija za konkurentnost.Koja će zapošljavati hiljade novih službenika.i koji će procenjivati šta je konkurentno a šta nije.Tako se uništava slobodno tržište.Bez koga EU ne bi bila EU.Evropa ustaje protiv EU fašizma.Moraju građani Evrope da se pobune.To je jedini način da se odbrane od alavih manipulatora i siledžija.Evropska politika mora da oslobodi građane od EU fašizma. Nova Evropa traži novoga čoveka.Slobodan čovek gradi nove odnose u Evropi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane