Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Novi detalji o pokušaju otimanja Srpske fabrike stakla iz Paraćina

Trgovci oružjem prebijaju dugove

Rasplet oko pokušaja otimanja Srpske fabrike stakla iz Paraćina je na pomolu. U igru, osim trgovaca oružjem Petra Crnogorca iz Beograda i Roberta Odobašića iz Slavonskog Broda, koji žele da prebiju dugove u propalom poslu izvoza oružja, uključen je, aktivno, i savetnik za verska pitanja premijera Aleksandra Vučića, bivši advokat Vladimir Božović, koji ''podstiče'' ministra privrede Željka Sertića, da Srbija ne naplati svojih 35 miliona evra duga za isporučeni gas i struju, a da fabrika postane u vlasništvo državljanina Hrvatske. Sertićev deda je, da podsetimo, ratni zločinac-general-bojnik Tomislav Sertić

major Goran Mitrović

Bitka za otimanje Srpske fabrike stakla ne jenjava, ali se nazire njen kraj. Mala, ali opasna kriminalna grupa, predvođena trgovcem oružja Petrom Crnogorcem, čije interese promoviše izvesni Milorad Pušica, odlučila je da od bugarskog biznismena Cvetana Vasileva uzme jedinu srpsku fabriku stakla.

Tako je u dnevniku RTZS-a 22. decembra objavljena vest da je stečajni sudija Privrednog suda u Kragujevcu Branislav Jovović obustavio stečajni postupak prema fabrici, jer je namirila dug prema poveriocima. Predsednik nadzornog odbora Milorad Pušica najavio je nove investicione poduhvate...

Bizinismen Vasilev je u Bugarskoj pod istragom, za njim je raspisana međunarodna poternica, a sud u Sofiji stavio je pod stečaj njegovu Korporativnu banku i kompanije koje je banka, kreditima, pratila. Jedna od Cvetanovih kompanija, Glas Industry kupila je i Srpsku fabriku stakla u Paraćinu. Cvetan je uložio u nju 118 miliona evra. Te pare su, zaista, ušle u Staklaru, napravljene su nove proizvodne linije...

Ipak, to nije bilo dovoljno, SFS je dužna Srbijagasu 27 milione evra za gas, EPS-u četri miliona...

Vest je bila neverovatna. Trgovac oružjem Petar Crnogorac je, preko svoje firme CPR Impex, kupio od Cvetana Vasileva sve akcije Staklare. Na račun Staklare prebacio je 420 miliona dinara, da se plati deo duga, jer je račun bio blokiran 350 dana.

Milorad Pušica je opravdao ''kupovinu'' izjavom da je Crnogorac uložio još 25 miliona evra. Kome ih je dao, postavilo se pitanje. On je najavio otpuštanje oko 500 radnika, što je izazvalo veliku zabrinutost u Paraćinu. Naveo je da je Crnogorac imao prihode u prošloj godini preko 120 miliona evra.

Istraživač Magazina Tabloid je došao do podatka da je CPR Impex dobila novac od trgovca oružjem iz Slavonskog Broda Roberta Odobašića, preko njegove firme. Upućeni tvrde da Crnogorac duguje Odobašiću preko 30 miliona evra.

Petar Crnogorac je bio i hapšen zbog trgovine oružjem, zajedno sa Zoranom Damjanovićem iz Podgorice, zbog izvoza oružja za Libiju. Bili su i u pritvoru.

I Crnogorac i Damjanović tvrde da nisu nameravali izvoziti oružje u Libiju. No, jedno nije jasno - zbog čega su jedan drugom proslijeđivali "end user" koji ih, navodno, ne interesira, a koji je potpisao izvesni Khaled Sharif.

„...Nikad nisam čuo za tog čovjeka. Ne smatram to spornim jer je on je bio član libijske vlade, zvaničnik libijske države. Mi ne možemo rasuđivati ko je u Libiji osoba sa kojom se može konkretno dogovarati", kaže Crnogorac. Inače, ovo nije prvi put da firme u vlasništvu Petra Crnogorca imaju problema s odredištem na koje izvoze oružje. Godine 2013. dobili su "end user" od Saudijske Arabije. Resorno ministarstvo u Srbiji dalo im je dozvolu koja je naknadno povučena zbog sumnje da bi oružje moglo završiti u rukama pripadnika ISIL-a.

Nakon toga, Petar Crnogorac posao prebacuje firmama Kelson, Aheloj i Fame Way investment koja je registrovana na Kipru, a čiji je stvarni vlasnik hrvatski državljanin Robert Odobašić, koji živi u Slavonskom Brodu. Upravo ove firme potpisale su ugovore s BNT TMH Travnik, a isporuka oružja, čiji je transport Srbija zabranila, još nije izvršena.

Crnogorac je odlučio da dug Odobašiću vrati, tako što će mu pokloniti Srpsku fabriku stakla, bez uložene prebijene pare. Za ovaj posao on je angažovao stalnog pravnog savetnika, bivšeg advokata Vladimira Božovića, koji je danas savetnik predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. On sa te, plaćene funkcije, štiteći se kapom Vođinog konsiljera, pomaže Željku Sertiću da Srpska fabrika stakla ode u ruke hrvatskog državljanina. On traži od Sertića da vrši pritisak na direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića i na direktora EPS-a Aleksandra Obradovića da staklari otpišu dug.

Ovaj naivni scenario ima loš kraj. Petar Crnogorac je za 18. decembar bio zakazao Skupštinu akcionara SFS, sa ciljem da ona izglasa predaju fabrike u ruke Petra Crnogorca i njegove firme CPR Impex, koja bi je, potom, predala u vlasništvo hrvatskom tajkunu.

Plaćenička RTS, koja uvek služi za pranje i tuširanje kriminalaca bliskih vrhovima vlasti, nije saopštila da Skupština akcionara nije održana, jer predstavnik bugarske države, koja je preuzela vlasništvo, nije dozvolio glasanje, ističući da kao većinski vlasnik, glasa - protiv predaje Staklare trgovcima oružjem, radi prebijanja njihovih dugova. Slučaj SFS razmatra i Savet za borbu protiv korupcije.

Premijer Vučić je, nakon čitanja tekstova u nedeljniku Svedoku i Magazinu Tabloid, zadužio poverljivog savetnika da ispita ulogu ministra Željka Sertića, i što pre mu referiše, zabrinut da mu lopovska banda švercera oružjem ne stavi kamen oko vrata. Mnogi su, s pravom, verovali da je 25 miliona evra, koje je novi predsednik Nadzornog odbora Staklare Milorad Pušica naveo da su date za kupovinu, završile u Vučićevom džepu. Ni on pojma nema da mu se savetnik za verska pitanja Bogu moli da njegov poslodavac Petar Crnogorac dobije Staklaru i vrati dug trgovcu oružjem iz Hrvatske!

Bugarska vlada još čeka odgovor iz Srbije o ekstradiciji Cvetana Vasileva. Njegov predmet, nakon što je rešenje ukinuo Apelacioni sud u Beogradu, ''zaturen'' je u fascikli sudije Višeg suda u Beogradu Zorana Šešića. On, inače, odlučuje glavom predsednika Višeg suda u Beogradu. Sve potpisuje što mu on naloži.

U Bugarskim medijima pojavili su se napisi da Cvetan Vasilev, kome je zaplenjena sva imovina u Bugarskoj i u drugim zemljama Evropske unije, odlukom suda, iz Beograda pokušava da izvrši udar i smeni aktuelnu vladu. To bi moglo da razbesni vlast u Sofiji, i da zagorčaju život Vučićevoj vladi, na putu ka Evropskoj uniji.

Srbijagasu, EPS-u i drugim javnim preduzećima, Staklara duguje oko 35 miliona evra. Kad je bugarski sud, kroz stečajni postupak prema firmi Cvetana Vasileva, Glas Industry, koja je zaplenjana i u stečaju, prisvoji, poklonićemo im 35 miliona evra, koja će građani morati da plate kroz račune, ili Srbija iz budžeta.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane